چهار سوال مهم درباره خلقت اولیه انسان!!!

پرسش:

سلام.من چند سوالی واسم پیش اومده.امید وارم شما بتونید من رو راهنمایی کنید.

در اوایل سوره بقره داستان ادم و حوا گفته شده.در ابتدا خدا انسان را خلق میکنه و به فرشته ها امر میکنه به انسان سجده کنند.که شیطان مخالفت میکنه.سپس خدا شیطان رو به خاطر اینکارش یعنی سرپیچی از فرمان خدا از درگاه خودش بیرون میکنه.بعد از اون. ادم و حوا در بهشت مشغول به زندگی میشن.ولی یک مرتبه از اون میوه ممنوعه میخورن.که دلیل اون هم در قران ذکر شده شیطان باعث این وسوسه شده.حالا سوال من اینه که مگر شیطان از درگاه رانده نشده بود؟مگر از فرمان خدا سرپیجی نکرده بود؟با سرپیچی از فرمان خدا به این راحتی به بهشت دسترسی پیدا میکنه و وارد بهشت میشه که ادم و حوا را گول بزنه؟اگر کسی خلافی کنه به این راحتی میتونه به بهشت دسترسی داشته باشه؟اونهم شیطان که خدا گفته توی اتش جهنم خواهد سوخت.هرچند ما میدونیم شیطان از جنس اتشه.اتش رو با اتش عذاب کردن واقعا بی معنیست.تازه تن و بدن شیطان حاااال میاد در جهنم.به هر حالسوال اول اینکه چگونه شیطان به بهشت راه یافت.که نتیجه خواهد داد در قیامت که بهشت و جهنم برپا خواهد شد احتمال اینکه باز هم شیطان به اونجا رفت و امد کنه هست!!!

سوال بعد اینکه وقتی ادم و حوا گول خوردن طبق ایه صریح قران به زودی توبه کردند و در انتهای ایه امده که خدا توبه انها رو پذیرفت.ولی با این حال انها رو عذاب کرد و از بهشت به بیرون انداخت.مگر بهترین پاداشت رفتن به بهشت نیست؟پس بدترین عذاب هم از بهشت رانده شدن است.چرا با وجود توبه ادم و حوا خدا انها رو عذاب کرد؟پس میشه نتیجه گرفت اگر ما هم از کاری پشیمان بشیم و توبه کنیم ممکنه خدا توبه ما رو بپزیره ولی عذاب خودمون سر جاش محفوظه!!!

سوال سوم اینکه بعد از اینکه ادم و حوا به زمین امدند چگونه نسل انسان ادامه یافت؟ادم و حوا یه پسر و یک دختر به دنیا اوردند؟خوب بعد خواهر و برادر با هم جفت گیری کردند و بچه دیگری به دنیا اوردند؟اینگونه اون بچه و همینطور نسل ما حرام زاده نیست؟

پاسخ:

با سلام به شما دوست عزیز.در واقع شما چهار سوال مطرح کردید که سه مورد رو صریحا ذکر کردید و یک مورد تلویحا.

و آن مورد تلویحی این است که شیطان که خلقتش از آتیشه چطور عذاب می شود با آتش؟

خب بنده اول به این سوال و بعد به سه سوال بعدی جواب می دهم انشاءالله.

در جواب به سوال اولشما باید عرض کنم که هم‏جنس بودن مانع از عذاب دیدن و تأثیر و تأثر نمی‏شود. ما انسان‏ها نیز از خاك آفریده شده‏ایم، در عین حال اگر خشتی بر پیكرمان فرود آید از آن آسیب خواهیم دید.

    علاوه بر این كه، حقیقت آتش جهنم برای ما روشن نیست. آنچه مسلم است این كه اگر بخواهیم آن چیزی كه در آن جا موجود است را به چیزی كه در این دنیا هست تشبیه كنیم، نزدیك‏ترین امر آتش است؛ اما آیا آن آتش هم از هیزم‏هایچوبی و یا سوخت‏های دنیوی برافروخته می شود؟ قرآن این مسأله را نفی می‏كند. در سوره بقره، آیه 23 می‏فرماید:  فاتقّوا النار الّتی و قودها الناس والحجاره ؛    از آتش بترسید كه از درون خود انسان‏ها و سنگ‏ها شعله‏ور می‏شود .»

 و یا درسوره همزه، آیه 6 و 7 می‏فرماید: «آتش سوزان پروردگار كه از درون دل‏ها سرچشمه می‏گیرد و بر قلب‏ها سایه می‏افكند.»

نیز از تعابیری  همچون «بل تأتیهم بغته فتبهتهم فلا یستطیعون ردها؛ آری، این مجازات الهی به صورت ناگهانی به سراغشان آمده و مبهوتشان می كند، آنچنان كه توانایی دفع آن را ندارند» (انبیاء، آیه 40.)

و مشابه آن فهمیده می شود كه عذاب های قیامت همه چیزش با عذاب دنیا متفاوت است (آیت الله مكارم و دیگران، تفسیر نمونه، ج 13، ص 410 و ج 24، ص 287.) 

در پاسخ به سوال بعدی باید عرض کنم در روایات و تفاسیر، بهشت حضرت آدم باغی از باغ‏های دنیا بوده است؛ زیرا اگر بهشت همان بهشت موعود نیكان و پاكان باشد، با آیات قرآن منافات دارد كه می‏فرماید مقربان درگاه الهی در باغ‏هایی قرار دارند كه در آنجا سخن بیهوده و لغو نمی‏شنوند و در آنجا گناهی صورت نمی‏گیرد. پس بهشت جای ورود اشخاص آلوده به گناه نیست و شیطان كه آلوده به گناه بود چطور می‏توانست در بهشتی كه موعود نیكان است وارد شود. بنابراین، شیطان هرگز نمی‏تواند وارد بهشت شود.

 امام صادق(ع) فرمود: «بهشت حضرت آدم باغی از باغ‏های دنیا بود كه خورشید و ماه بر آن می‏تابید و بسیار زیبا و آب و هوای خوبی داشت و اگر بهشت جاودان بود هرگز آدم از آن رانده نمی‏شد.»

پس از جهت سرسبزی و آسایش و برخی ویژگی های دیگر، بهشت حضرت آدم(ع) با بهشت موعود تناسب دارد، لذا در این باره گفته شده است از آیات قرآن استفاده می‏شود كه حضرت آدم(ع) برای زندگی در روی زمین، همین زمین معمولی آفریده شده بود از جمله:   و اذ قال ربك للملائكة انی جاهل فی الارض خلیفة...   ، (بقره،آیه 30.)

اما در مورد سوال سوم که توبه آدم و عذابش باشد باید عرض کنم که:

اولا با توجه به سوال قبلی و جوابش مشخص شد که آنها از بهشت واقعی رانده نشدن بلکه از بهشت زمینی بود که عرض شد.

ثانیا توبه حضرت بعد از بیرون آمدن بود و قبولی توبه اش هم به معنای این است که خطا ی او و ترک اولای او بخشیده شده است.وحضرت آدم بابت ترک اولایش بازخواست نمی شود.همانطور که ما هم بابت توبه ای که می کنیم باز خواست نمی شویم.

ثالثا ما آیات و روایاتی داریم که می فرمایند با انجام توبه واقعی گناهان بخشیده می شود و در قیامت هم عذابی برای آنها نیست.ان الله یحب التوابین.

اما جواب سوال آخرتون این است که درباره ازدواج فرزندان آدم در میان دانشمندان اسلامی دو نظریه وجود دارد و هر كدام برای خود دلایلی از قرآن و روایات ذكر كرده‏اند كه در اینجا به طور گذرا به آن دو نظریه اشاره می‏گردد:

    1.در آن زمان هنوز قانون تحریم ازدواج خواهر و برادر از طرف خداوند قرار داده نشده بود و چون راهی برای بقای نسل بشر غیر از این راه نبود از این جهت ازدواج آنان با یكدیگر صورت گرفته است.

2.نظر دیگر این است: چون ازدواج فرزندان آدم با یكدیگر ممكن نبوده - زیرا ازدواج با محارم یك عمل قبیح و زشت است - فرزندان آدم با دخترانی از نژاد و نسل دیگر كه در روی زمین بودند ازدواج كردند، بعداً كه فرزندان آنها با هم پسرعمو شدند زناشویی میان خود آنان صورت پذیرفت و این نظر را نیز بعضی از روایات تأیید می‏كنند، زیرا نسل آدم نخستین انسان روی زمین نبوده، بلكه پیش از او نیز انسان‏هایی در زمین زندگی می‏كرده ‏اند.

اینها جواب مختصری بود که عرض شد اگه نکته ای بود بفرمایید تا بحث رو ادامه بدیم.

Comments (8)

This comment was minimized by the moderator on the site

باسلام

بنده نزدیک به هزار سال است که زندگی می کنم ولی هیچکس باور نمی کند چگونه ثابت کنم

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام ،میخواستم بدونم اگر خدا به ما اراده داده پس چرا هر اتفاقی میوفته میگن خدا خواسته،و اگر خدا همه کار هارو انجام میده چه نیاز به تصمیم گیری ما هس،لطفا جوابو برام ایمیلو کنید

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
این حرف رو مردم عادتا میگن و الا خیلی از کارها به اراده خود ماست که البته خدا قدرت دهنده اصلی است و تا نخواد چیزی نمیشه.ولی خب اراده ما در کنار اراده الهی محقق میشه.
بحثش کمی سنگینه.

This comment was minimized by the moderator on the site

magar baraye khoda kaare sakhti boode ke do taa dokhtar vase habil va ghabil biafarineh? in ke kheili vazehe....

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام
بعضی ها همین احتمال رو دادند که خدا دو فرشته یا چیزی مشابه اون برای هابیل و قابیل فرستاده.

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام و خسته نباشید
با توجه به اینکه گفتید نسل ادم نخستین انسانهای روی زمین نبوده الان انسانهایی که روی زمین زندگی میکنن ایاهمه از نسل ادمن؟ در این صورتی که گفتید پس همه انسانها از نسل ادم نیستن؟

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام
اختلاف نظر هایی بین مفسرین هست اما انسانهای امروزی همه از نسل آدم و حوا هستند نه غیره.

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام
میخواستم نظرتون در رابطه با خلقت اجباری و اینکه هر کس در این دنیا نقشی بازی میکنه بدونم؟چرا شیطان و افراد بد خلق شدن؟چرا خدا با اینکه میدونست انرا خلق کرد؟
===========
پاسخ:
با سلام
خلقت انسان اجباری بوده اما انتخاب راه و سرنوشت اختیاری...

با سلام
میخواستم نظرتون در رابطه با خلقت اجباری و اینکه هر کس در این دنیا نقشی بازی میکنه بدونم؟چرا شیطان و افراد بد خلق شدن؟چرا خدا با اینکه میدونست انرا خلق کرد؟
===========
پاسخ:
با سلام
خلقت انسان اجباری بوده اما انتخاب راه و سرنوشت اختیاری و به دست خود بشر بوده است. این لینک و پرسش و پاسخ ها رو مطالعه کنید:
http://t-pasokhgoo.ir/%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%85/%D8%AE%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%AD%D8%AB-%D8%AE%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C/%D8%AC%D8%A8%D8%B1-%D9%88-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%B1.html

Read More
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت