دلت را به خدا گرم کن و از هر اشتباهی که انجام می دادی، در ماه رمضان صرف نظر کن.
برای احترام به این ماه هم که شده این کار را انجام بده. مطمئن باش که یاد خدا باعث می شود که هیچوقت به سمت آن اشتباهات نروی.
برای همین یک ماه هم که شده از آن ها صرف نظر کرد و در ضیافت خدا شرکت بنما. بعد از این یک ماه، کیفیت زندگی ات را با گذشته مقایسه کن.
اگر بدتر شده بودی، دوباره به سمت آن گناهان و اشتباهات برو. ولی این ماه چنان عشقی به تو می دهد که دیگر زندگی ات به مانند گذشته نخواهد شد. این ماه خداوند تو را با عشق پذیرایی می کند.

تفسير آيه 51 سوره مائده چيست؟

پرسش:

معني و تفسير آيه 51 سوره مائده چيست ؟

پاسخ: 

با سلام خدمت شما دوست عزیز

  "اوليأ" جمع ولي از ماده "ولايت‌" به معني نزديكي فوق‌العاده ميان دو چيز است و در موارد مختلف‌، معاني متفاوتي دارد، مانند آن كه وقتي به خدا و رسول و امام معصوم "ولي‌ّ" گفته مي‌شود، به معناي "سرپرستي و حق‌ّ تصرف و رهبري مادي و معنوي‌" است‌، مانند آن چه در آيه 55 سوره مائده آمده است‌:
 "إِنَّمَا وَلِيُّكُم‌ُ اللَّه‌ُ وَرَسُولُه‌ُو وَالَّذِين‌َ ءَامَنُواْ الَّذِين‌َ يُقِيمُون‌َ الصَّلَوَة‌َ وَيُؤْتُون‌َ الزَّكَوَة‌َ وَهُم‌ْ رَ َكِعُون‌َ ; سرپرست و ر هبر شما تنها خدا است‌، و پيامبر او و آن‌ها كه ايمان آورده‌اند و نماز را برپا مي‌دارند و در حال ركوع زكات مي‌دهند."
اين كلمه (ولي‌ّ) گاهي نيز به "دوست‌"، "هم‌پيمان‌" و "سرپرست‌"  گفته مي‌شود. ولي با توجّه به شأن‌نزول آيه و ساير قرائني كه در دست است‌، منظور اين نيست كه مسلمانان هيچ گونه رابطه تجاري و اجتماعي با يهود و مسيحيان نداشته باشند، بلكه منظور اين است كه با آن‌ها هم‌پيمان نگردند و در برابر دشمنان روي دوستي آن‌ها تكيه نكنند. سپس با يك جملة كوتاه‌، دليل اين نهي را بيان كرده و مي‌فرمايد:
"هر يك از آن دو طايفه دوست و هم‌پيمان هم مسلكان خود هستند" در شأن نزول آيه فوق نقل است‌:
 بعد از جنگ بدر، عباده‌بن‌صامت خزرجي خدمت پيامبر(ص) رسيد و گفت‌:  هم پيماناني از يهود دارم كه از نظر عدد زياد و از نظر قدرت نيرومندند، اكنون كه آن‌ها ما را تهديد به جنگ مي‌كنند و حساب مسلمانان از غير مسلمانان جدا شده است‌،  از دوستي و هم‌پيماني با آنان برائت مي‌جويم‌. هم‌پيمان من تنها خدا و پيامبر او است‌،
عبداللّه‌بن‌أُبي‌ّ گفت‌: ولي من از هم‌پيماني با يهود برائت نمي‌جويم‌، زيرا از حوادث مشكل مي‌ترسم و به آن‌ها نيازمندم‌،
پيامبر به او فرمود: آنچه در مورد دوستي با يهود بر عباده مي‌ترسم‌، بر تو نيز مي‌ترسم‌،
عبداللّه گفت‌: چون چنين است ، من هم مي‌پذيرم و با آن‌ها قطع رابطه مي‌كنم‌،
 آيات فوق نازل شد و مسلمانان را از هم‌پيماني با يهود و نصاري بر حذر داشت(1)

1. تفسير نمونه‌، آيت‌الله مكارم شيرازي و ديگران‌، ج 4، ص 409، دارالكتب الاسلاميه‌.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت