دلت را به خدا گرم کن و از هر اشتباهی که انجام می دادی، در ماه رمضان صرف نظر کن.
برای احترام به این ماه هم که شده این کار را انجام بده. مطمئن باش که یاد خدا باعث می شود که هیچوقت به سمت آن اشتباهات نروی.
برای همین یک ماه هم که شده از آن ها صرف نظر کرد و در ضیافت خدا شرکت بنما. بعد از این یک ماه، کیفیت زندگی ات را با گذشته مقایسه کن.
اگر بدتر شده بودی، دوباره به سمت آن گناهان و اشتباهات برو. ولی این ماه چنان عشقی به تو می دهد که دیگر زندگی ات به مانند گذشته نخواهد شد. این ماه خداوند تو را با عشق پذیرایی می کند.

آیا طبق آیه قرآن پیامبر اعمال ما را می بیند؟

پرسش  :
درباره آيه 105 سوره توبه كه بيانگر آگاهى رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) و مؤمنان از كارهاى انسان هاست، توضيح دهيد.
پاسخ:
با سلام وعرض ادب
 در آيه مذكور مى خوانيم: (قُلِ اعمَلُوا فَسَيَرَى اللّهُ عَمَلَكُم وَ رَسولُهُ وَالمُؤمِنونَ؛ بگو عمل كنيد؛ پس خدا و رسول او و مؤمنان، اعمال شما را مى بينند.)
مقصود از مؤمنان در آيه، امامان معصوم هستند كه مانند پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) شاهد اعمال ظاهرى و باطنى مردم هستند. از امام صادق(عليه السلام)درباره آيه مورد بحث سؤال شد و آن حضرت در پاسخ فرمودند: «اِيّانا عَنّى؛ مقصود (از مؤمنان) ما هستيم.»[1]
در اين باره كه كارهاى مردم به حضور رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) و امامان معصوم(عليهم السلام)مى رسد، روايت فراوان است كه چند مورد را ذكر مى كنيم:
1. امام رضا(عليه السلام): اِنَّ الاَعْمالَ تُعْرَضُ عَلى رَسولِ اللهِ(صلى الله عليه وآله وسلم) اَبْرارَها وَ فُجّارَها؛[2] كارهاى نيكان و بدان، به پيامبر خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) نشان داده مى شود.
2. امام صادق(عليه السلام): اِنَّ اعمالَ العِبادِ تُعْرَضُ على رَسولِ اللهِ(صلى الله عليه وآله وسلم) كُلَّ صَباح اَبْرارَها و فُجّارَها، فَاحْذَرُوا فَلْيَسْتَحى اَحَدُكُمْ اَنْ يُعْرَضَ عَلى نَبِيِّه العَمَلُ القَبيحُ[3]؛ هر بامداد كارهاى بندگان، از نيك و بد، به رؤيت پيامبر خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) مى رسد. بنابراين، به هوش باشيد و هر يك از شما بايد شرم كند از اين كه كار زشت بر پيامبرش عرضه كند.
3. شخصى از امام صادق(عليه السلام) درباره آيه مورد بحث سؤال كرد و امام فرمود: هُمُ الاَْئِمَة(عليهم السلام)[4]؛ مقصود (از مؤمنان) امامان معصوم(عليهم السلام) هستند.»

[1]. بحارالانوار، علاّمه مجلسى، ج 23، ص 337، دارالكتب الاسلاميه.
[2]. الكافى، شيخ كلينى، ج 1، ص 220، دارالكتب الاسلامية.
[3]. بحارالانوار، علاّمه مجلسى، ج 17، ص 149، دارالكتب الاسلامية.
[4]. همان.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت