دلت را به خدا گرم کن و از هر اشتباهی که انجام می دادی، در ماه رمضان صرف نظر کن.
برای احترام به این ماه هم که شده این کار را انجام بده. مطمئن باش که یاد خدا باعث می شود که هیچوقت به سمت آن اشتباهات نروی.
برای همین یک ماه هم که شده از آن ها صرف نظر کرد و در ضیافت خدا شرکت بنما. بعد از این یک ماه، کیفیت زندگی ات را با گذشته مقایسه کن.
اگر بدتر شده بودی، دوباره به سمت آن گناهان و اشتباهات برو. ولی این ماه چنان عشقی به تو می دهد که دیگر زندگی ات به مانند گذشته نخواهد شد. این ماه خداوند تو را با عشق پذیرایی می کند.

معنای "سریع الحساب" بودن خداوند چیست؟

پرسش:

چگونه خداوند به كار همه‌ انسان ها رسيدگي مي كند؟

پاسخ:

با سلام و ادب سلامتي، سعادت و موفقيت شما را از درگاه ايزد منان خواستاريم

از ارتباط جنابعالی با سایت طلبه پاسخگو سپاسگزاریم

آيات بسياري بر سريع الحساب بودن خداوند دلالت دارد و با تأكيد فراوان مي فرمايد:«انّ اللّه سريع الحساب»(1) .( براي تشبيه و مجسم كردن كوتاهي زمان حساب) , امام علي مي فرمايد:« انه سبحانه يحاسب جميع عباده علي مقدار حلب شاة»;(3) خداوند تمام بندگانش را در زمان كوتاهي به اندازه زمان دوشيدن يك گوسفند رسيدگي مي كند!. دليل اين سرعت روشن است , زيرا حساب منوط به علم و آگاهي كامل و قدرت فوق العاده و رعايت عدالت است و چون خداوند همه اين صفات را در حد اكمل دارا است , مي تواند در يك چشم به هم زدن حساب همگان را برسد. هرگز نبايد حساب رسي خداوند را با آن چه در ميان انسان ها رايج است , قياس كرد. اگر بخواهيم در دنيا براي چگونگي حساب رسي خداوند مثالي يادآور شويم , بايد بگوييم همان گونه كه خداوند در يك لحظه دعاي همه دعا كنندگان و راز و نياز گويان به درگاه ربوبي را اجابت مي كند و همان طور كه همه بندگان را روزي مي دهد, به همين كيفيت به حساب همگان رسيدگي مي كند.

فردي از اميرمؤمنان پرسيد: چگونه خداوند حساب انسان هاي بي شمار را يك جا رسيدگي مي كند؟ امام فرمود:همان گونه كه آنان را يك جا روزي مي دهد. بار ديگر سؤال كرد: چگونه آنان را مورد محاسبه قرار مي دهد, با آن كه اورا نمي بينند؟ امام فرمود: همان گونه كه به آنان روزي مي دهد, ولي او را نمي بينند.(3)

از طرف ديگر تمام امور و از جمله آن ها اعمال انسان , از حساب انفكاك و جدايي ندارد و به مجرد تحقق آن امور, آثارشان بر آن ها مترتب مي گردد; پس حساب ملازم و مقارن و به دنبال عمل است .(4)

 

1.مؤمن (40) آيه 17.

2.مجمع البيان , ج 3 ص 313.

3.نهج البلاغه , قصار 3004.

4.حسين تهراني , معادشناسي , ج 8 ص 216.

 

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت