دلت را به خدا گرم کن و از هر اشتباهی که انجام می دادی، در ماه رمضان صرف نظر کن.
برای احترام به این ماه هم که شده این کار را انجام بده. مطمئن باش که یاد خدا باعث می شود که هیچوقت به سمت آن اشتباهات نروی.
برای همین یک ماه هم که شده از آن ها صرف نظر کرد و در ضیافت خدا شرکت بنما. بعد از این یک ماه، کیفیت زندگی ات را با گذشته مقایسه کن.
اگر بدتر شده بودی، دوباره به سمت آن گناهان و اشتباهات برو. ولی این ماه چنان عشقی به تو می دهد که دیگر زندگی ات به مانند گذشته نخواهد شد. این ماه خداوند تو را با عشق پذیرایی می کند.

آيا پيامبر(ص) و امامان معصوم بر تمام علوم اگاهي داشتن؟

پرسش:
آيا پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم)و امامان معصوم(عليهم السلام) بر تمام علوم ـ حتّى علومى مانند رياضى و فيزيك و شيمى عصر حاضر ـ آگاهى داشته اند؟
پاسخ:
با سلام و عرض ادب
 از مجموع آيات و روايات استفاده مى شود كه رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم)و امامان معصوم(عليهم السلام)به جز علوم ويژه و مختصّ خداوند، از همه علوم ـ حتّى علوم عصر ما و عصرهاى آينده ـ آگاه و اين دانش ها را با توجّه به شايستگى هاى خود از جانب خداوند حكيم دريافت كرده اند!
امام صادق(عليه السلام)مى فرمايد: «همانا براى خداى متعال دو علم است: علمى كه نزد اوست و كسى بر آن آگاه نيست و علمى كه آن را به فرشتگان و پيامبران آموخته كه به ما (امامان) رسيده است.»[1]
علاّمه طباطبايى(قدس سره) مى نويسد: «روايات بسيارى از امامان معصوم(عليهم السلام) به دست ما رسيده كه خداى سبحان، پيامبر و ائمه اطهار را تعليم داده و هر چيزى را به آنان آموخته است. در بعضى روايات هم آمده كه دانش رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم)از راه وحى و دانش ائمه اطهار(عليهم السلام) از راه رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم)بوده است.»
پيامبرى كه به معراج مى رود و دانش كلّ هستى را مى آموزد و امامى كه در مسجد خطاب به مردم مى فرمايد: «سَلوُنى قَبْلَ اَنْ تَفْقِدوُنى، از من بپرسيد پيش از آن كه مرا از دست دهيد.»[2] قطعاً از علوم امروز نيز آگاه بوده اند.
در آيات قرآن كريم، اشاره هايى به علوم طبيعى روز و كشفيات جديد بشر وجود دارد. يقيناً پيامبر و امامى كه معلّم و مفسّر و مبيّن اين كتاب بوده اند، به اين علوم نيز آگاهى داشته اند. ضمناً در سخنان خود آن بزرگواران هم نشانه هاى فراوانى بر آگاهى آنان از علوم گوناگون وجود دارد.[3] چنانكه مناظرات و گفتگوهاى آنان با دانشمندان مختلف و به زبان هاى گوناگون دليل ديگرى بر اين مدّعاست .

[1]. اصول كافى، كلينى، ج 1، ص 311، دارالتعارف للمطبوعات، بيروت.
[2]. بحارالانوار، علاّمه مجلسى، ج 3، ص 225، انتشارات اسلاميه.
[3]. ر.ك: الميزان، علاّمه طباطبايى، ج 18، ص 292، انتشارات اسلامى؛ درآمدى بر تفسير علمى قرآن، محمدعلى رضايى اصفهانى، ص 137، انتشارات اسوه؛ تفسير موضوعى پيام قرآن، آية الله مكارم شيرازى، ج 7، ص 201 ـ 262، نشر هدف؛ منشور جاويد، آية الله سبحانى، ج 10، ص 189 ـ 206، نشر توحيد.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت