یک ایراد اساسی به قرآن!!!

داستان پیامبران در قرآن

پرسش:

 سلام خسته نباشید
من تازه وبه طور اتفاقی با وبلاگ شما آشنا شدم خیلی مباحث جالبی دارید خدا خیرتون بده
واما سوال من
چرا در قران بیشتر ازهمه به داستان حضرت موسی اشاره شده است؟
ممنون از پاسخگویی شما .التماس دعا

 

پاسخ:

با سلام خدمت شما و ممنون از لطفتون

بله درست است سرگذشت حضرت موسی (ع)، بیش از پیامبران دیگر در قرآن تکرا ر شده و در بیش از سی سوره بیش از صد بار به ماجرای موسی و فرعون و بنی اسرائیل اشاره شده است. اگر آیات هر سوره را جداگانه بررسی کنیم، خواهیم دید که این تکرار جنبۀ لغویت ندارد، بلکه در هر سوره ای به تناسب آنچه در آن سوره مطرح شده به عنوان شاهد و نمونه به داستان موسی اشاره می شود، به علاوه چون کشور مصر وسیع تر و مردم آن دارای تمدن پیشرفته بودند و دستگاه فراعنه هم مقاوم بودند، لذا قیام موسی از اهمیت بیشتری برخوردار بود و نکات عبرت انگیز بیشتری را در بر دارد.(1)


به عبارت دیگر می توان گفت: قرآن برای آسان شدن فهم معارف سنگین، از مثل و قصه استفاده کرده است و قصه های حقیقی را به صورت گزینشی و با بهترین شیو ه ها، با هدف اصلی درس و عبرت آموزی بیان کرده است؛ و هر قصه ای را که درس و عبرت بیش تری دارد، تکرار کرده است؛ از این رو قصه های حضرت موسی (ع) بیشتر تکرار شده است.
در این جا به چند مورد عبرت آموز آن اشاره می شود:

.1موسی (ع) و فرعون:
آن دو، در دو طرف نقیض همدیگر بودند؛ یکی حق محض، و دیگری باطل محض بود؛ موسی (ع) دارای مقام "کلیم اللهی" بود امّا فرعون در نهایت کفر بود و "انا ربکم الاعلی" سر می داد؛ در حالی که کفار عصر سایر پیامبران، در گردن کشی، مثل او نبودند، ولی پیروزی نهایی از آن موسی (ع) شد که تکرار آن درس صبر برای مؤمنان، و عبرت برای کافران است.(2)


.2بنی اسراییل:
از جمله ویژگی بنی اسرائیل دشمنی، لجبازی، مادی گرایی و حس گرایی بوده که این خصیصه در کفار زمان پیامبر (ص) و جوامع امروزی نیز بوده و هست و قرآن قصه های آنها را تکرار کرده است، تا مردم عبرت گیرند و دچار این نوع بدبختی نشوند شاید بتوان گفت: علت توجه مکرر قرآن به زندگی حضرت موسی (ع) و قوم بنی اسرائیل به دلیل سرنوشت پر فراز و نشیب این قوم و شباهت بیش از حدِ مقاطعِ زندگی آنها با حیات مسلمانان است.
به عنوان نمونه: داستان جنگ بدر در اسلام شباهت زیادی به سرنوشت همراهان طالوت (ع) دارد. بنابر شواهد تاریخی، تعداد مجاهدان هر دو سپاه - سپاه طالوت و سپاه پیامبر اکرم (ص) 313 نفر بوده و هر دو مقابل تعداد زیادی از مشرکان به مبارزه پرداختند و در نهایت پیروز شدند.قرآن به داستان طالوت و همراهانش اشاره می‏کند و پایمردی و صبر آن گروه اندک را در مقابل گروه زیادی از کافران می‏ستاید تا الگو و نمونه‏ ای برای مسلمانان باشد.
در روایات فراوانی، امامان معصوم‏ (ع) به همین شباهت اشاره کرده‏ اند. در یکی از آنها، خطاب به امت آمده است: شما نیز چونان بنی اسرائیل هستید و کارهای آنها را انجام خواهید داد.(3)


.3 سامری:
داستان ساختن گوسالۀ طلایی، توسط سامری منافق، و پرستش آن از سوی بنی اسرائیل، و بی اعتنایی آنان به منع هارون (ع) (وصی حضرت موسی) در چهار سوره تکرار شده است تا شاید مسلمانان بیدار شوند و گرفتار فتنۀ منافقان نشوند(4).

نتیجه این که بیشتر درس ها و عبرت ها را، در سرگذشت قوم حضرت موسی (ع) می توان یافت؛ زیرا بنی اسرائیل سرپیچی های فراوانی داشتند و بیشترین عبرت و درس آموزی در سرنوشت این قوم است. خداوند در جای جای قرآن کریم به ماجرای این قوم پرداخته است. بنابراین، دقت در هر بخش از قصه های قرآن نشان می دهد که هر موردی دارای حکمت و فلسفۀ خاصی است.

منابع
 .1مکارم شیرازی، ناصر، قصه های قرآن، ص221، چاپ پنجم، تهران، دارالکتب الاسلامیة، 1385.
 .2مرکز الثقامة و المعارف الاسلامی، علوم القرآن عند المفسرین، ج 3، ص 399، قم، دفتر تبلیغات اسلامی، چاپ اول، 1375.
  .3پاسخ 897، پایگاه اسلام کوئست
  .4محمدی اشتهاردی، محمّد، قصه های قرآن، به قلم روان، ص 268 و 269، تهران، نبوی، چاپ اول، 1378.

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

با آنکه بارها به قران مرجعه کرده ام ولی جز یکسری مسائل سطحی و تکراری چیزی ندیده ام . همه چیز کلی گویی است . آیا ممکن است اندکی از آنچه که در عمق معرف قران وجود دارد را بیان کنید ؟
==========================
پاسخ:
با سلام
خب شما فقط ظاهر قرآن رو...

با آنکه بارها به قران مرجعه کرده ام ولی جز یکسری مسائل سطحی و تکراری چیزی ندیده ام . همه چیز کلی گویی است . آیا ممکن است اندکی از آنچه که در عمق معرف قران وجود دارد را بیان کنید ؟
==========================
پاسخ:
با سلام
خب شما فقط ظاهر قرآن رو ديديد و مسلما بحث كردن در مورد عمق محتوايي قرآن چند كتاب قطور را مي طلبد.
اما همين قدر بدانيد كه دانشمندان بزرگي كه مسلمان نبودند با تامل در يك آيه آن مسلمان شده اند.و بسياري از عالمان غير مسلمان بر بزرگي و اعجاز قرآن اعتراف كردند.
موفق باشيد

Read More
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت