آیا به پسر مورد علاقه ام پیشنهاد ازدواج بدهم؟

پرسش:

زهرا پرسی: سلام حاج آقا. دختری هستم ک قصد ازدواج دارم و الان حدود 4 سال هستش ک با فردی در اینترنت در حد ی

سلام و علیک ارتباط دارم. راستش در این مدت حتی ب همدیگر تو نگفتیم و سعی داشتیم ک حرمت را حفظ کنیم و فقط و فقط اگر حرفی زده ایم درباره ی مسائل روز و دینی بوده. ن درباره شهوات بوده ن چیزهای دیگر...ایشون فرد کاملا مذهبی هستن و من هم خب تا حد خودم مذهبی هستم. من یک دختر هستم و از ایشون خوشم اومده..در این مدت فهمیدم اگر با هم ازدواج کنیم زندگی بسیار خوبی را خواهیم داشت. بنظر شما چه کنم؟ ایا این خواسته ام را مطرح کنم؟ یا خیر.... اگر میشود همین وبتون جواب سوالم را بدهید. ممنون

پاسخ:

با سلام و عرض ادب

در ابتدا عرض کنم که این نوع آشنایی و رابطه را بنده اصلا قبول ندارم و از ابتدا اشتباه می دانم با اینکه مذهبی بوده و هر دو هم مومن،چرا که ضررهای آن از منفعتش خیلی بیشتر است که خودتان تجربه خواهید کرد.

اما در مورد سوالتان عرض کنم که خواستگارى مستقیم زن از مرد مورد علاقه، عوارضى دارد كه در نهایت از نظر روانى و شخصیتى و حیثیت اجتماعى و خانوادگى به ضرر زن تمام مى شود. به ویژه اگر زن در این رابطه پاسخ منفى بشنود. چون زنان از نظر عاطفى و هیجانى در عین حال كه در سطح بالاتری از مردها هستند اما شكنندگى آنها هم به همین میزان از نظر عاطفى بیشتر از مردهاست.لذا یکی از اثرات بد این رابطه همین است و شاید سالها بگذرد و شما فراموشش نکنید و به ازداج شما هم لطمه بزند.و همچنین باعث می شود همه خواستگاران را با او مقایسه کنید و هیچ کس به دل شما ننشیند.

حال اگر این دختر با اون همه احساسات پاک و لطیفش به پسری پیشنهاد بدهد دوحالت دارد:

اول اینکه پسر قبول می کند، اما همیشه پسر در زندگی این سرکوفت را به دختر می زند که تو به سمت من امدی و از من خواستگاری کردی و هزاران بهانه دیگر.

حالت دوم که پسر قبول نکند همانطور که گفتیم به احساسات دخترانه دختر خدشه وارد شده و مشکلاتی را ایجاد می کند.

در فرهنگ اسلامی ما هم [بر عکس همه‌ی مذاهب، مکاتب و فرهنگ‌های کهن و نوین]، زن از مقامی والا، حرمت، تقدس، حیا و نقش مهمی در تشکیل و حفظ کیان خانواده به عنوان اصیل‌ترین کانون اجتماعی یک جامعه دارد. به همین دلیل اصل خواستگاری دختر از پسر مقبول است، اما شکل آن «اگر چه ابتدا دختر خواهان باشد» فرق می کند. یعنی به منظور احترام و حفظ همان جایگاه، حرمت و حیا، تدبیری می‌شود که ابتدا نظر پسر نیز به صورت مستقیم یا غیر مستقیم راجع به دختری که او را برای ازدواج پسندیده پرسیده شود و اگر پاسخ مثبت بود، ترتیبی داده می‌شود که پسر مراسم خواستگاری را انجام دهد. و البته این فرهنگ ضمن آن که بسیار حکیمانه است، از زیبایی‌ها و لطافت‌های خاص خود که با فطرت پسر و دختر سازگاری دارد نیز برخوردار می‌باشد.

اما اگر از شخصیت او مطمئن هستید و یقین دارید که کامل است(هر چند بنده معتقدم اصلا در فضای مجازی نمی شود به کسی اطمینان کامل داشت)می توانید کاملا غیر مستقیم مسئله ازدواج را مطرح کنید و همانطور که گفتیم مستقیم درست نیست و این به درایت شما بر می گردد که چطور غیر مستقیم مطرح کنید که عوارض بدی به همراه نداشته باشد.البته اگر واسطه ای بود خیلی بهتر بود ولی ظاهرا از رابطه شما کسی مطلع نباشد.

در تاریخ داریم که دختران حضرت شعیب (ع) برای ایشان توضیح دادند که پدر جان ما برای آب دادن به گوسفندانمان معطل بودیم و نمی توانستیم به آنها آب بدهیم. (چون مردها دور آب بودند) اما یک مردی آمد و جریان را از ما پرسید و بعد گوسفندان ما را سیراب کرد. حضرت شعیب (ع) به دخترانشان گفتند بروید و این مرد را بیاورید. وقتی دختران با موسی (ع) پیش پدر بر می گردند حضرت شعیب (ع) به پیشنهاد یکی از دخترانش به موسی (ع) پیشنهاد ازدواج با یکی از دخترانش را می دهد. چون موسی (ع) هم آدم توانمندی بود و هم آدم متعهد و با تقوایی است. (چون به دختران شعیب گفت من جلو می روم و شما پشت سر من بیایید)

سورة قصص آیه‌ی 27 به این داستان اشاره شده که حضرت شعیب (ع) به حضرت موسی (ع) می گوید که می خواهم یکی از دو دخترم را به همسری تو در بیاورم.

آیت الله مکارم شیرازی که از مراجع هستند می فرمایند که بر اساس این آیه ما نتیجه می گیریم که اگر بستگانتان دختر از پسری خوششان آمد از نظر دین هیچ اشکالی ندارد که بستگانِ دختر از پسری خواستگاری کنند.

موفق باشید.

 

Comments (5)

This comment was minimized by the moderator on the site

[b]سلام
به قول مامانم مذهبیای الان باقبل فرق میکنن .مذهبی های قدیم واقعامذهبی بودند اما الان مذهبی های ناب اندکند.:(
درضمن استاد!
موافق سخنانتان هستیم.

This comment was minimized by the moderator on the site

باسلام.دختری15ساله هستم وتاکنون خاستگارهای بسیار زیادی دارم.هم خود وهم خاستگار هایم مذهبی می باشند ولی بنده چون سنم کم هست راضی به ازدواج نیستم معتقدم که باید حداقل دیپلم گرفته باشی وبه بلوغ عقلی رسیده باشی بعد ازدواج کنی.خانواده روحانی دارم...

باسلام.دختری15ساله هستم وتاکنون خاستگارهای بسیار زیادی دارم.هم خود وهم خاستگار هایم مذهبی می باشند ولی بنده چون سنم کم هست راضی به ازدواج نیستم معتقدم که باید حداقل دیپلم گرفته باشی وبه بلوغ عقلی رسیده باشی بعد ازدواج کنی.خانواده روحانی دارم وخاستگار هایم هم طلبه میباشند.ضمن اینکه پدرم از مومن بودن و تمامی شرایط یک خاستگار خوب را بررسی می کنند و خوشبختانه مشکلی از این جهت ندارم.مشکل من تنها وتنها سنم هست که فکر میکنم برای ازدواج کم هست.لطفا راهنمایی ام کنید اگر میشود جوابم رو به وبلاگم بفرستید.ممنونم

Read More
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام علیکم
اگر نیازی ندارید به ازدواج یکی دو سال بعد ازدواج کنید بهتره.

This comment was minimized by the moderator on the site

کاملا درسته حرفاتون حاج آقا

This comment was minimized by the moderator on the site

حاجی جان خودت هم در فضای مجازی هستی که!
درضمن خطبه عقد را مرور کنید و عرف را با دین جا به جا نکنید

پاسخ طلبه پاسخگو:
متوجه منظورتون اصلا نشدم.

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت