آیا انسان از ماهی و میمون خلق شده؟

پرسش:

هدی و منتظر: سلام خوبین؟ ببخشید بازم مزاحمتون شدم راستش یه سوال برام پیش اومده؟! ما امروز توی درس زیست

شناسیمون خوندیم که همه ی موجودات از تکامل یکی از موجودات قبلی بوجود اومدن حتی انسان مثلا انسان از تکامل میمون بوجود اومده آخه مگه میشه انسان که اشرف مخلوقاته از میمون بوجود بیاد؟ خدای متعال می فرمایند که انسان رو از خاک و آب آفریده ام ولی آب و خاک کجاو میمون کجا؟! سوال دوم اینکه خدا که می فرمایند انسان رو از خاک و آب آفریدم آخه از نظر علمی که نمیشه این رو اثبات کرد انسان از نطفه بوجود میاد نطفه ام که منشا خاکی نداره؟ سوال سومم اینه که اولین انسانی که آفریده شده حضرت آدم بوده ولی پس چرا توی تاریخ نوشته که انسانهای اولیه خوی حیوانی داشتن و مثلا از رعد و برق می ترسیدن یعنی این آدما بعد از حضرت آدم بودن؟ و سوال آخر.... زن حضرت هابیل و قابیل(لعنت الله علیه) کی بودن؟ حاج آقا بازم ببخشید وقت شریفتون رو گرفتم. باتشکر التماس دعا.

پاسخ:

با سلام و عرض ادب

ممنونم از لطف شما.شکر خدا خوبم، خواهش میکنم مراحمید.

در مورد سوال شما عرض کنم که نظریه داروین یک فرضیه علمی است که هنوز به اثبات نرسیده است و احیانا در علوم زیست شناسی شواهدی قوی علیه آن در دست است و بسیاری از دانشمندان این رشته آن را نپذیرفته اند.

اصول و اركان تئوري نظریه داروین رو بنده خدمت شما عرض می کنم تا طبق آن چند نقد و اشکال وارد کنیم:

 تأثير محيط، تغييرات تصادفي كه علت آن را نميدانيم، تنازع بقاء، اصل انتقال صفات اكتسابي از طريق وراثت و اصل انتخاب اصلح، وي بر همين اساس است كه ميگويد انسان، تحول يافتة نوع ديگري از موجودات است نه آن كه از آغاز انسان بوده باشد: حال به برخی از نقدها نسبت به نظریه ایشان می پردازیم:

1. اگر تئوري تحول انواع يك قانون علمي باشد بايد هميشه صحيح بوده و پيشبيني پديده ها را ممكن سازد و درباره همة افراد آن قانون، صادق باشد. در حالي كه اين تئوري چنين نيست، زيرا در يك محيط برخي جانداران تبديل به نوع ديگر شده و برخي نشدهاند. (البته بر مبناي تفكر تكاملي و الّا ما تحول يك نوع به نوع ديگر را قبول نداريم).

2. اصل انتقال صفات توسط دانشمندان جنين شناس، باطل شده است. چنان كه 22 نسل از يك حيوان را دچار نقص عضو كردند ولي باز هم تغييري در نسلهاي بعدي ايجاد نشد.

3. اصل سازش با محيط نيز، با آزمايش بر روي 69 نسل از مگس باطل شده است، زيرا آنها با آن كه در مكان تاريكي بودند ولي چشمان آخرين نسل آنها كاملاً طبيعي بود.

4. فسيلهاي كشف شده مربوط به انسان ماقبل تاريخ هيچ شباهتي به ميمون ندارد.

5. اين نظريه به تفاوت روان شناختي ودرك و فهم و عقل و احساس انسان با ميمون توجهي ندارد.

6. با تحقيقات ژنتيك، امروزه تمام تئوريهاي تكامل نقش برآب شدهاند و اصولاً بين DNA يك انسان متعلق به يكصد هزار سال پيش كه كشف شده با ميمونهاي شبيه انسان هيچ شباهتي وجود ندارد.(1)

با توجه به آن چه گفته شد طبيعي است كه آن چه در قرآن آمده است، با نظريه داروين سازگاري نداشته باشد.

آیت اللّه مشکینی آیات مربوط به خلقت را به 5 دسته تقسیم کرده است که بعضی از آنان با نظریه تکامل انواع مخالفت ندارند و آقای مشکینی می‏خواهد با این بیان بگوید که اولا زبان قرآن با علوم هماهنگ است و ثانیا نظریه تطور انواع با توحید ناسازگار نیست.

ولی مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان عقیده دارد که اگر چه در قرآن برای نفی و اثبات این نظریه نص (سخنی که هیچ گونه احتمال دیگر در آن نباشد) نداریم و هر چه داریم ظواهر قرآن است (که این ظواهر بسیار بیّّن و قریب به نصّ است) می‏فرماید: منتهی شدن بشر موجود امروزی با تناسل به یک زن و مرد مدلول ظهوری قریب به نص آیات شریفه بوده و قابل تفسیر نمی‏باشند و اگرچه (قبول این مطلب) از ضروریات دین نیست ولی از ضروریات قرآنی می‏باشد (2) و هم می‏فرماید:

ظاهر قریب به تصریح آیات قرآن دلالت بر این دارد که بشر امروزی از نسل دو نفر زن و مرد معین هستند و مرد در قرآن آدم نامیده شده است و آن مرد و زن از پدر و مادری به وجود نیامده بلکه از خاک یا گل یا گل پخته و یا از زمین پدید آمده‏اند (3) و هم فرموده است : اما اعتقاد به این که نسل بشری به فردی از انسان کامل (از جهت فکری) از طریق توالد بر اساس قوانین تنازع در بقا و انتخاب اصلح می‏رسد که او از انسان غیر کامل به دنیا آمده است با آیه زیر دفع می‏گردد که «إِنَّ مَثَلَ عیسی‏ عِنْدَ اللّهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ»(4) به علاوه دلیلی که بر این اعتقاد اقامه شده است (مراد دلایل علمی اعم از شواهد فیزیولوژیکی، آناتومی تطبیقی، جنین شناسی حیوانات فسیل شناسی و... می‏باشد) از اثبات مدعایشان عاجز است.(5)

با تمام اين توضيحات حتي اگر نظريه داروين درست باشد، باز هم مشكلي پيش نخواهد آمد، چرا كه قرآن خلقت انسانها را به حضرت آدم ـ عليه السّلام ـ منتهي ميكند كه ايشان هم از خاك آفريده شده اند. ولي چنان كه برخي از انديشمندان مسلمان توضيح داده اند. در قرآن بيان نشده كه تبديل خاك به آدم چقدر طول كشيده و چه مراحلي را گذرانده است و قرآن در اين باره ساكت است و لذا اسلام نه نظريه داروين را نفي ميكند و نه اثبات.(6) البته با بطلان نظريه داروين، نيازي به بررسي آيات قرآن و مقايسة آنها با اين تئوري نيست.

چند کتاب خوب که در این زمینه نوشته شده را معرفی میکنم که اگر دوست داشتید بیشتر تحقیق کنید به این کتب رجوع کنید:

1. سبحاني، جعفر، داروينيسم يا تكامل انواع، انتشارات توحيد، قم، بي‎تا.

2. مشكيني اردبيلي، علي، تكامل در قرآن، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، تهران، بي‎تا، ترجمه: قرآن، حسين نژاد.

3. مطهري، مرتضي، توحيد، انتشارات صدرا، تهران، 1373، چ اوّل، از ص 223 ـ 264.

4. علوي سرشکي، سيد محمد رضا، تکامل يا تناقض، (دفتر انتشارات اسلامي، قم: 1364) ، چ سوم.

 مقاله خوب و کاملی هم از استاد عزیزم آقای ربانی گلپایگانی(زید عزه) جهت دانلود در اختیارتان قرار دادم میتونید در پایین دانلود کنید.(برای ثبت نام در سایت حتما از نام کاربری انگلیسی استفاده کنید)

منابع:

             1.خسرو پناه، عبدالحسين، كلام جديد، قم، مركز مطالعات و پژوهشهاي فرهنگي حوزه علميه، 1379، ص 384 ـ 392.

2. تفسیر المیزان، ج 16، ص 169، القول فی الانسان الأولی.

3. تفسیر المیزان، ج 16، ص 269.

4. سوره آل عمران، آیه 59.

5. تفسیر المیزان، ج 16، ص 270.

6. خسرو پناه، عبدالحسين، كلام جديد ،ص 405 ـ 422.

Comments (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

ایا عمق ایمان شما به اندازه قدرت همین استدلالتونه ؟

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام و خسته نباشید
تمامی مطالب مفید و عالی بود ممنون از مطب با ارزش شما

This comment was minimized by the moderator on the site

با سلام خدمت سایت طلبه پاسخگو
1) - ابتدا به ساکن، به شما آخوند پاسخگوی محترم عرض کنم ، هر وقت دانشمندی بگوید این ایده که با پای چپ به مستراح وارد شویم یا راست، ایده ای مضحک و مسخره ای است، شما فورا در برابر او جبهه می گیرید که دانشمند را چه که...

با سلام خدمت سایت طلبه پاسخگو
1) - ابتدا به ساکن، به شما آخوند پاسخگوی محترم عرض کنم ، هر وقت دانشمندی بگوید این ایده که با پای چپ به مستراح وارد شویم یا راست، ایده ای مضحک و مسخره ای است، شما فورا در برابر او جبهه می گیرید که دانشمند را چه که وارد مسائل تخصصی (!) دینی شود و در مورد دین نظر بدهد، و در ادامه می فرمایید که جامعه به تخصص های گوناگون نیاز دارد، پزشک، مهندس، بنا، اقتصاد دان و.... که آخوندی هم هم تخصصی دیگر است و دیگران و حتی دانشمندان علمی نباید پا برهنه در مباحث علمی آن عرض اندام کنند. ما هم به این درک بالای شما احترام می گذاریم و مسایل دینی را تعبدا (!) و بدون فکر کردن (!) می پذیریم- قطعا شما بجای ما فکر می کنید و آنچه به صلاح دنیا و آخرت ماست برایمان به ارمغان می آورید!- و به ساحت مقدستان جسارت نمی کنیم که راجع به مسایل دینی نظری بدهیم.
خب حال این سوال مطرح می شود که شما بعنوان یک طلبه به چه حقی به خود اجازه می دهید وارد مباحث عمیق علم زیست شناسی شوید و نظریه های آن را با اطلاعات سطحی خود زیر سوال ببرید؟ چطور دانشمندان حق ندارند در مورد برخی (دقت کنید گفتم برخی!) مسایل بیهوده مذهبی مردم که مانند خرافات به جانشان افتاده نظر بدهند و آنها را از این منجلاب در بیاورند ولی شما که کمترین علمی در مورد بیولوژی و نظریه های فرگشت داروینی (یا به غلط تکامل) ندارید و فقط با خواندن چهار کتاب که آنها هم توسط چهار آخوند دیگر - که باز هم از علم زیست شناسی بهره ای ندارند- این اجازه را در مورد رد و یا حتی تایید (!) مسایل پیشرفته علمی به خود می دهید؟!
امیدوارم دلیلتان این نباشد که در سال اول دبیرستان درست زیست شناسی را پاس کرده اید، البته اگر به دبیرستان رفته باشید!
2) - نکته ی بعدی در مورد اثبات یا رد نظریه داروین با قرآن و یا احادیث است، موضوع جالبی که برای شما وجود دارد فرار به جلو است!!
می گویید نمی توان نظریه داروین را با قرآن رد و یا اثبات کرد، از آن جالب تر عکس العملتان نسبت به حقایق علمی دانشمندان است: اگر اثبات شود که نظریه داورین غلط است می گویید ببینید ما درست می گفتیم و شما اشتباه می کردید، افلا یعقلون! افلایتفکرون! ، افلا...! حال اگر "برای شما" اثبات شود که نظریه داروین درست است (که هست) باز می گویید در تمام کتب اسلام از همان ابتدا به آن اشاره شده است - حتی اگر شده اسم داروین را از لا به لای آیات قرآن در می آورید تا به دنیا اثبات کنید که درست می گفتید!!
و با عزمی راسخ ادامه می دهید که این آیه " جَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ کلَّ شَیءٍ حَی " اشاره مستقیمی به ابتدای خلقت و منشا حیات از تک یاخته های اولیه دارد و ما، قبل از داروین و تمامی اهل علم این داستان را می دانستیم!!
اینکه منتظر بمانید تا ببینید کدام مطلب علمی به درد تایید دین و مذهبتان می خورد و کدام نمی خورد تا سوء استفاده لازم را در مواقع نیاز بکنید نه از نظر اخلاقی و نه شرعی(!) کار درستی نیست!
............................................................
در پاسخی که به دانش آموز بد بخت داده اید و او را گمراه کرده اید - دوست عزیز - مهمان - رهگذر جوابتان را داده اند، متاسفانه چنانکه از پاسختان بر می آید اطلاعاتتان آنقدر سطحی اند که هیچ جایی برای گفت و گو با شما را باز نمی گذارند. فقط توصیه می کنم حتی اگر اطلاعاتتان را در مورد نظریه فرگشت بالا می برید تا لااقل کمتر برای خودتان باعث تاسف و آبروریزی باشید، باز هم این جرائت را به خود ندهید که در مورد رد یا اثبات این نظریه حرفی بزنید.
در پایان از شما می خواهم به عنوان یک آخوند فهمیده دو نکته ای را که عرض کردم به گوش جان بشنوید و به شرعیاتتان بپردازید و کار علم را به علمای اهل فن وا گذارید و:

وَ لاَ تَقْفُ‌ مَا لَيْسَ‌ لَکَ‌ بِهِ‌ عِلْمٌ‌ إِنَ‌ السَّمْعَ‌ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤَادَ کُلُ‌ أُولٰئِکَ‌ کَانَ‌ عَنْهُ‌ مَسْئُولاً ! الإسراء ٣٦
از آنچه به آن آگاهی ندارید، پیروی نکنید، چرا که گوش و چشم و دل، همه مسؤولند!
یا حق
==================
پاسخ:
با سلام
ممنون از حضور شما و نقدتون.
اما عرض کنم شما جایی از بحث رو اشتباه گرفتید و اون اینکه اگر ما پاسخی می دهیم یا کاملا دینی است و یا اگر جواب علمی (فیزیک و شیمی و...) هم می دهیم از زبان همان متخصصان علم است نه از خودمان حرف بزنیم.
هر چند که خیلی از طلبه ها خودشون در فیزیک و یا شیمی تا دکتری هم پیش رفتند و وارد حوزه علمیه شدند. یا شخصی مثل علامه حسن زاده در طب و ریاضیات حرف اول رو میزنه و دیگر علما.

Read More
This comment was minimized by the moderator on the site

با عرض سلام، و خسته نباشید از این که با شناخت سطحی به نقد تکامل می پردازید!

1. در علم به این نوع گونه زایی گونه زایی آلوپاتریک می گویند. به این شکل که دو جمعیت مختلف جانوری بر حسب محیط، تکامل مختلفی می یابند و وقتی دوباره در یک محیط جمع می شوند...

با عرض سلام، و خسته نباشید از این که با شناخت سطحی به نقد تکامل می پردازید!

1. در علم به این نوع گونه زایی گونه زایی آلوپاتریک می گویند. به این شکل که دو جمعیت مختلف جانوری بر حسب محیط، تکامل مختلفی می یابند و وقتی دوباره در یک محیط جمع می شوند توان زادآوری میانگونه ای را از دست داده اند و هر کدام مسیر تکاملی خود را طی می کنند.

2. آزمایشی که مطرح کردید، مربوط به رد توارث صفات اکتسابی در فرضیه ی لامارک هست. آیا رد ادعای «فرضیه لامارک» باطل کننده ی «تئوری داروین» هست؟ پس لابد رد ادعاهای مسیحیت هم باطل کننده ی اسلام هست؟؟!! شواهد بسیار آزمایشگاه و نیمه آزمایشگاهی از گونه زایی به شیوه ی داروینی (و نه لامارکی) مشاهده شده و موجود هست.

3. بر طبق نظریه ی تکامل، در شرایط سازگاری پایین گونه ها به سرعت تغییر پیدا می کنند. مگس های چشم دار با محیط تاریک «سازگار» هستند و بنابراین سالیان بسیار طولانی طول می کشد تا تغییری در ساختار چشمشان روی دهد. جهت اطلاع عرض می کنم به این اندام های باقی مانده از اجداد که کارایی اصلیشان را از دست داده اند (مانند چشم «نابینای» موجوداتی که در تاریکی همیشگی زندگی می کنند) در علم تکامل اندام های بقایایی می گویند.
باز هم جهت اطلاع عرض می کنم که انسان ها هم از این اندام های بقایایی دارند مانند آپاندیس، ماهیچه پالانتاریس، ماهیچه پالمارس، ماهیچه سابکلاویوس، دندان عقل، مجراهای شیردهی مردانه و البته دُمی که در دوران جنینی 1/6 طول بدن را تشکیل می دهد.

4. بر طبق نظریه ی تکامل انسان از نسل میمون ها نیست. تنها در متون و جوامع غیر علمی این ادعا مطرح می شود. نیای مشترک انسان و سایر کپی ها (شامپانزده، گوریل، اورانگوتان و گیبون که وضوحا هیچ کدام میمون نیستند) 6 میلیون سال قبل انقراض یافته است. بنابراین تعجبی هم ندارد که شباهتی بین میمون و فسیل های کشف شده نمی بینید.

5. آیا می شود گفت هوش یک ویژگی متمایز انسانی است، یا این تفاوت هم مانند سایر تفاوت هاست؟ انسان ها عقل دارند و میمون ندارد درست به همان شکل که ماهی ها باله دارند و انسان ندارد.
ضمنا این نیز جای سوال دارد که هوش انسان با سایر موجودات در نوع متفاوت است یا تنها در اندازه.

6. انسان و شامپانزه 95-98 درصد شباهت ژنتیکی دارند. آن قدر سند و مدرک علمی در این مورد وجود دارد که ادعای بی پایه شما را نقش برآب کند.
به نظر می رسد متاسفانه امثال شما به جای مراجعه به مراجع علمی در حلقه ی کپی-پیست دروغ های یکدیگر گیر کرده اید. با این حال امید است از این به بعد با دقت بیشتر کمتر خاطر واقعیت را بیازارید.
موفق بمانید.

=======================
پاسخ طلبه پاسخگو:
با سلام
ممنون بسیار زیبا بود.خصوصا نکات دقیقتون.

Read More
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت