از خواص بي نظير شير شتر هم بدانيد:
تاثيرات شگفت انگيز و خواص درماني شير شترآنچنان قوي وآشکار است که در برخي کشورها انواع کلينيک هاي تخصصي براي درمان انواع بيماريهابا شيرشتر تاسيس شده است من جمله کلينيک هاي تخصصي در کشورهاي عربي مانندعمان وغيره.رنگ روي را روشن وبلغم واخلاط رادفع ،ضد يبوست است وبراي فرو نشاندن دور ان مفيد است. شير شتر گرم ويا سرد آن نسبت به گاو وگوسفند خوشمزه تر است وچربي آن نيز سبکتر است . شيرشتربراي درمان بيماريهاي کبدوکم خوني وسل وبيماريهاي هنگام پيري وشکنندگي استخوانها ونرمي استخوان درکودکان وبراي درمان سرماخوردگي،تب وآنفولانزا وهمچنين درمان هپاتيت ب مفيد است.شير شتر همچنين در درمان بيماريهاي تنفسي از جمله سل وآسم بيماريهاي معده وروده بزرگ واختلالات گوارشي وکاهش قند وفشار خون وتنظيم ضربان قلب وتنفس وگرمازدگي مفيد مي باشد.
با توجه به تحقيقاتي که اخيرا درباره مصرف شير شتر براي مادران باردار انجام دادند متوجه شدند که مصرف شير شتربراي نوزاد ومادر مفيد ودرسلامتي آنها موثر است.
تحقيق يک دانشجوي کارشناسي ارشد در دانشگاه سودان در خصوص درمان قند خون بوسيله شير شتر : براي انجام اين آزمايش افراد مبتلا به قند خون را به 2گروه تقسيم کرد.گروه اول روزانه مقدارنيم ليتر شير شتر با شکم خالي ميخورند واما دسته دوم خير.پس از مدتي از هر دو گروه آزمايش بعمل آمد ومشاهده شد که ميزان قند خون در گروه اول که روزانه شير شتر مصرف مي کردند به مقدار قابل توجهي کاهش يافته است. پس به اين نتيجه رسيدند که مصرف مدوام ومنظم شير شتر در برنامه غذايي سبب کاهش وچه بسا درمان قند خون مي شود.
در آزمايشات ومطالعاتي که اخيرا در کشور هندوستان توسط محققان عربستاني بعمل آمد موشهاي آزمايشگاهي مبتلا به سرطان را تحت درمان بامواد دارويي (شيمي درماني) و شير شتر قراردادند در پايان مشخص شدکه موشهاي سرطاني که تحت درمان قرار داشتند درمانشان به مقدار قابل توجهي موفقيت آميز وحتي دربرخي موارد از شيمي درماني هم موفقتر بوده است.
در برخي از کشورهاي عربي بصورت رسمي و عمومي براي درمان برخي بيماريهاي سخت ومزمن دربين بيماران بصورت عمومي شير شتر توزيع مي شود.مانند:اخيرا در ابوظبي درکشور امارات توسط شهرداري اين شهر بين افراد مبتلا به زخم معده بصورت عمومي شير شترتوزيع شد.
شير شتر به صورت خام وبه صورت محصولات تخميري براي درمان زخم معده،بي نظمي هاي بدن،اسهال،يبوست،زخم ها وحتي براي افزايش قدرت باروري تخمدان هم به کار رفته است.
همچنين درمان بيماري هاي سخت معده اي هم با استفاده از شير شتر گزارش شده است.
بيماران داراي هپاتيت نيز بعد از خوردن شير شتر عملکرد بدنشان بهبود پيدا مي کند.
درکشور هاي آفريقايي(مصر،سودان،کنيا وسومالي)اين اعتقاد در بين شتربانان وجود دارد که مرداني که شير شتر مي نوشند،قوي تر،تنومندتر وسريع تر هستند.
محققان از شير شتر براي درمان بيماران مبتلا به ايدز هم درسطح دنيا استفاده کرده وبه پيشرفتهاي خوبي هم دست يافته اند.
ويتامين ها : ويتامين هاي B1،B2،اسيدفوليک واسيد پانتوتنيک در شير شتر ،پايين ومحتواي B6 وB12 شير شتر مشابه مقادير موجود در شير گاو مي باشد، اما نسبت به شير انسان بالاتر است.شير شتر ،نياسين و ويتامينCبيشتري نسبت به شير گاو دارد(ويتامين Cدرشير شتر 3برابر بيشتر ازشير گاو است) .
استفاده از شير شتر 70تا80 درصد ازويتامين ها وپروتئين هاي مورد نياز بدن راتامين مي نمايد.تحقيقات نشان ميدهد که ويتامين شير شتر 3برابر شير گاو است. شير شتر بدليل اينکه حاوي مقادير بالاي ويتامين ث مي باشد در پيشگيري ودرمان بيماريهاي دهان ودندان وهمچنين محافظت از لثه ها وتقويت دندان بسيار مفيد مي باشد.
پروتئين ها: برخي پژوهش ها و بررسي ها نشان ميدهد که چربي ها ومواد موجود در شير شتر نسبت شير ها راحتر ها وسريعتر هضم وجذب مي شود.
اخيرا پروتئيني در شير شتر کشف شده است که عملکرد آن همانند انسولين مي باشد ودر درمان بيماري ديابت بسيار مفيد وکار ساز است.
پروتئين هاي شير شتر اسيدهاي آمينه ي ضروري براي انسان را به ميزان رضايت بخش وحتي بالاتر از ميزان تعيين شده توسط موسساتFAO/WHO/UNU تامين مي کنند.شير شتر مي تواند حداقل پروتئين هاي ضروري روزانه ي انسان مخصوصا اسيد هاي آمينه را تامين کند،چون نيازهاي انسان در محيط هاي گرم و خشک بر پايه ي کالري کمتري است و پروتئين وآب نقش مهمي دارند،مقادير کمي شير شتر مي تواند نياز انسان را در اين مناطق تامين کند.
املاح ومواد معدني: شير شتر آنچنان منبع سرشاري ازماده معدني بنام آهن است که برخي معتقدند مصرف مناسب و مداوم آن انسان را از هر نوع شيري بي نياز مي کند حتي نوزادان را از شير مادر!!!.
طبق تحقيقات شير شتر 10 برابر شير گاو؛ عنصر آهن و کلسيم دارد.
شير شتر سرشار از اسيدهاي مهمي بنام اسيد آمينه است:مانند والين و متيونين و ليزين و آرژنين و فنيل آلانين.همچنين شير شتر داراي مقادير نسبتا بالاي آلبومين و گلوبولين نيز ميباشد .
کمترين مقدار مورد نياز مواد معدني کلسيم و فسفات در بدن،800ميلي گرم در روز است که با خوردن 2،5تا 4 فنجان شير شتر حاوي مواد معدني کم مقدار مثل روي،مس و منگنز مي باشد.
ويژگي هاي منحصربه فرد شيرشتر:
الف)نکته بسيار عجيب وجالب درباره شيرشتر اين است که اين ماده گرانبها قادر است بدون استفاده از لوازم امروزي کيفيت خود را در دماي 4 درجه سانتيگراد بمدت 12 روز ودر دماي معمولي اتاق بمدت 48 ساعت و حتي بيشتر حفظ نمايد .اين درصورتي است که بطور مثال شير گاو در دماي عادي اتاق ظرف 12 ساعت ترش ميشود.که علت آن مربوط ميشود به اينکه سرعت تخمير قند لاکتوز در شير شتر بسيار کم است واز طرفي ناگفته نماند که افزايش ميزان اسيديته در شير شتر آرام وبه کندي است.
ب)تحقيقات نشان ميدهد که شير شتر بخاطروجود برخي مواد ازجمله انواع پروتئينها مانند پروتئين کازئين؛در برابرسموم،باکتري ها،قارچ ها،وبسياري از خطرات احتمالي آنها بويژه براي نوزادان مقاوم وسبب مصونيت در برابر آنها مي شود.
ج)در مقايسه شير شتر يا شير گاو از نظر ويتامين ها وساير مواد بايد به اين نکته توجه داشت که شير شتر حاوي ماده اي بسيار مهم در تغذيه انسان بنام اسيد هاي چرب لينولينک است که اين موضوع شير شتر را از ساير شير ها متمايز ومتفاوت مي کند.