توسط: مينا
سؤال: من 21 سال دارم و حدود 9ماه عقد بودم و7ماه است که عروسی کرده ام.با شوهر خدا رو شکر رابطه ی خوبی دارم علی رغم اینکه 10 سال اختلاف سنی داریم ولی خوب همدیگر را درک می کنیم ودر اکثر موارد تقاهم داریم ولی مشکلی که من از اول با شوهرم داشتم این بود که به نامحرم نگاه می کرد ومن از این موضوع واقعا رنج می برم حتی با اینکه چندین بار به او تذکر داده ام که این کار او باعت می شود واقعا احساس بی ارزش بودن بکنم ولی باز هم ان را تکرار میکند و می گوید من اصلا یادم نمی اید که اینکار را کرده باشم و با این که نماز می خواند و به محرم ونا محرم هم اعتقاد دارد ولی با زنان فامیل دست می دهد واین موضوع هم مرا رنج می دهد ولی وقتی با او صحبت کردم قبول کرد که دیگر این کار را انجام نمی دهد ولی بعضی اوقات هم دوباره ان را تکرار می کنم هدف من از گفتن اینها به او این است که دیگر هیچ وقت تکرار نکند نه اینکه فقط جلوی من خوددار باشد و وقتی نیستم همان کار را تکرار کند حتی این حرف ها را به خودش هم زده ام ولی در جواب به من می گوید تو خیلی حساسی ویا می گوید مگر تو به من شک داری؟ انقدر این را با خودم تکرار کرده ام که احساس می کنم بی غیرت شده ام من هم در پاسخ به او گفتم که اگر حساس بودم اس ام اس هایی که از طرف همکاران زنت برای تبریک مثلا سال نو می امد را ایراد می گرفتم ولی این کار را نکردم ویا به من میگوید تو هم زیبایی اندام داری وهم زیبایی صورت پس انقدر حساس نباش ایا همانطور که شوهرم طرز لباس پوشیدن من را کنترل می کند ونظر می دهد من حق ندارم کارها ونگاه های او را کنترل کنم لطفا سریع تر جواب مرا بدهید.
جواب:
خواهر گرامي من حساسيت شما را به شوهر و زندگيتان تحسين ميكنم ولي اين را نبايد از ياد برد كه حساسيت بيش حد هم در مواردي مشكل ساز ميشود لذا شما در يك جو صميمانه و به عنوان كسي كه او را دوست داري اين مطالب را به او گوشزد كن ولي بدان كه اين به عنوان يك امر به معروف و نهي از منكر است و شما وظيفه خود را انجام دادي و در صورت عدم تاثير شما وظيفه اي نداري و طوري عمل كه خداي ناكرده روزي نگويد كه به شما مربوط نيست و ... كه در آن صورت وضع بدتر خواهد شد.
توسط: سارا
سؤال: سلام من دختری 20 ساله هستم که 8سال پیش با پسری اشنا شدم که 2 سال اول فقط همدیگرو میدیدیم(البته فقط اتفاقی توخیابون اون موقع فقط اسمشو میدونستم)بعد توسط یه واسطه از طرف اون ما به مدت 11ماه دوست بودیم(در حد تلفنی وچند بار بیرون رفتن وهیچ تماس فیزیکی باهم نداشتیم) پایه دوستیمون فقط حمایت از همدیگه بودبعدوقتی جداشدیم یه سال بعد دوباره پیداش شد از اون موقع تا الان به مدت 4سال ما فقط بهم دیگه اس ام اس میدیم.شایدفکرکنید خیلی پسر پاکی ولی متاسفانه بدکارست من اینومیدونستم یعنی خودش همه چیزو بهم میگفت دلیل اینکه جوابشو میدادم شناخت پسرا و روش گول زدن دخترا...میخواستم به دوستام کمک کنم تو دام نیوفتن و هیچ ضرری واسم نداشت.از یکی شنیدم که یه سال پیش این پسر حج رفته و توبه کرده به من چیزی نگفته بود.چند هفته پیش ازم خواستگاری کرده.نظرتون چیه؟ذاته ادما عوض میشه؟پسره مثل خودم تو سن پایین پدرشو از دست داده تا الانم لب به سیگار... نزده و تحصیلات کارشناسی در 2رشته رو داره زندگی مرفعی واسه خودش ساخته ماشین خونه یه سال از خودم بزرگتره.
جواب: خواهر گرامي ذات آدمها عوض نميشه ولي گناهكار بودن انسان جزو ذات هيچ انساني نيست؛ ولي اين به اين معني نيست كه شما ميتواني با ايشان ازدواج كني چون صرف توبه كردن ادامه ندادن راه قبلي از او را تضمين نميكند لذا براي جواب دادن عجله نكرده و تحقيق و بررسي بيشتر بكن؛ بعلاوه اينكه چون شما قبلا هم با هم دوست بوديد و نكات ضعف هاي زيادي از هم ميدانيد در صورت ازدواج هم احيانا مشكلاتي از اين بابت داشته باشيد. در ضمن ويژگي هايي هم كه براي او ذكر كردي شاخص هاي خوبي براي همسر آينده نيست.
توسط: بهار
سؤال: من زنی 24 ساله هستم.خواهری نیز دارم که 22 ساله است.بنده خواستگاری داشتم که با او ازدواج کردم سپس دوست نزدیک شوهرم نیز با خواهر کوچیکترم از طریق ما آشنا شد و با خواهرم ازدواج کرد.با توجه به اینکه دوست شوهرم با شوهرم خیلی صمیمی هستند بین خودشان قراری گذاشتند مبنی بر اینکه بنده جلوی دامادمان از لحاظ پوششی راحت باشم و خواهرم نیز جلوی شوهر من. این موضوع را با ما مطرح کردند و چون من و خواهرم واقعا با هم راحتیم این موضوع را قبول کردیم. حالا پس از گذشت 1 سال از آن موضوع ... با توجه به اینکه هر 4نفرمان از این موضوع راضی هستیم و هیچ مشکلی با هم نداریم و واقعا همگی از این نوع زندگی لذت میبریم آیا این موضوع از نظر شرعی مشکل دارد؟(با توجه به این که ما همگی توافق کرده ایم.)
جواب: خواهر گرامي اين كار شما خطا و گناه بسيار بزرگي بوده كه كرديد چون معمولا گناهاني كه طرفيني است معمولا توأم با رضايت است و رضايت طرفين گناه بودن آن كار از بين نمي برد و تنها راه آن توبه ومغفرت از درگاه الهي و جدايي كامل از هم ديگر و به حداقل رساندن ارتباط با خواهر و شوهر خواهرتان است.
توسط مهسا:
سؤال: سلام ممنون از سایت خوبتون من دختری هستم 20 ساله با یه پسری دوست بودم که از من 6ماه کوچکتر بود ما بهم خیلی علاقه داشتیم به خاطر این که به گناه آلوده نشیم تصمیم به ازدواج گرفتیم ولی مادر پدرش اجازه ندادن و چون دوستم به نظر مادر و پدرش خیلی اهمیت میداد می گفت نظر اونا واسم مهمه و اون ازدواج با من منصرف شدیه چند بار مادرش باهام حرف زد گفت نمیشه شما باهم ازدواج کنید ولی خانواده ی من خبر ندارن من خیلی بهش وابسته شده ام خیلی دوسش دارم حتی می خواستم خودکشی کنم نمی تونم فراموشش کنم من چی کار باید بکنم من واقعا دوستش دارم من می خوام باهاش ازدواج کنم من 5ماه بود باهاش دوست بودم ... ما خیلی بهم نزدیک شده بودیم خیلی هم به مسائل دینی اهمیت میدادیم به همون دلیل تصمیم گرفتیم از این بیشتر وارد گناه نشیم وتصمیم به ازدواج کردیم من اگه میدونستم این طوری میشه نمی ذاستم دستمو تو دستش یگیره الان اون تو دانشگاه دیگه هست من دانشگاه دیگه ما از طریق یه دوست بهم آشنا شدیم من هر روز میرم از دور می بینمش بعد برمی گردد نمیدونم باید چیکار کنم.
جواب: خواهر گرامي رابطه شما از اول درست نبوده و به هم خوردن اين رابطه يك لطف الهي بوده است و مطمئنا ايشان همسر خوبي براي شما نميتوانند باشند لذا ادامه اين ارتباط ممكن است كه تبعات ناگواري براي شما و ايشان به همراه داشته باشد.
توسط: دانشجوي خودتون
سؤال: سلام استاد...من با دختری دوست هستم و چون میخوام بگیرمش ... ولی جدیدن کار های میکنه که احساس میکنم به درد زندگی نمیخوره چیکار کنم؟؟؟
جواب: اين ارتباط از اول غلط بوده و اينكه به اين مطلب رسيدي كه ايشان به درد زندگي با تو نميخوره كاملا صحيح است و بايد رابطه به طور كامل قطع شود.
توسط: كوچيك شما
سؤآل: با پسری که 2 سال ازم کوچیکتره آشنا شدم قصدمون جدیه و خونوادش کاملا مطلع هستن از نظر تفکر کاملا ازم بزرگتره لطفا راهنماییم کنید.
جواب: ارتباط هاي اين چنيني اصلا خوب نبوده و نيست و تنها راه ازدواج مطلع بودن هر دو خانواده و طي مراحل رسمي است؛ ولي در كل كوچك بودن شوهر مناسب نيست.
توسط: آرزو
سؤال: با عرض سلام من از دانشجویان ... هستم عاشق همکلاسیم شدم که همسن هم هستیم میدونم اون منو دوست نداره از نظر عقلی هم اشنایی مون درست نیست.
جواب: جواب شما در بين سوالات قبلی مطرح شده است.
توسط: علی
سؤال:با عرض سلام و خسته نباشید خدمت حاج آقا
من 20 سالمه و دانشجو هستم و از یک دختر که هم دانشگاهی و همکلاسی بندست خوشم اومده و میخوام با اون ازدواج کنم البته نا گفته نمامد که ما 2سال هست که همدیگه رو میشناسیم و بیشتر خصوصیات همدیگه رو میشناسیم و از همه مهمتر با هم خیلی رو راستیم من این موضوع رو با خوانوادم در میان گذاشتم ولی خوانوادم میگفتن که تو هنوز داری درس میخونی و کلی مونده تا تموم کنی ولی من میگفتم که میخوام فقط نامزد بشیم بعد از تموم شدن درس با هم ازدواج میکنیم ولی اونا با نامزدی 2سال مخالفت کردند و قبول کردند که با هم ازدواح کنیم البته طی 1ماه و به شرط اینکه درسمون رو بخونیم و برادر بزرگترم خرج و مخارج زندگیمون رو بده تا این که درسمون تموم بشه و من حق کار کردن ندارم ولی از اونجای که من یه مرد هستم بم بر خورد و بعد از دو روز بشون گفتم که جواب منفی داد
میخوام تا بعد از دانشگاه دوباره بهشون بگم و دلیل این کارم رو بگم آیا این کارم اشتباه هستش یا نه؟ و یه راه حل که بعد ااز تموم شدن دانشگاه بگید که با مخالفت خوانواده روبرو نشم چون نمیخوام هیچکدوم اذیت بشه
آیا ما باید با هم محرم بشیم چون بعضی وقت ها دستمون به هم میخوره؟اگر هم باید محرم بشیم روشش رو بگین
جواب: دوست عزیز یا به طور رسمی ازدواج بکن و یا به طور کلی فراموش کن چون مرتبط بودن با کسی که با شما محرم نیست صحیح نبوده و عواقب خوبی ندارد.
توسط: دوست
سؤال:سلام استاد امیدوارم خوب باشید
استاد میخواستم بپرسم که علاقمند شدن وفکرکردن درمورد فرد موردعلاقمون درحالی که این احتمال وجود دارد که با هم ازدواج نکنند ویا فرد مقابل علاقه نداشته باشه و یا اینکه بعد از اینکه علاقمند شدیم بعد از مدتی بی علاقه بشیم نسبت به اون فرد . همه این اتفاقات در ذهن باشه نه در محیط بیرون یعنی بدون اینکه طرف مقابل بدونه یا ارتباطی داشته باشیم . حالا من می پرسم از شما که این کاراشتباه هست وگناه هست ؟واینکه میگویند به شوهر اینده شاید خیانت باشه درسته؟ باتشکر
جواب: مواردی که گفته شد از نظر شرعی اشکالی ندارد ولی معمولا این جور موارد مقدمه ای برای گناه میشوند.
توسط: g-s
سؤال:با عرض سلام و خسته نباشيد
خيلي خوشحالم كه آدرس شما را پيدا كردم چند وقتي است كه مي خواهم در اين باره با كسي صحبت كنم و ممكن نشده فكر كنم خدا شما را سر راهم قرار داد . نمي دانم فقط به شاگردانتان جواب مي دهيد يا نه جواب سوال مرا هم مي دهيد ان شاالله كه بنده هم جوابي مي گيرم
بنده دختري هستم 30 ساله فارغ التحصيل رشته كامپيوتر . در دوره دو ساله كارشناسي متوجه علاقه پسري از همكلاسيهايم به خود شدم ولي چون 3 سال از من كوچكتر بود و از لحاظ جغرافيايي هم با هم فاصله داشتيم زياد جدي نگرفتم و به قول خودشان كه بعدن گفتن بي تفاوت بودم . در طي دوران دانشجويي اصلن با ايشان حرفي نزدم . اما بعد از تحصيل چون رشته كامپيوتر بوديم همه از طريق اي دي و وبلاگ با هم در تماس بودند بنده هم كه وبلاگي داشتم با نظرهاي شخصي جديد در وبلاگم روبرو شدم و بعد از 6 ماه فهميدم كه اين شخص كسي جز همكلاسيم نبوده كه از طريق چت ازشون پرسيدم گويا با همكاري يكي ديگر از دوستانش اين كار را مي كرده . چون اصلن از كارشون خوشم نيومد ديگر باهاشون صحبت نكردم و رابطه ميلي را هم قطع كردم ( رابطه ميلي ارسال نامه هاي شخصي و خصوصي نبود ايميلهاي تبليغاتي و ... ) اما باز هم ايشان با نامهاي متفاوت با وبلاگهاي متفاوت جوري كه من نفهمم به وبلاگم سر مي زنه و هر جوري هست روزي يك بار از حال من جويا مي شود . حالا ديگر از دست كاراي او خسته شده ام و مي خوام باهاش صحبت كنم و همه چيز را تمام كنم نظر شما چيست ؟ اگر بخواهم براي ازدواج به ايشون فكر كنم چه آيا مشكلي پيش نمي آيد از طرفي هم با سماجتي كه ايشون دارند مي ترسم برايم مشكلي پيش بيايد .
جواب:خواهر گرامی هر گونه ارتباط با ایشان را قطع کن و اگر ایشان به صورت جدی به دنبال ازدواج با شما هستند با اطلاع والدین و به طور رسمی اقدام کنند؛ با اینکه بزرگ بودن زن از مرد آن هم سه سال، احتمال دارد مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
توسط: ا. م
با سلام
سؤال: استاد من یه مدتی هست که عاشق یه دختر شدم اما خانوادم میگن شرایط نداری البته شرایط مثلا اشتغال درست هم میگن اما میترسم دختره ازدواج کنه. اون دختره نمیدونه من بش علاقه دارم تا حالا هم هیچ ارتباطی با هم نداشتیم. نمیدونم ایا خودم پیش قدم بشم و خودم بش بگم درسته (بگم بهش تا حداقل 2 سال بمونه) چون اصلا خانوادم راضی نمیشن.حاج آقا کمکم کنین و نگین که نمیشه و بزارین تا شرایط جور بشه اخه میترسم ازدواج کنه و من میمیرم. در ضمن 20 ساله هستم و اون دختر یک سال از من کوچکتره
جواب: دوست عزیز عاقلانه ترین کار همانی بود که تاحال کردی و هیچ اقدامی نکردی و بهترین راه صبر کردن تا حصول رضایت خانواده است؛ بعلاوه اینکه خواستن طرفینی است و معلوم نیست که ایشان نیز همان احساس را به شما داشته باشند پس نگران نباش مطمئنا دخترانی با شرایط بهتر و ایدهآلتر زیادند و با ازدواج کردن او هیچ اتفاقی نمیافته.
توسط: شیما
سؤال: سلام من دختری 20 ساله هستم داداشم 30سالشه من باهاش مشکل دارم استاد من ترجیحا دوست دارم تو جمع شنونده باشم تا گوینده ولی وقتی تو جمع یا وقتی باهاشم اگه حرف نزنم نخندم...داداشم گیر میده که تو دوست پسرداری فکرت اینجا نیست...من چیکارکنم این حساسیت از بین بره؟ گفتمکه اخلاقم اینطوری قصم خوردم کسی تو زندگیم نیست ولی فایده نداره واسه اثباتشم اصلا تنها بیرون نمیرم دوستی ندارم موبایلم همیشه در معرض دیدش میزارم...
جواب: خواهر گرامي جواب شما بدون شنيدن اظهارات برادر شما و ... مقدور نيست؛ پس اگر واقعا مشكل شما جدي است با يك مشاور در شهر خودتان به صورت حضوري مشاوره كن.
توسط: دریا از تبریز
سؤال: با سلام خدمت شما
من خانمی 21 ساله هستم که حدودا یک سال و نیم هست که ازدواج کردم و همسرم 2 سال از من بزرگتره و خیلی همدیگرو دوست داریم ولی همسرم ... و ما به خاطر این مساله دچار مشکلات زیادی شدیم .بهش توصیه میکنم که دکتر بره و خودش رو درمان کنه ولی امتناع میکنه و این مشکله همسرم داره زندگیمونو نابود میکنه .لطفا منو راهنمایی بفرمایین.
ممنون
جواب: خواهر گرامی مشکل شما بسیار جدی است و باید حتما به یک روانپزشک خوب مراجعه کنید.
توسط: م-س از تبریز
سؤال: آیا دست دادن با نامحرم در موارد ضروری حلال است؟ و آیا مادر و خواهر نامادری محرم هستند؟
جواب: دست دادن با نامحرم حرام است ولی در صورت اضطرار اگر بدون قصد لذت باشد با حایل کردن مانعی مثل چادر و ... مانعی ندارد و مادر و خواهر نامادری نیز محرم نیستند.
توسط: پاسارگارد
سؤال:سلام من پسری 22 ساله هستم مدتی تو دانشگاه علاقه شدیدی به یک دختر پیدا کردم اما بعد از مدتی دیدم که با یه پسر در ارتباط هست ایا ازدواج با این دختر درست هست یا نه؟
جواب: برادر گرامی معمولا دختری که جرأت كرده با شما دوست بشود، قطعا جرأت دارد با ديگران هم دوست بشود و يا احتمالا قبلا هم با ديگران دوست بوده است؛ لذا ازدواج اين چنيني اصلا درست نيست خصوصا كه الان بعضي چيزها هم فهميدي.
سؤال: سلام,خسته نباشيد
استاد سوال من درمورد نحوه ي انجام غسله
و اينكه بعضي ها ميگن در حين غسل كردن نبايد دست آدم با هيچ جاي بدن تماس داشته باشه يعني صرفا فقط بايد با اب بدن شسته بشه ولي بعضي هام ميگن اگه در حين غسل دست هم كشيده بشه اشكالي نداره!!!!!!!
جواب: اینکه ميگویند در حين غسل كردن نبايد دست آدم با هيچ جاي بدن تماس داشته باشه حرف درستی نیست بلکه بهتر است برای اطمینان از اینکه آب به همه جای بدن رسیده کشیدن دست بهتر است.
توسط: سارا خ
سؤال: سلام
میخواستم بدونم ازدواج موقت نیازی به اذن پدر دارد یا خیر و ایا در شناسنامه قید میشود ممنون
جواب: ازدواج موقت برای دختران از نظر اکثر فقهاء نیاز به اذن پدر دارد ولی در مورد زن نیاز به اذن پدر ندارد و نیاز به قید شدن در شناسنامه هم ندارد.
توسط: مینا
سؤال: سلام استاد پدر من فوت کرده وصیت کردن که من با پسر همکارش ازدواج کنم استاد یا اینکه مدتی باهاش نامزدم ولی اصلا دوسش ندارم اون احساسونسبت بهش ندارم استاد اگه نامزدیوبهم بزنم از وصیت پدرم پیروی نکنم گناهه؟
جواب:خواهر گرامی گوش دادن به چنین وصیتی بر تو واجب نیست؛ ولی بهم زدن نامزدی هم کار آسانی و مشکلات و عواقب خواص خود را دارد؛ لذا با مشاوره و تفکر ببین اگر ادامه زندگی با این فرد برای تو مقدور نیست به این ارتباط پایان بده؛ ولی اگر مشکل جدی نیست، ادامه این زندگی بهتر است.
توسط: ی-ط
سؤال:عرض سلام و خسته نباشید خدمت حاج آقای عزیز.من ... مزاحم همیشگی هستم.میخواستم شرایطه همسر خوب و ایده آل رو از منظر ائمه ی معصوم ازتون جویاشم.با تشکر از وبلاگ عالیتون که کمکییه واسه رفع ابهام همه مخصوصا جوونا.با این پیشنهاد که اگه امکان این بود که جواباتون مستند ومستدل به فرمایشات امامان و دیگران بزرگان باشه عالی میشد و تاثیر گذارتر. بازم از تلاش جنابعالی برای رفع ابهام جوونا متشکرم.
جواب: با تشکر و قدردانی از ابراز لطف شما
دوست عزیز همسر خوب یک ویژگی دارد و آن هم زیبایی است البته زیبایی همه جانبه زیبایی ظاهری، زیبایی خانواده، زیبایی در دین، زیبایی ...
برای مطالعه بیشتر به کتاب های انتخاب همسر نوشته آیت الله ابراهیم امینی و جوانان و انتخاب همسر نوشته علی اکبر مظاهری مراجعه کن.
توسط: مراد از گرگان
سوال: اگر دختري در اثر تجاوز به عنف بكارت خود را از دست بدهد و بعدا به نحوي ترميم كند آيا براي ازدواج با شوهر آينده واجب است كه اين جريان را به او بگويد اطلاع بدهد ؟
جواب: واجب نيست.
توسط: چ-ر مشهد مقدس
سوال: ميخواستم نظرتان را در مورد ازدواج هاي اينترنتي و سايتهايي كه با عنوانهاي همسريابي ، شوهريابي ، دوست يابي ، صيغه يابي ، همسرگزيني ، بدانم.
جواب: سايت هاي مذكور در صورت كمك براي انتخاب همسر يا دوست ايده آل، اشكالي ندارند؛ ولي معمولا انتخاب همسر از اين طرق ريسك بيشتري دارد.
توسط: شادی
سوال:سلام استاد من دو سال پیش ازدواج کردم اون اولا رابطمون عالی بود به طوریکه همه بهمون غبطه می خوردن ولی الان رفتار همسرم عوض شده هر دوی ما از این زندگی خسته شدیم هفته ای یک بار حتما دعوا میکنیم استاد من از اول کوتاه اومدم ولی این باعث سو استفاده ی همسرم شده منو زجر میده حساس شده مدام در مورد فامیلام قضاوتای نا درست میکنه در مورد رفتار همه حرف در میاره و اسرار به قطع رابطه ی من با خانوادم پدر و مادرم بدون هیچ دلیلی داره ولی ایشون بعد از مدتی در هر دعوا پشیمون میشه و همه ی بی محبتی ها و توهیناش به منو پس میگیره من دچار افسردگی شدم چون از همه کس به دلیل ترسم فراریم البته ما هر دو دانشجو هستیم ولی مشکل مالی نداریم خانواده ی من هم از خانواده ی ایشون مرفه تر و با سواد ترن ولی من مدام تحقیر میشم البته مادر ایشون هم حق رو به من مییدن چون همسرم جز خودش هیچ کس رو ادم فرض نمیکنه و به نظر من من با صبر و مهربونیم باعث شدم استاد ما تصمیم به جدایی گرفتیم ولی واقعا همدیگرو دوست داریم اما با این اوضاع نمیتونیم زندگی کنیم و هیچ کس جز مادر ایشون از اختلافات ما خبر نداره و باز همه مارو بهترین زوج میدونن استاد کمکم کنین
جواب: خواهر گرامی هر اختلافی دلایل خاص خود را داشته و راه حل های خاص خود را نیز دارد؛ ولی شما اصلا به دلایل اختلاف خود اشاره ای نکرده ای. بعلاوه اینکه مسایل را به طور بی طرف مطرح کنید چون امکان اینکه شما نیز مقصر باشید وجود دارد. در ضمن ایمیلی هم بدهید که جوابتان را به ایمیلتان بفرستم .
توسط: ...
سوال:سلام استاد من دختری هستم که خواستگاری با 2سال از خودم بزرگتر دارم با اینکه به او گفتم من قصد ازدواج ندارم و ادامه تحصیل دارم . 7سال برای من صبر کرده و حتی یه موقعیت شغلی خوب را هم از دست داده برای اینکه درس بخونه و از من عقب نیافته .استاد میخواستم به شما بگم من با این خواستگار سمج چه کنم درحالی که من هیچ علاقه ای به اون ندارم و تنها اون را به عنوان یه فرد معقول و غد و پر ادعاست و اصلا هم با خانواده اش که ادمها رو از بالا نگاه میکنن راحت نیستم درصورتی که انها هم از اول این مرتبه ای که دارن,نداشتن ولی خب بعضی ها هم این طوری هستند ممنون میشم اگه راه پرثمری را پیش پام بزارین. باتشکر
جواب:خواهر گرمی یکی از مواردی که در ازدواج مذموم است ترحم کردن به دیگری است لذا اگر شما واقعا علاقه ای به ایشان نداری و نمیتوانی با ایشان زندگی کنی اصلا به ایشان جواب مثبت نده.
توسط: م.م.م.م
سوال:سلام خود ارضایی تا چه حد باشه گناه هست ؟
جواب: هرکاری با خود که باعث خروج منی از انسان بشود، حرام است.(البته غیر از زناشویی شرعی با همسر)
توسط: م.ذ از تهران
سوال:سلام حاج آقا میخواستم بدانم که فکر کردن به گناه، گناه محسوب ميشود؟
جواب: نه فكر كردن به گناه گناه محسوب نميشود ولي اكثر گناهان با فكر كردن به آنها شروع ميشود شايد هم طرف راضي به خود گناه فكر نكند ولي به هنگام گناه معمولا طرف قدرت كمتري در كنترل خود دارد پس عقل حكم ميكند كه براي اينكه خود را در مقابل گناهان تضمين كنيم بايد از فكر گناه هم دوري كنيم.
توسط: ستاره
سؤال: من دختر20 ساله ای هستم که خواستگاران زیادی دارم از همه وضع ولی …البته همه … مثل هم نبوده ...من اینا رو با سند و مدرک میگم. من باید از میونه اینا یکی رو انتخاب کنم اما نمیتونم خودما راضی کنم … واز طرفی نسبت به همه پسرا بدبین شدم حتی پسرای فامیلمون هم از 10 ساله گرفته تا اونایی که نامزد دارن … حالا یه دختر مثل من باید چکار کنه؟. اگه نخواد ازدواج کنه چی اگه بدونه ازدواجش به خاطر همین مسائل با مشکل روبه رو میشه چی میتونه ازدواج نکنه؟ اصلا حتما باید ازدواج کرد
درسته پیامبر گفته ازدواج از سنت های من است اما یه جای دیدم گفته بودن اگه بدونه ازدواج موفقی نداره واوضاعش بدتر میشه میتونه ازدواج نکنه ایا این درسته؟؟
جواب: خواهر گرامی اینکه پسر یا پسرهایی نکات ضعفهایی داشته یا دارند، دلیلی بر بدبینی نسبت به همه پسرها نمیشه؛ پس شما باید به خواستگارانی که نکات ضعف بزرگی دارند و شما قطعا میدانید که با چنین کسی نمیتوانید زندگی کنید، جواب رد بدهید ولی باید این را هم بدانی که وسواس بیش از حد هم درست نیست؛ چون قطعا شما کسی را نمیتوانید پیدا کنید که هیچ نکته ضعفی نداشته باشد و اینکه فرمودید پیامبر(ص) دعوت به ازدواج کرده، به این معنی نیست که حتی اگر با ازدواج کردن بدبخت میشوی ازدواج کن؛ بلکه پیامبر(ص) دعوت به ازدواجی میکند که منجر به رشد تو میشود نه نابودی تو. پس سعی کن که در ازدواج تنها به کسی جواب مثبت بدهی که بیشترین ویژگیهای یک همسر ایدهآل را داشته باشد.
توسط:....
سؤال: سلام حاج آقا، حاج آقا برا اینکه بخوایم با یکی ازدواج کنیم باید طرف مقابل رو به صورت کامل بشناسیم در واقع باید خصوصیات اخلاقی طرف مقابل اعم از خوب و بد بخصوص اخلاق بد را بشناسیم که ببینیم زندگی مشترک با او نتیجه خوب دارد یا بد ولی این امر وقت زیادی میخواهد حداقل 2 سال زیرا همه افراد در هنگام آشنای اخلاق خود را خوب جلوه میدهد و مدت طولانی میکشد که اخلاق واقعی خود را نشان دهد سوال ما اینجاست اگر ما قصد ازدواج با یکی را داشته باشیم که از دوست و آشنا نباشد باید او را بشناسیم و بدانیم که به درد زندگی مشترک با ما میخورد یا نه بعد اقدام کنیم البته با توجه به دین و مذهب و.... ولی از نظر اسلام مجاز نیست که با یک نا محرم صحبت کرد چرا؟ آیا اقدام به ازدواج در صورت نشناختن خصوصیات اخلاقی صحیح است؟؟؟؟
جواب: دوست عزیر اولا این را بدان که هیچ انسانی به طور صد در صد قادر به شناخت کسی نیست؛ لذا ما اگر منتظر این باشیم که دختری یا پسری را کاملا بشناسیم و بعد ازدواج کنیم امر محالی است. ولی این به این معنی نیست که ما اصلا قادر به شناخت نیستیم؛ لذا برای شناخت فرد مورد نظر اول باید بدانیم که وقتی که تو میخواهی از او شناخت حاصل کنی و این مطلب را خود او هم میداند معمولا برای تو فیلم بازی کرده و خود را دقیقا همان کسی نشان میدهد که تو دوست داری؛ پس اصلی ترین آفت شناخت، در جریان گذاشتن فرد مورد نظر و ارتباط مستمر با اوست.
پس برای شناخت این قدم ها ضروری است.
قدم اول: حصول اطمینان از طرف خود و اینکه تو آمادگی و تصمیم و اراده حتمی برای ازدواج داری یا نه؟ خانواده تو چطور؟
قدم دوم: وقتی از عزم قطعی خود و خانواده مطمئن شدی، قیافه فرد مورد نظر هست که با یک نگاه معمولا میتوان تصمیم گرفت که این فرد میتواند از نظر قیافه شریک زندگی آینده تو باشد نه.
قدم سوم: در صورت پسندیدن قیافه، باید کاملا به طور مخفیانه و از طرق مختلف فرد مورد نظر را مورد تحقیق و ارزیابی قرار دهی.(از طریق همسایه، دوست و آشنا، مدرسه و دانشگاه و ....) که البته در تمام این مراحل باید واقعا ایشان مطلع نباشند؛ چون فقط در آن صورت است که تو میتوانی چهره حقیقی او را ببینی.
قدم چهارم: وقتی از همه این راه ها واقعا به این رسیدی که ایشان بیشترین ویژگی هایی را که تو برای همسر آینده میخواستی را دارد، از طریق خانواده اقدام خواهی کرد که در آن صورت برای طرح سوالات احتمالی و ایجاد شناخت بیشتر میتوان چندین جلسه نشست و دیدگاههای همدیگر را جویا شد که این هم از نظر شرعی هیچ اشکالی نداشته، بلکه امری ضروری است.
توسط: ا.م
سؤال: اینجانب اولیای یکی از دانشآموزان کلاس اول دبیرستان هستم دختر من بنابه اقتضای سنش تندخوییهای شدیدی نیز انجام میدهد که گاها قابل تحمل نیست از شما تقاضا دارم ما را در نحوه ارتباط با او راهنماییهای عملی بفرمایید.
جواب: والدین عزیز پرخاشگری علل گوناگونی دارد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1. معمولا بچه ها ی پرخاشگر والدین پرخاشگر دارند پس میتوان گفت در موارد زیادی منشاء پرخاشگری خود والدین هستند.
2. نابسانی و درگیری های متعدد بین والدین یا والدین و دیگر فرزندان نیز باعث پرخاشگر شدن دیگر فرزندان میشود.
3. تنبیه های مکرر و گاها نابجا نیز پرخاشگری در بچه ها را تقویت میکند.
4. ناکامیها و سختیهایم زیاد زندگی
5. دوست یابی ضیعف بچه در بیرون و مدرسه
6. نازپرودگی و رفاه بیش از حد
7. دخالت بیمورد والدین در مسایل بچه
8. فیلمها و بازی های خشونت آمیز
9. ....
البته علل دیگری نیز برای پرخاشگری بچهها شمرده شده است مهمترین آنها مطرح شد.
لازم به ذکر است بهترین روش برای از بین بردن و یا کاستن از پرخاشگری پیدا کردن زمینه به وجود آورنده خشونت در مورد فرزند ما و از بین بردن آن است اما برای آگاهی بیشتر به موارد زیر نیز میتوانید توجه بکنید.
روش هایی برای درمان پرخاشگری کودکان
1- محدودیت هایی برای کنترل پرخاشگری وضع کنید و آنها را به اطلاع کودک برسانید.
2- مدل های پرخاشگری را به حداقل برسانید.
می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
الف) ساعاتی را که کودک فیلم های خشونت آمیز تلویزیونی می بیند، محدود کنید.
ب) فیلم ها، تصاویر و روزنامه کودک را به دقت انتخاب کنید.
ج) الگوهایی را در اختیار کودک بگذارید که پرخاشگرانه نباشند.
همکاری، مسئولیت و پیگیری مسائل مورد علاقه را با دادن مسئولیت به کودکان تشویق کنید.
ح)همراه کودک برنامه ای تلویزیونی را ببینید و صحنه پرخاشگرانه آن را تفسیر کنید.
3- همدلی را افزایش دهید. آگاهی کودک را نسبت به رنجی که بر اثر پرخاشگری او در افراد یا حیوانات به وجود می آید، افزایش دهید.
4- رفتارهایی را که مغایر با رفتار پرخاشگرانه است، تقویت کنید.
5- به جای کودک پرخاشگر، به کودکی که به وی پرخاش شده توجه کنید.
6- نحوه ی ارتباط کودک را با افرادی که با او زندگی می کنند، مورد بررسی قرار دهید.
7- اگر قرار است کودک به دلیل رفتار خشونت آمیزش تنبیه شود، بهتر است به طریقی باشد که منجر به حمله انتقامی و تلافی جویانه از طرف کودک نشود.
8- فرصت تخلیه هیجانات را برای کودک فراهم کنید.
9- مباحث گروهی یا خانوادگی را که تأکید بر همکاری با دیگران دارد، به کار گیرید.
10- همکاری، مسئولیت و پیگیری مسائل مورد علاقه را با دادن مسئولیت به کودکان تشویق کنید.
11- برای مهارِ رفتار کودکان، فنون محروم سازی ممکن است تا حدودی مفید واقع شود. بنابراین رفتارهای پسندیده را به وضوح تشریح کنید و پاداش ها و کیفرهای آنها را بیان نمایید.
12- فعالیت های ساعتی او را در صورت امکان با شرکت کودکی دیگر طراحی کنید.
13- از تنبیهات بدنی پرهیز کنید.
14- علت رفتار پرخاشگرانه وی را بیابید.
15- ثبت وقایع روزانه، بازی درمانی، بازی های جالب، جمله سازی و گوش دادن فعال ممکن است به عنوان کمکی در جهت درک کودکان خشن به کار گرفته شود.
16- به کودک بفهمانید که با هر رفتار خشونت آمیز، خود را از شما بیشتر دور می کند.
17- از کودک پرخاشگر بخواهید الگوی مطلوبی برای خود بیابد و فهرستی از رفتارهای الگو را در کوتاه مدت اجرا نماید.
18- با کودک قرارداد رفتاری ببندید تا برای رفتارهای مطلوبش جایزه دریافت کند و نتیجه اعمال نامطلوبش را ببیند. منبع : زن روز
توسط:محمد
سؤال: سلام استادپسری21ساله ام، وقتی میرم خونه یا برمیگردم دانشگاه، مادربزرگام و زن عمو هام و زن دایی هام با من روبوسی میکنند. البته به خدا قسم خودم راضی نیستم از طرفی اگر از کارشان ممانعت کنم ناراحت میشن. در ضمن اختلاف سنیشون با من حداقل 16سال است و هرگز شهوتی نمیشم...خواهش میکنم یه جوری راهنماییم کنین که نه اونا ناراحت بشن نه من مرتکب گناه. خداخیرتون بده.
جواب: دوست عزیز مادر بزرگ محرم است و روبوسی با او ن اشکالی نداره؛ ولی رو بوسی با زن عمو و زن دایی به هر صورتی باشه حرام است. ولی اگر خودت خجالت میکشی این مطلب را به آنها بگویی به مادرت بگو که به آنها تذکر بدهد؛ بعلاوه اگر هم دفعه اول ناراحت بشوند بعد از گذشت مدت کمی خواهند فهمید که حق با تو بوده و تو قصد جسارت نداشتی.
توسط:مریم
سؤال: من مدتی هست که فهمیدم همسرم به من خیانت میکنه ولی از نظر دیگه اصلا مشکلی ندارم و این خیانتش همیشگی نیست خیلی دوستش دارم خواهش میکنم منو راهنمایی کنید که چطور با رفتارم نارضایتیمو بهش بفهمونم.
جواب: خواهر گرامی خیلی کلی صحبت کردید اینکه خیانت کرده و شما مشکلی با این امر ندارید و اینکه خیانتش همیشگی نیست یعنی چه؟ توضیح دهید.
توسط: ج.د
سؤال: حاج آقا مدتی است که احساس میکنم به HIV ، ایدز مبتلا شدهام لطفا علائم ایدز را برام مطرح کنید.
جواب: انشاءالله این توهمی بیش نیست؛ ولی برای راحتی خیال خود میتونی به یک متخصص عفونی مراجعه کنی.
توسط: مهلا
سؤال: آیا رقصیدن زن در مجالس زنانه حرام است؟
جواب: آيات عظام امام خمينى، بهجت، فاضل، نورى، وحيد، سيستانى: {بنابر احتياط واجب جايز نيست. }
آيات عظام تبريزى، خامنهاى، :{ اگر باعث تحريك شهوت يا ارتكاب گناه و يا ترتب مفسده نشود، اشكال ندارد (ولى براى مؤمن سزاوار آن است كه از لهو اجتناب نمايد). آيت الله تبريزى، استفتاءات، س 1042؛ آيت الله خامنهاى، اجوبه، س 1168؛
آيت الله صافى، آيت الله مكارم:{ رقص زن براى زن حرام است. } آيت الله مكارم، استفتاءات، ج 1، س 537؛ آيت الله صافى، جامعالاحكام، ج 2، س 1580.
توسط: sh
سوال: سلام استاد من یه مشکل بزرگ دارم/ استاد من 20سالمه/ دخترم /خود ارضایی میکنم/ هزاران بار قسم خوردم که نکنم ولی نمیشه/ گناه داره/ عذاب وجدان دارم/ بعدش باید غسل بگیرم؟
جواب: اگر كاري صورت ميگره كه در اثر آن انزال صورت ميگيره حرام است و غسل هم دارد.
توسط: مينا
سوال: اگر زن مسلمانی در یکی از کشورهای خارجی زندگی کند یا به انجا سفر کند ایا می تواند بدون حجاب باشد؟
جواب: كشف حجاب حرام است چه در كشور اسلامي و چه در كشور غير اسلامي.
توسط:مرجان
سوال:من از خیلی از روحانیون شنیده ام که اگر مردی مسلمان به کشوری خارجی مسافرت کند وزنان عریان ونیمه عریان را ببیند یا حتی با انها عکس بگیرد هیچ اشکالی ندارد چون دین انها مسیحیت است خیلی جالب است که در این مورد فقط دین کشور خارجی مد نظر است نه دین اسلام واز نظر من هر کس باید به اعتقادات دینش عمل کند واین فقط بهانه است که چون دینشان مسیحیت است مردان مسلمان می توانند انها را ببینند حتی با وجود اینکه در دین ما هم نگاه کردن به زن ومرد نا محرم گناه وحرام است؟ اگر این واقعا حقیقت دارد پس باید برای زن مسلمان هم مشکلی نداشته باشد که در ان کشورها نیمه عریان یا بی حجاب باشد چون با توجه به این ادعا که دین غربی ها مسیحیت است و اشکالی ندارد پس برای مرد خارجی هم مانعی ندارد که زنان را بی حجاب یا با حجاب ببیند وسوال دیگر اینکه ایا دین مسیحیت واقعا بی حجابی درش وجود دارد وخود غربی ها ان را کنار گذاشته اند؟
جواب: خواهر گرامي نگاه كردن به زناني كه مبالاتي در مورد حجاب ندارند، اشكالي ندارد؛ ولي اين به آن معني نيست كه مرد مسلمان بتواند با شهوت به آنها نگاه كند؛ بلكه نگاه كردن بدون شهوت جايز است و نگاه كردن با شهوت نه تنها نسبت به نامحرمها حرام است،حتي نگاه شهوت آلود نسبت به محارم هم حرام است.
توسط: علي
سوال:باسلام و خداقوت خدمت استاد
حاج آقا بنده دختری رو نزدیک 6 ساله پیش دیدم و ازش خوشم اومد ولی چون سن پایینی داشتم و از اخلاقش مطلع نبودم و با برادرش دوست بودم موضوع را به داداشش گفتم و با هم قهر کردیم و من در خانه مطرح کردم که با مخالفت خفیفی همراه شد و چون برادربزرگتر من به همراه خواهر بزرگتردختره ازدواج نکرده بودند زیاد پیگیر نبودم ولی سال89 خواهر ایشونم ازدواج کرد و منم یه جورایی شماره دختره رو پیدا کردم و موضوع رو گفتم که علاقمند به ایشون هستم و ولی در حین اس ام اس ها منو تهدید کردند که به خونوادشون میگن منم گفتم بهتر چون کار غیر قانونی نکردم و این شد که پدر ایشون زنگ زد و خیلی از من گله کرد در حالیکه من و خونوادمون رو به خوبی می شناخت.
این قضیه من بود که سعی کردم مختصر بگم حالا من موندم که این دختر واقعا مناسبه یعنی من اصلا شناختی از اخلاق فردیش ندارم و دوم اینکه اصلا وقتشه ازدواج کنم 24 سالمه ترم اخرم و سربازی هم ندارم و آخر اینکه راه درست انتخاب همسر آینده چیه؟ من اشتباهی انجام دادم؟ (پدر دختر خانومه هیچ اطلاعی به خونوادم نداده)
چون برام مهمه دوباره می پرسم که من هیچ شناختی از اخلاق و خصوصیات فردیش ندارم واین نگرانم میکنه در ضمن حدود 6 بار استخاره کردم خوب در اومده!!!
جواب: دوست عزيز اين شيوه براي ازدواج اصلا مناسب نيست و ازدواج و انتخاب همسر شيوه هاي خاص خود را دارد كه به برخي از آنها در متن سوالات اشاره شده است. در صورت نگرفتن جواب به صورت حضوري در خدمتتان هستم.
توسط: دانشجوی سهند
سوال: سلام استاد.ممنونم که این سایتو واسه کل دانشجو ها درست کردین.سوال من اینه:
به دختری علاقه مند شدم که هم ترم خودم هستش ولی رشته ی اون با من فرق داره. با حجاب و نماز خون هستش.تا حالا هم ندیدم که با پسری حرف بزنه.فکر کنم سنش از من چند ماهی بیشتره آخه من جهشی خوندم.چند بار خواستم که درخواست ارتباط سالم بهش بدم اما موفق نشدم یعنی می ترسم که قبول نکنه.البته قصد من از ارتباط سالم واسه ازدواج هستش نه چیز دیگه.به نظر شما بهش بگم یا بمونه وقت ازدواجم بهش بگم؟خواهشا جوابمو بده که خیلی مغزمو مشغول کرده این موضوع.
ممنونم
جواب: دوست عزیز در ازدواج بهتر است که دختر حداقل سه سال از پسر کوچیکتر باشه بعلاوه اینکه ازدواج به این شیوه که شما میفرمایید اصلا درست نیست و اولین ارتباط ایشان با شما باعث بدبینی شما نسبت به ایشان و ایشان به شما خواهد شد چون دختری که جرات ارتباط با شما را داشته باشد جرات ارتباط با غیر شما را هم دارد لذا در صورت اصرار شما برای ازدواج با ایشان حتما از طریق خانواده اقدام کنید.
توسط:@@@
سؤال:باعرض سلام خدمت استاد محترم,سوالم اینکه نظرتون درباره نمازتسخیرچیه؟یعنی خوندنش روصلاح میدونین یانه واینکه تاثیرگذارهست؟
جواب: در این مورد سررشتهای ندارم.
توسط: حدیث
سُؤال: سلام استادمن چندسال پیش وقتی دانشجوبودم عاشق یه پسر شدم خیلی همدیگرودوست داشتیم قرار بود ازدواج کنیم ولی تصادف کرد بقیه عمرشو داد به شما..بعد با پسری ازدواج کردم استاد ازمایش خون دادیم خیلی زندگی خوبی داشتم همیشه شاد بود همیشه باهم بودیم ولی از یه نفر شنیدم معتاد استاد ازش طلاق گرفتم الان خواستگار دارم.چیکار کنم؟استاد واقعا از زندگی خستم ولی اطرافیانم اصرار به ازدواجم دارن نظر شما چیه؟
جواب: خواهر گرامی ازدواج سنت پیامبر(ص) و از نظر شرعی و عقلی یکی از مقدس ترین چیزهاست لذا در ازدواج کردن شک نکن ولی این به این معنی نیست که به هر کسی ازدواج کنی باید در انتخاب شریک آینده کمال دقت را کرد بعلاوه این را هم باید در نظر بگیری که زندگی همینی نیست که تو تجربه کردی بلکه این بخشی از زندگی بوده و نباید با اندک مشکلاتی که مشاهده کردی از بقیه خوشیها و ... خود را محروم کنی پس شک نکن که ازدواج مجدد بهترین تصمیم است ولی با در نظر گرفتن شروط و ایده آل های خود. موفق باشید
توسط: عبد نادم
سؤال: سلام حاج آفا من در گذشته کارهایی انجام داده ام که واقعا پشیمانم متاسفانه سالها پیش ... انجام داده ام اکنون که بالغ شده ام بسیار پشیمانم و عذاب وجدان دارم کمکم کنید حاج آقا بارها تصمیم به خودکشی گرفته ام الان ...
جواب: دوست عزیز همین که الان پشیمون شده و اظهار ندامت میکنید بهترین نشانه است و تنها راه هم توبه و برگشت حقیقی به درگاه الهی است و مطمئن باش که در صورت برگشت خدا هم خواهد بخشید که در آن صورت عذاب وجدان هم بی مورد است.
توسط: خسروسیتی
سؤال: با عرض سلام خدمت شما و تشکر از سایت خوبتون
استاد میخواستم بدونم آیا نگاه کردن به بدن لخت هم اتاقی اگه بدون لذت باشه بازهم گناه داره یا نه؟
آخه 2 تا از هم اتاقی های من اکثرا تو اتاق خیلی راحت و آزادن منم بی اختیار چندباری به بدنشون نگاه انداختم ولی حس کردم نسبت بهشون یه احساس خاصی دارم.
جواب:نگاه کردن به بدن هم جنس غیر از عورتین (جلو و عقب) بدون قصد لذت اشکالی ندارد.
توسط: ناشناس
سؤال: سوالی داشتم مبنی بر اینکه اگه ما دچار گناهی میشیم ولی همچنان نماز میخونیم آیا نمازمون هم باطل میشه؟
جواب: نه نماز باطل نیست.
توسط: ستاره
سؤال: سلام؛ من چند وقت بود كه با چند تا پسر فقط رابطه تلفني داشتم و اونا رو هرگز نديدم اما الان يه مدته ديگه اين كارو نميكنم با اينكه ميتونم ولي برام خيلي سخته اخه من روزا همش تنهام و حتي ساعت ها بخاطر تنهاييم گريه ميكنم خيلي وسوسه ميشم كه دوباره رابطه تلفني رو ادامه بدم من چه كنم تا از اين حال و هوا در بيام من 20 سالمه و نميتونم فعلا ازدواج كنم اگه رابطه تلفني رو با كسي كه هرگز نميبينم ادامه بدم فقط واسه اينكه تنها نباشم اشكال داره؟
جواب: خواهر گرامی چنین رابطههایی حرام است و اصلا عاقبت خوبی هم ندارد؛ چون معمولا مشکلاتی پیش میآید که به هیچ وجه قابل جبران نیست؛ لذا بهترین راه صبر کردن و مشغول کردن خود با کارهای دیگر و دوستان همجنس است چون اگر الان اراده کنترل خود و خواستههای خود را نداشته باشی بعداً هم مقاومت در برابر خواستههای خود نمیتوانی دوام بیاوری؛ یا اینکه به طور جدی تصمیم به ازدواج گرفته و ازدواج کنید.
توسط: عباد نژاد
سلام
سؤال: بنده همان کسی هستم که در کارگاه 13 اسفند سر کلاس مشکلی را مطرح کردم الحمدلله از آن روز عمده مشکلات به حول الهی و کمک شما حل شده ولی باز هم مشکلاتی باقی است پس لطفا در صورت امکان شماره تون را به بنده بدهید که بتوانم به صورت تلفنی مطالبی عرض کنم. ممنون کوچک شما عبادنژاد
جواب: سلام جناب عبادنژاد شماره بنده را اکثر دوستانت دارند میتونی بگیری.
توسط:رضا
سؤال:من مردی نسبتا متدین هستم و خانمم از بنده نیز متدین تر است از همه لحاظ از ایشان راضی هستم وخدا را شکر میکنم که چنین زنی نصیبم کرده است ولی تنها گلایه ای که دارم این است که انتظارات جنسی طبیعی شرعی بنده را کمتر پاسخ گو هستند . شما چه راهکاری ارایه میدهید؟ لطفا جواب به شخص خود بفرستید.
جواب: دوست عزیز جوابتان ایمیل شد.
توسط: لیلی
سؤال:من دختری 18 ساله هستم و اصلا علاقه به ادامه تحصیل نیستم و خواستگار زیادی نیز دارم و خودم نیز علاقه مند ازدواج هستم ولی پدر و مادرم به هیچ عنوان راضی به ازدواج من نیستند چون اولا میگویند که باید حداقل لیسانس بگیری و ثانیا یک خواهر بزرگتر از خودم دارم که فوق لیسانس میخوانه و هنوز ازدواج نکرده است. لطفا جوابی بدهید که من به پدر و مادرم نشان دهم تا به حرف من هم ذره ای اهمیت بدهند.
جواب:پدر و مادر عزیز که حتما هیچ کس به اندازه شما دختر و دلبند شما را دوست ندارد و همه تصمیمات شما برای خوشبختی اوست اگر حرف های دختر شما دقیقا همان طوری است که می گوید و مخالفت شما فقط به خاطر خواهر بزرگتر و تحصیل فرزندتان است مطمئن باشید که تصمیم درستی نیست و نیاز به مشاوره بیشتر وجود دارد.
توسط: ریحانه
سؤال:با سلام من زن 33 ساله ای هستم و مدتی است که وسواس شدیدی نسبت به پاکی و ناپاکی پیدا کردم که زندگیم را به طور کلی مختل کرده است و همه خانواده اعم از شوهرو فرزندان و... از من شاکی هستند و احساس میکنم که به هیچ وجه قابل درمان نیستم چون مشاوره زیاد کردم ولی جواب نگرفته ام. لطفا جواب بدهید.
جواب: خواهر گرامی حتما به یک روان پزشک مراجعه کنید.
توسط: بلبل
سؤال:من در آستانه ازدواج هستم ولی نمی دانم که با چه معیاری همسر آینده خود را انتخاب کنم که در آینده کمترین مشکلات را داشته باشم لطفا مرا راهنمایی کنید.
جواب: خواهر یا برادر عزیر در یک جمله پاسخ شما این است که بهترین همسر برای شما کسی است که بیشترین شباهت را از همه جوانب با شما داشته باشد. مثل: سن، تحصیلات، سیمای ظاهری، تدین، مذهب، خانواده و...
توسط: سولماز
سؤال:من دختری هستم 36 ساله و مجرد هستم. از دوران دبیرستان تا به امروز حداقل 20 خواستگار داشتم ولی به هر کدام به یک بهانه ای جواب رد داده ام چون من عاشق درسم بودم و به هیچ قیمتی نمیخواستم چیزی مانع تحصیلم بشود و الان که تحصیلاتم در مقطع عالی تمام شده دیگر کسی از من سراغ نمیگیره و یا افرادی به خواستگاریم میآیند که با من تناسب ندارند. راهنماییم کنید که ازدواج کردن به چنین اشخاصی درست است؟
جواب:خواهر من ازدواج نیز مانند هر چیزی وقت خاص خود را دارد و در صورت سپری شدن آن طبیعتا شانس کمتری برای انتخاب همسر مورد علاقه خواهد بود چون همچنانکه فرمودید شما 36 سال دارید و معمولا مردان خیلی زودتر از 36 سال ازدواج میکنند و از طرفی شما تحصلات عالیه دارید لذا آماده ازدواج با هر کسی هم نخواهید بود ولی به هرحال نباید بقیه فرصت را مثل گذشته از داد و پیشنهاد بنده از بین خواستگاران موجود به کسی که بیشترین شرایط را داراست و شما مطمئن هستید که در زندگی با او مشکل زیادی نخواهید داشت جواب مثبت بدهید.
توسط: جوادی
با عرض سلام و خسته نباشید
سؤال:من چهار ساله که ازدواج کردم و صاحب یک بچه 2 ساله نیز هستم ولی مدتی است که به زن خود مشکوک هستم و مرتب او را زیر نظر دارم ولی هیچ چیزی به دست نیاوردم و کم کم احساس میکنم که مثل یه بیماری شده است. لطفا مرا راهنمایی کنید. لطفا پاسخ را به صورت مکتوب برام بفرستید.
جواب: سلام دوست عزیز جواب به ایمیل شما فرستاده شد.
توسط: علی.ب
سلام آقای دکتر
سؤال:من یکی از کسانی هستم که در کلاستان حضور داشتم 35 سالمه و زنم نیز 35 ساله است ولی از نظر نیازهای جنسی با هم همخوانی نداریم؛ لذا من تصمیم به ازدواج مجدد با یک خانم مجردی که 30 سال داره گرفتم آیا کار درستی میکنم؟
لطفا جواب را در ایمیلم بگذارید.
جواب: دوست عزیز جواب شما به ایمیلتان فرستاده شد.
توسط: گندمک
سؤال:من زنی 26 ساله هستم و مدتی است که شوهرم فوت کرده است و من با مرد 33 ساله ازدواج موقت کرده ام ولی الان به شدت عذاب وجدان دارم و از روح همسرم خجالت میکشم. چه کار کنم؟
جواب: خواهرم در شرع مقدس اسلام ازداوج موقت همانند ازدواج دایم بوده و شرعی است و کار شما غلط نبوده که احساس عذاب وجدان دارید پس حساسیت شما بیجاست.
توسط: رزیتا
سؤال:مدتی با یک پسری دوست بودم و الان با یک نفر دیگر ازدواج کرده ام ولی من پیش دوست قبلی نکات ضعف هایی از خود گذاشتم و الان مرتب زنگ زده و خواستگار ادامه دوستی ماست و تهدید میکند که در صورت جواب ندادن با همسرم در میان خواهد گذاشت لطفا کمکم کنید من زندگیم را خیلی دوست دارم.
جواب: خو اهر گرامی شما باید قبل از دوستی چنین روزهایی را حدث میزدی چون معمولا کسانی که قبلا دوستی داشتند بعدا با چنین مشکلاتی مواجه هستند.
ولی الان بهترین راه برای شما در میان گذاشتن حقیقت با همسر خود و عذر خواهی از ایشان است چون در صورت جواب مثبت به فرد مزاحم، مشکلات بعدی دیگر خواهد آمد که به مراتب خطرناکتر از مسایل قبلی است که در آن صورت قابل جبران نیست.
توسط: مریم
سؤال: بهترین سن برای ازدواج دختر چند سالگی است؟
جواب: این سوال شبیه این است که بپرسیم بهترین وقت آب خوردن چه زمانی است. لذا در یک جمله میتوان جواب داد که بهترن موقع ازدواج زمانی است که فرد بدون احساسات و ... نیاز به ازدواج را در خود ببیند و شرایط ازدواج اعم از روحی و جسمی و ... فراهم باشد.
توسط: گل یاس
سلام
سؤال:من مدتی است که با یک پسر دوستم ولی فقط به صورت تلفنی و گاها حضوری است و هیچ کدام به دنبال سو استفاده از هم دیگر نیستیم آیا چنین دوستی اشکالی دارد؟
جواب:اولا شما فقط در مورد خود میتوانید بگویید که به دنبال سو استفاده نیستید ولی اینکه آن پسر هم به دنبال سو استفاه نیست شما نمتوانید یقینا به این پرسش جواب بدهید.
ثانیا: معمولا همه کسانی که دوستی را شروع کردند اول اطمینان داشتند که خطایی از آنها سر نمیزنه ولی بعد کمتر از شش ما بخش زیادی از همانها هم خطاهای بزرگی را مرتکب شدند.
نظر نهایی اینکه از نظر اسلام ارتباط دختر و پسر به صورت مستمر فقط به یک شرط امکان پذیر است و آن هم زمانی که واقعا قصد ازدواج داشته باشند و آن در حد متعارف که بتوانند شناخت لازم را از همدیگر ایجاد کنند نه به صورت طولانی مدت.
توسط: محسن
با سلام
سؤال:من پسری 19 ساله هستم و مدتی با دختری در ارتباط بودم و متاسفانه این دوستی باعث شد که از طرف من لطمه های جبران ناپذیری به دختر وارد شود و الان هم ایشان ازدواج کرده و من به شدت دچار عذاب وچدان شده ام لطفا راهنمایی کنید که چطور میتوانم جبران کنم.
لطفا جوابم را به ایمیلی که خدمتتان دادم بفرستید.
جواب:فرستاده شد
توسط: مهسا
سؤال:من دختری دانشجو هستم که مدتی با پسری دوست بودم و الان یک خواستگار دارم آیا باید من گذشته خود را به ایشان توضیح دهم؟
جواب: اگر در این دوستی اتفاق خاصی برای شما نیفتاده و شما هنوز دختر هستید گفتن گذشته شما بر شما واجب نیست ولی در صورتی که احتمال میدهید این رابطه در آینده اسباب دردسر برای شما باشد، بهتر است که با خواستگار خود در میان بگذارید. ولی اگر برای شما در اثر آن دوستی اتفاقی افتاده که الان دختر نیستید، باید به خواستگار خود بگویید.
توسط : احسان
سؤال:من پسری 23 ساله هستم و میخواهم با دختری 25 ساله ازدواج کنم آیا به نظر شما این ازدواج درست است؟
جواب: معمولا بهترین و موفق ترین ازدواج ها ازدواج هایی است که دختر بین 3 - 6 سال از پسر کوچکتر باشد همچنانکه در مکلف شدن شرعی دختر و پسر نیز این فاصله دیده میشود. ولی این به آن معنی نیست که ازدواج شما حتما ناموق خواهد بود لذا باید به توجه به دیگر شاخصه ها تصمیم گیری کرد. در نهایت اگر با در نظر گرفتن دیگر شرایط آن دختر معدل قابل قبولی داشت، ازدواج مانعی نخواهد داشت.
توسط :جعفرپور
سؤال:من با مهریه ۱۵ سکه بهار آزادی با زنی به مدت ۱۰ سال ازدواج موقت کرده ام ولی بعد از گذشت ۱سال ایشان مایل به ادامه زندگی با من نیستند حالا من چطور میتوانم او را طلاق بدهم؟
جواب: دوست عزیز ازدواج موقت نیاز به طلاق ندارد و توافق شما برای جدایی از هم کافی است و شما هم در صورت راضی بودن می توانی بقیه ۱۰ سال را به او ببخشی و از او جدا شوی و یا با توافق کم کردن مقداری از مهریه از هم جدا شوید . کلا در یک جمله میتوان گفت که ازدواج موقت و ادامه آن مشروط به توافق طرفین است.(البته در مورد دختران باکره قضیه فرق میکنه)
توسط: خانمی از تبریز
سؤال:سلام من یه دختر 15 ساله دارم که الحمدلله نماز میخواند ولی مایل به استفاده از چادر نیست البته پدرش هم با او همراه است. آیا بر من واجب است که ایشان را وادار به چادر سرکردن بکنم؟
جواب: خواهر عزیز همینکه فرمودید نماز می خواند معلوم میشود که دختر متدینی است ولی باید این را متوجه باشیم که در اسلام حفظ حجاب واجب است نه پوشیدن چادر . پس اگر دخترت بدون پوشیدن چادر هم قادر به حفظ حجاب خود باشد کافی است.
توسط: بهنام
سلام من بهنام هستم.
سؤال:استاد بنده گرفتار به خود ارضایی هستم لطفا مرا از این بیماری نجات دهید. تشکر
جواب:دوست عزیز سلام از اعتماد شما به این وبلاگ متشکرم.
یکی از اصلی ترین دلایل میل به خود ارضائی نیاز به ارضای جنسی است؛ پس تا زمانی که نتوانسته ایم به صورت اصولی به این نیاز پاسخ دهیم، از گزند خود ارضائی در امان نیستیم؛ لذا یکی از موثرترین راهها برای رهایی از خود ارضائی ازدواج است(ازدواج دائم و در صورت اضطرار موقت)
علت دیگری که انسان را به سمت خود ارضائی سوق میدهد زمینههای ایجاد شده برای خود ارضائی است که امکان دارد در افراد متفاوت باشد. مثل: تنهایی، اختلاط بیش از حد و تحریک کننده با جنس مخالف، فیلمهای محرک جنسی، پوششهای تنگ و محرک، لطیفهها و داستانهای جنسی و... که بهترین روش در این صورت کم کردن این زمینه هاست که طبیعتا هر چه قدر این زمینه کم شود، احساس نیاز به مسایل جنسی و در نهایت احساس نیاز به خود ارضائی نیز کمترخواهد شد.
یکی دیگر از علل ادامه خود ارضائی، نبود اعتماد به نفس کافی در انسان است. به این معنی که خود را در مقابل این مشکل کاملا مغلوب دانسته و خلاصی از آن را محال میداند؛ که همین امر به صورت تلقینی او را به ادامه کار خود سوق میدهد. پس برای مقابله با این مورد باید به صورت جدی به تقویت اراده خود پرداخته و بدانیم که هیچ مشکلی نیست که از اراده ما بالاتر باشد.
یکی دیگر مواردی که ترک این عادت بد را غیر ممکن نشان میدهد ترک یکباره آن و برگشت دوباره به آن است. چون کسی که در طول سالیان به این امر معتاد شده، ترک یکباره آن بر او ممکن نیست؛ لذا بهترین روش ترک تدریجی این عمل و در نهایت ترک دائمی است.
در نهایت بهترین و بزرگترین ابزار برای رهایی از این عادت خواستن توست و اینکه باور داشته باشی که خواستن توانستن است.
دوست عزیز تو میتوانی امتحان کن و اثبات کن که هیچ چیزی برای تو محال نیست. تو میتوانی...
توسط: متین
سؤال:سلام استاد بالاخره بعد از تاکیدات شما دارم ازدواج میکنم ولی یک سوال برام پیش اومده لطفا اگر ممکنه زود پاسخ دهید.
سوال این است که آیا من میتوانم به غیر از صورت و دست های دختری که قصد ازدواج با او را دارم به سایر اعضای او نیز نگاه بکنم؟
بعلاوه اینکه آیا نگاه به فیلم و عکس بدون پوشش اسلامی ایشان هم جایز است؟
جواب: در صورتی که واقعا بدون نگاه به سایر اعضای بدن ایشان تصمیم گیری برای شما امکان ندارد، نگاه کردن به بیشتر قسمت های بدن ایشان (علاوه بر صورت و دست ها)اشکالی ندارد. البته شرایطی دارد از جمله اینکه واقعا قصد ازدواج داشته باشی و قصد لذت جویی نداشته باشی و نگاه به فیلم و عکس بدون پوشش اسلامی هم اگر به قصد ازدواج و بدون قصد لذت جویی باشد، اشکالی ندارد.
البته بهتر است در این مورد نظر مرجع تقلید خود را جویا بشوی؛ چون در مواردی آراء فقهاء با هم متفاوت است.
توسط: دانشجو
سؤال:استاد وقتی دو نفر همدیگر را دوست دارن خانواده هاشون هم در جریان باشن، بعد واسه هم دلتنگ بشن، این دلتنگی حرامه؟ منظورم اینه که حق ندارن دلتنگ هم بشن؟
جواب: دوست عزیز دلتنگی محض حرام نیست ولی اگر مقدمه برای ارتکاب گناه باشد، باید چاره جویی کرد و بهترین چاره هم این است که با توجه به اینکه خانواده ها در جریانند مقدمات ازدواج را هر چه زودتر فراهم کرد.
توسط: نسترن
سؤال:من یک دختر شیعه هستم و خواستگاری از اهل تسنن دارم آیا ازدواج من با ایشان درست است؟
جواب: از نظر شرعی اگر شما یقین داشته باشید که میتوانید مذهب خود و اعتقادات خود را داشته باشید، اشکالی ندارد؛ ولی خواهر من این را بدانید که بهترین همسر برای شما کسی است که از همه لحاظ هم کفو با شما باشد. هم کفو بودن از نظر مذهب و عقاید نیز یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن اهمیت بدهید.
توسط: میلاد
سؤال:من اخیرا با یک خانمی ازدواج موقت داشتم ولی متاسفانه بعد مدتی فهمیدم که ایشان بعد از جدایی از همسر قبلی خود، عده نگه نداشته بوده است. آیا این کار من در حکم زنا است و من گناهکارم؟
جواب: برادر عزیر اگر هنگام عقد و زمانی که ایشان در عقد شما بودند واقعا این مطلب را نمیدانستید گناهی برای شما ندارد. و به محض مطلع شدن باید از ایشان جدا میشدید.
توسط: مهران
سؤال:من پسری 27 ساله هستم و قرار است با دختری 22 ساله که طلاق گرفته ازدواج کنم آیا این ازدواج درست است؟
جواب: برادر عزیز هم کفو بودن در ازدواج یکی از اصلی ترین شروطی است که نباید نادیده گرفت که شما در این وصلت نادیده میگیرید. البته این به این معنی نیست که شما نمیتوانید خوشبخت بشوید؛ بلکه به این معنی است که هر چه شرایط صحیح ازدواج را در نظر نگیرید، احتمال ناموفق بودن ازدواج بالا میرود.
توسط: م.د
با سلام و تبریک سال نو
سؤال:بنده مردی ۳۶ ساله هستم و حدود پانزده سال پیش با دختری در ارتباط بودم به طور که از نظر جنسی همدیگر را ارضاء میکردیم(البته هیچ وقت دخولی صورت نگرفت) ولی بعدا من ازدواج کردم و هنوز او مجرد است آیا من میتوانم او را به عنوان یک گزینه برای ازدواج با دوست خود و یا حتی برادر خود معرفی کنم؟
جواب: از نظر شرعی اشکالی ندارد. ولی موارد دیگر نیاز به مشاوره بیشتر دارد.
توسط: زهرا .م
سلام استاد سوالی داشتم.
سؤال:حاج آقا من ناف بر پسر عمه ام هستم ولی اصلا بهش علاقه مند نیستم؛ ولی پدر و مادرم اصرار دارند که با ایشان ازدواج کنم به نظر شما این ازدواج آینده خوبی میتواند داشته باشد؟
جواب:خواهر گرامی اگر پسر عمه تان یک فرد ایده آلی است و تو احتمال زیادی میدهی که ایشان میتواند شما را خوشبخت کند، عمل کردن طبق توصیه پدر و مادر بهتر است؛ ولی اگر ایشان اصلا با خواسته های شما تطابق نداشته و احساس میکنی که زندگی مشترک با او برای تو مقدور نیست، پدر و مادر خود را قانع کرده و از این ازدواج صرف نظر کن. چون صرف ناف بر بودن، موفقیت زندگی مشترک را تضمین نمیکند.
توسط: سعیده
با سلام و تبریک سال نو
سؤال:دختری 29ساله هستم، تا الان که به این سن رسیدم خواستگار فقط در حد مطرح کردن داشتم و دیگر هیچ. مشکل خاص جسمی هم ندارم که خودم رو قانع کنم. درسمو هم تاحد لیسانس رسوندم. چیکار کنم؟
جواب: خواهر گرامی با توجه به فرهنگ خاص ما، بهترین و عاقلانه ترین روش در اینجور موارد، صبر کردن تا پیدا شدن یک خواستگار مناسب است.
توسط: احسان
سلام
سؤال:سالهاست که سوالی برای من مطرح است که جوابی برایش ندارم لطفا جواب قانع کننده بدهید.
سوال: آیا فکر نمیکنید که بین زنا و ازدواج موقت فرقی نیست؟
جواب: برادر، خواهر گرامی؛ احکام اسلام متکی به ادله و دلایلی است و هیچ حکمی در اسلام بدون تمسک به آنها مطرح نشده است. که این ادله عبارتند از قرآن، روایات، اجماع علماء و عقل که همه این چهار مورد درباره ازدواج موقت پابرجاست.
پس؛
اولا طبق آیه 24 سوره نساء ...فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً ... که به اعتقاد علماء شیعه و سنی درباره جواز ازدواج موقت است، ازدواج موقت مشروع است.
ثانیا: روایات متعددی از پیامبر(ص) داریم که از مشروع بودن این نوع ازدواج حکایت دارند. که اهل تسنن هم قبول دارند. (با این تفاوت که اهل تسنن بر این باورند که این حکم بعدا نسخ شده است)
ثالثا: دلایل عقلی فراوانی وجود دارد که مشروع بودن و در مواردی لازم بودن این نوع ازدواج را توجیه میکنند.
رابعا: همه علماء شیعه و سنی بر مشروع بودن این ازدواج در زمان پیامبر(ص) و همه علماء شیعه بر مشروع بودن آن در همه زمانها اتفاق نظر دارند.
علاوه بر مطالب مطرح شده مبنی بر اصل مشروع بودن ازدواج موقت، تفاوتهای فراونی نیز بین ازدواج موقت و زنا وجود دارد که این دو را کاملا از هم جدا میکنند که به تعدادی اشاره میشود.
1. ازدواج موقت مثل ازدواج دایم بوده و نوعی ازدواج است با این تفاوت که وقت ازدواج موقت محدود به زمان معین شده، ولی ازدواج دایم مادام العمری است- البته اگر فوت یا طلاقی صورت نگیرد- و در موارد زیادی اتفاق می افتد که مدت ازدواج موقت بیشتر از ازواج دایم میشود. مثلا اگر مردی با زنی به مدت پنجاه سال ازدواج بکند ازدواج موقت حساب میشود، چون وقت معین شده است؛ ولی اگر زن و مردی با هم ازدواج بکنند و بعد از یک ماه از هم طلاق بگیرند، این ازدواج دایم بوده است، چون وقتی معین نشده است.
2. در زنا هیچ قید و بندی وجود ندارد و زن میتوانید همزمان با افراد متعددی در ارتباط باشد و یا بدون نگه داشتن عده، بعد از قطع ارتباط با فردی، با افراد دیگری در ارتباط باشد؛ در حالی که در ازدواج موقت مثل ازدواج دایم زن فقط حق ارتباط با یک مرد را دارد و بعد از سر آمدن مدت نیز، برای ازدواج با فرد دیگری، باید عده نگه بدارد.(اگر عادت ماهانه دارد دوبار باید پاک شود و اگر عادت ماهانه ندارد 45 روز)
3. در زنا مرد هیچ مسؤولیتی نسبت به فرزند به وجود آمده از این ارتباط ندارد؛ در حالی که در ازدواج موقت همانند ازدواج دایم فرزند متعلق به مرد است.
4. ازدواج موقت دختر باکره، مشروط با اذن ولی است؛ در حالی که چنین قیدی در رابطه نامشروع نیست.
5. ازدواج دایم یک عقد منظبط و قاعده مندی است که هر کدام از زن و مرد حقوق و تکالیفی دارند، که از نظر حقوقی قابل پیگرد است؛ در حالی که در رابطه نا مشروع هر دو طرف مجرم هستند.
6. البته مطالب در مورد ازدواج موقت بسیار است که میتوان برای آگاهی بیشتر به مقالات و کتاب های نگاشته شده در این مورد مراجعه کرد.
توسط: م.ق
با سلام و عرض تبریک سال نو
سؤال:اول اینکه خیلی خوشحالم از قراردادن چنین وبلاگی در اختیار دانشجویان و بسیار ممنونم واقعا نعمت بزرگی هست.
جناب آقای دکتر دختری 22 ساله هستم. به اعتقادات دینی پایبندم.... من بعد از مطالعه و تحقیقات قبول کردم....و برای اینکه دچار گناه نشویم ...قبول کردم.... اما تقریبا 1سال است با اینکه در کارم تردید داشتم و دارم اما ناخود آگاه ... ولی با توجه به شرایط مان یعنی اینکه پسری که در موردش بحث میکنم نمی تواند کار کند و حقوق ثابتی داشته باشد، فعلا باید حداقل تا تمام شدن درسمان صبر کنیم....
نمی دانم تعجیل راه درستی هست یا صبر؟
نمی دانم کاش می شد یکی با خانواده اش صحبتی در ان مورد می کرد.
من عذاب وجدان در مقابل خانواده خودم دارم.
حاج آقا آیا من کار بدی کردم؟ اشتباه کردم؟ لطفا مرا راهنمایی کنید.
از طرفی هم به هم وابستگی و علاقه ی زیادی داریم تا جایی که تحمل دوری از هم رو هم نداریم.
من خصوصی میفرستم شما در صورت صلاح دید برای عموم به نمایش بگذارید. ممنون
جواب: خواهر گرامی جواب به ایمیلی که داده بودی فرستاده شد.
توسط: ح.ع
سؤال:سلام حاج آقا . من دختری 18 ساله و دانشجو هستم . مدتی است که علاقه شدیدی به یکی از همکلاسی هایم پیدا کرده ام طوری که مرا سخت افسرده کرده . اما تا کنون هیچ عکس العمل مشکوکی از خود نشان نداده ام . شدیدا به اعتقادات دینی ام پایبند هستم ولی چند بار به فکر خودکشی افتاده ام . در ضمن این را می دانم که ایشان موقتا هم کلاسی بنده هستند . لطفا مرا راهنمایی کنید . شدیدا نیازمند کمکتان هستم .
جواب:خواهر گرامي انسان در زندگي خود ميتواند به افراد زيادي علاقه پيدا بكند، ولي اين دليل بر ايده آل بودن ايشان براي همسري او نيست؛ بعلاوه علاقه در ازدواج بايد دو سويه باشد و اينكه فرموديد به اين جهت كه شما پسري را دوست داريد چند بار به فكر خودكشي افتاديد در حالي كه او هيچ احساسي نسبت به شما نداشته و هيچ اقدام رسمي در خواستگاري از شما نكرده است، اصلا كار معقول و قابل توجيهي نيست.
پس: چون در فرهنگ ما ابراز علاقه براي ازدواج از طرف دختر جايي ندارد، به هيچ وجه اين علاقه خود را به ايشان ابراز نكن و به هر طريقي است ايشان را فراموش كن خصوصا كه گفتي به طور موقت همكلاسي توست كه در اين صورت فراموش كردن او كار دشواري نخواهد بود. بعلاوه در مورد خواستگاران رسمي خود تامل كرده و بهترين آنان را براي زندگي آينده خود انتخاب كن.
توسط: مرتضی
سلام
سؤال:بنده مدتی است که با دختری نامزد کرده ام ولی الان فهمیدم که ایشان قبلا ازدواج کرده بوده و الان دیگر دختر نیست. آیا من الان حق دارم که ایشان را طلاق بدهم و در صورت طلاق باید مهریه بدهم؟
جواب:برادر گرامی چون زن شما تدلیس و کلاه برداری کرده استُ شما حق فسخ دارید و مهریه هم به ایشان تعلق نمیگیره.
توسط: دانشجوی ارادتمند
سؤال:چرا خانم ها نمی تونن چندتا همسر داشته باشن ولی مردان می تونن؟
جواب: سلام دوست عزيز
اولا بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه قوانين اسلام بر اساس نيازهاي واقعي انسان است و نه خواست او؛ لذا نبايد اين طور فکر کرد كه هر چيزي كه براي مرد مجاز است بايد براي مرد نيز مجاز باشد. مثلا: نميتوان به كسي گفت كه آب بخور يا نه و نميتوان گفت كه کی و چقدر آب بخور. بلكه هر كس به هنگام احساس تشنگي و به اندازه نياز خود بايد آب بخورد.
در مورد تعدد همسر نیز همين طور است؛ بايد بررسي شود كه آيا نيازها و شرايط مرد و زن دقيقا يكي است يا نه؟ که اگر یکی باشد تعدد همسر یا به هر دو مباح خواهد بود و یا به هر دو غیر مباح و...
كه در اينجا به تعدادي از موارد اشاره ميشود كه نابرابر بودن شرايط زن و مرد را آشكار ميكند.
1. طبيعت زنان با داشتن چند همسر سازگار نيست و به همين جهت است كه معمولا وقتي زن با مردي ازدواج كرد همه مردان از خاطرات او محو شده و ايشان تمام هم و غم خود را مصروف شوهر خود ميكند. در حالي كه در مورد مردان اين قضيه درست نيست.
2. بقاي نياز جنسي در مردان بيش از زنان است به طوري كه معمولا اگر زني يكبار با شوهر خود رابطه جنسي برقرار كرد، حداقل يك هفته احساسي نسبت به مسائل جنسي در خود ندارد در حالي كه مردان حداكثر بعد از نيم ساعت باز آمادگي از خود نشان ميدهند. پس اگر نياز بشتر است تعدد هم مباح خواهد بود و....
3. زنان در دوران عادات ماهانه خود ممنوعيت برقراري ارتباط جنسي دارند ولي مردان چنين نيستند.
4. در صورت ازدواج همزمان زن با افراد متعدد پدر بچه احتمالي مشخص نخواهد بود. البته چون امروزه امكان تشخيص بچه امكان دارد بايد گفت كه اولا: امكان دقيق و بدون خطا امكان ندارد. ثانيا: پدر شدن و اينكه كسي بچه اي را فرزند خود بداند چيزي نيست كه از طريق آزمايش به انسان آرامش روحي و رواني بدهد بلكه در صورت چنين اتفاقي انسان دائما دغدغه روحي و رواني دارد.
5. زنان در صورت ازدواج نكردن بيشتر از مردان در معرض خطر هستند لذا اگر مردي تا آخر عمر خود ازدواج نكرد آسيب كمتري از جامعه مي بيند در حالي كه آسيبهايي كه زن شوهر نكرده را تهديد ميكند به مراتب بيشتر و نگران كننده تر است....
بعلاوه اصلي ترين حكمت در تعدد ازدواج براي مردان احقاق حق زنان است نه شهوت راني و ... به این معني كه اگر تعدد زنان براي مردان مباح نباشد بيشترين ضربه را زنان خواهند ديد و آمار زناني كه شانس خود را براي ازدواج از دست خواهند داد بيشتر خواهد شد.(همين الان با وجود مباح بودن تعدد همسر براي مردان ميتوان آمار زنان و حتي دختران را كه ديگر اميدي به ازدواج ندارند و حتي آماده اند با مردان همسردار نيز ازدواج كنند را بررسي كرد) تاييد اين مطلب ميتواند قول خداوند متعال باشد كه تعدد همسر را منوط به اجراي عدالت دانسته و اين آيه مبين اين است كه بنا نيست همه مردان زنان متعدد داشته باشند بلكه تعداد اندكي كه توانايي اداره بيش از يك زن را داشته و توانايي اجراي عدالت را نيز دارند. بعلاوه از نظر عملي هم امكان تعدد همسر براي همه مردان وجود ندارد مثلا بر فرض كه همه مردان آماده ازدواج متعدد باشند همسر دومي براي همه آنها حتي براي بيست درصد آنان پيدا نخواهد شد چه برسد همسر سوم و چهارم (چون آمار زن و مرد تقريبا يكي است).
البته این مطلب را باید بدانیم که تمام احکام الهی و حلال و حرامها، قطعا حکمتی دارند که همه حکمتهای آنها برای بشر قابل دسترس نیست و حکمتهای شمرده شده مواردی است که به عقل قاصر بشر میرسد و قطعا حکمتهای دیگری نیز وجود دارد که هنوز برای بشر معین نیست.
پس با توجه به مطالب گفته شده ميتوان گفت كه تعدد همسر براي مردان نه تنها غير معقول نيست بلكه نبود تعدد غير معقول و منافي حقوق زنان است. چون زن فقط كسي نيست كه همسر نيز دارد و خيال خود تا آخر عمر هم راحت است، بلكه كساني كه به دلايلي نتوانسته اند ازدواج كنند و در به در به دنبال همسر هستند نيز آدمند و حقوقي دارند.و....
توسط: دانشجو
سؤال:چرا اکثر مردانی که همسر دارند باز چشمشان به دنبال زنان دیگر اعم از دقت به پوشش و اندام و هیکل و...... می باشد؟
جواب: یکی از علتهای اصلی چشم چرانی عدم ارضا جنسی است (البته در صورتی که به صورت یک بیماری درنیامده باشد که در آن صورت چه ارضا بشود و چه ارضا نشود چشم چرانی خواهد کرد) بعلاوه از نظر روانشناسی اثبات شده است که مردان لذت بیشتری از نگاه کردن به اندام زنان میبرند برعکس زنان که بیشتر از خودنمایی و لمس لذت میبرند.