پرسش:
یاسر: سلام.تشکر از بحث های خوب و به روزتون.سوال من اینه که چرا این همه فساد و دوزدی و... در جامعه صورت میگیرد ولی رهبری هیچ اقدامی نمی کند و چرا مسئولی که گند به جامعه میزنه رو رهبری دستور به عزلش نمیکنه.الان تو سینما و صدا و سیما این همه فساد
در بانک ها این همه فساد
ادارات پارتی بازی و...
که حتما رهبری از همه خبر داره خوب چرا جلوش رو نمیگیره؟
بعد طلبه سیرجانی بیچاره باید زندانی بشه.به نظر شما رهبری از زندانی شدن این طلبه خبر نداره؟
حتما خبر داره پس چرا اقدامی نکرد؟
ممنون میشم این شبهات رو خوب و کامل توضیح بدید تا دیدم به رهبری عوض نشه.
پاسخ:
با عرض سلام و ادب احترام
ببنید در نظام اسلامی ولی فقیه که الان شخص امام خامنه ای ( حفظه الله تعالی ) هستند وظایفی بر عهده دارند ، این وظایف را که عینا در قانون آمده بدین شرح است :
اصل 110 قانون اساسي ،چهار وظيفه ي مهمّ دررابطه با كلّ نظام جمهوري
اسلامي ايران را برعهده رهبر گذاشته است:
1- تعيين سياست هاي كلّي نظام جمهوري اسلامي ايران پس ازمشورت با مجمع تشخيص مصلحت نظام؛
2- نظارت برحُسن اجراي سياست هاي كلّي نظام؛
3- حلّ اختلاف وتنظيم روابط قواي سه گانه؛
4- حلّ معضلات نظام كه ازطريق عادي قابل حلّ نيست، ازطريق مجمع تشخيص مصلحت نظام؛
دوست عزیز میبینیم که وظیفه ی رهبری این نیست که تا خلافی در فلان اداره با صدا و سیما اتفاق افتاد ایشان بدوند بروند جلوی خلاف را بگیرند. پس مسول آن سازمان و نهاد کارشان چیست؟؟ هر مشکلی ، مسولی دارد و هر اداره سازمان و نهاد مسول دارد. وظیفه ی رهبری ابلاغ سیاست های کلی نظام و نظارت بر اینهاست تا مصالح ، امنیت ، استقلال و تمامیت ارضی کشور را حفظ کنند. شان و جایگاه رهبری بسیار بالاتر از این است که پیگیر خلاف و فساد فلان خانم بازیگر سینما شود. حضرت آقا در مورد مشکلات و فساد ها ی سینما و فرهنگی تذکرات لازم را به مدیران مربوطه ابلاغ میکنند و راهکارها و توقعات خودشان را بیان میکنند. این مسولان هستند که باید رسیدگی کنند.
توجه شما را به یکی از فرمایشات رهبری معظم جلب میکنم. در ماجرای عزل وزیر محترم اطلاعات توسط رئیس جمهور ، دیدیم که رهبری معظم مستقیما وارد عمل شدند و با حکم حکومتی خود ( نه دستور به رئیس جمهور) وزیر محترم را بر مسند خود ابقا کردند. در این جریان امام خامنه ای فرمودند بنده قصد دخالت ندارم و نداشتم و بنا هم بر دخالت نیست ولی جایی که مصالح کشور و انقلاب در خطر باشد وظیفه ی قانونی خود را اجرا میکنم. طبق این فرمایش،ولی امرمان ، ملاک ورودشان به قضایای مختلف را منافع و مصالح کشور و مردم و انقلاب قرار میدهند. یا مثلا در زمان دولت اصلاحات وقتی امام خامنه ای دیدند که دولت در مقابل گروه 5+1 عقب نشینی میکند و این عقب نشینی ها منجر به تعطیلی نیروگاه های هسته ای ما شد ، ایشان مستقیما ورود پیدا کردند و دستور فک پلمپ نیروگاه ها و فعالیت دوباره ی آنها را صادر کردند. بعدا ایشان طی یک سخنرانی در دیدار با دانشجویان فرمودند : بنده به دولت گفتم عقب نشینی نکنید و اگر عقب نشینی بکنید خودم دخالت میکنم و ورود پیدا میکنم و نهایتا وقی نیروگاه های ما را تعطیل کردند خودم شخصا وارد میدان شدم.
از طرفی در بعضی مسائل ، ما ملاک تشخیص خوب و بد بودن کاری را حرف خودمان را در نظر میگیریم و بعضا احساساتی رفتار میکنیم ولی امام خامنه
ای ( روحی له فداه) با عقل و مصلحت و با اشراف کامل بر روی مسائل جاری کشور و دیدی همه جانبه تصمیم میگیرند و حرف میزنند.دوست عزیز به شما توصیه میکنیم حتما و حتما وظایف رهبری در قانون اساسی را مطالعه بفرمایید که دلیل ایجاد این شبهات آشنا نبودن به وظایف قانونی رهبری در قانون اساسی است.
در مورد طلبه ی سیرجانی ، دفعه ی اولی که ایشان را دستگیر کردند و زندانی کردند ، با دستور مستقیم رهبری معظم انقلاب ایشان آزاد شدند ولی بار دوم که این طلبه را بازداشت و زندانی کردند امام خامنه ای دخالت نکردند چون کار این آقای طلبه خلاف قانون بود. در ماهیت خوب و عدالت طلبانه ی این طلبه شکی نیست ولی هر کاری راه قانونی دارد و با تجمع و تحصن و ایجاد جو روانی در جامعه عدالت اجرا نمیشود.نمیشود که هر کس برای اجرای حکمی خودش دست به کار شود.!! آن وقت جامعه به هرج و مرج و تشنج و بی عدالتی سو خواهد گرفت.
موفق باشید.