پرسش:
سرگشته:سلام علیكم
حال شما خوبه؟
اما یك سوال داشتم؟
می شه كمی درباره پسر یزید لعنه الله توضیح بدید.
درباره معاویه بن یزید كه بالای منبر رفت و بر ضد اعمال پدر و خاندان صحبت كرد .
از یك چنین پدری چطور چنین فرزندی ممكن است؟
مگر نه این كه زنازاده همیشه بر ضد اهل بیت علیهم السلام است.
منتظر جوابتون هستم.
یاعلی
پاسخ:
سلام
ممنونم شکر خدا خوبیم.
در مورد معاویه فرزند یزید عرض کنم که بعد از مرگ یزید بن معاویه درسال64، پسرش ابولیلی معاویه بن یزید بن معاویه بن ابی سفیان به حكومت رسید. معاویه بن یزید سومین خلیفه سلسله اموی و هشتمین خلیفه رسول اكرم(ص) بشمار میرفت. حكومت و عمر كوتاه معاویه بن یزید در هالهای از ابهام است و نیاز به بررسیها و تحلیلهای تاریخی دارد. هر چند، در كتب تاریخی مطالب چندانی در مورد معاویة بن یزید وجود ندارند. این كه یزید بن معاویة برای پسرش معاویة بن یزید از مردم بیعت گرفته مسلم است. ولی در بین مورخان در مورد مدت خلافت، علت كنارهگیری از آن و درگذشت وی اختلاف نظر وجود دارد. بعضیها نظرشان بر این است كه بعد از یزید 40 روز زنده بودهو عدهای از محققین هم برآنند كه 40 روز حكومت كرده سپس كنارهگیری میكند.
علت كنارهگیری او از حكومت نیز مسئله اختلافی است، ولی آنچه از تاریخ برمیآید به دلیل تمایل او به اهل بیت (ع) میباشد. اما بعضیها علت كنارهگیری معاویة بن یزید و حكومت كوتاه وی را مریضی او بیان كردهاند كه هنگام تحویل حكومت مریض بود و با همان مرض هم فوت كرد. این علت شاید به دلایل سیاسی بیان شده باشد زیرا آن چه از كتب تاریخی متقدم بدست میآید این است که محبت او به اهل بیت (ع) علت كنارهگیری وی از خلافت میباشد. او اولین خلیفۀ مسلمانی است كه خواستار ارجاع خلافت به اهل بیت (ع) شد و از منصبش كنارهگیری كرد.
معاویه بعد از آنكه از حكومت خودش را خلع كرد در مسجد جامع به منبر رفت و مدت زیادی به حالت سكوت نشست سپس حمد و ثنای خداوند را به طور بلیغ به جا آورد. بعد پیامبر و اهل بیتش را به نیكی یاد كرد. همانا جدم معاویه كسی كه به حكومت سزاوارتر بود را كنار زد.
كسی كه به پیامبر نزدیك بود، فضلش عظیم بود، سابقهاش در اسلام از همه زیاد بود، در بین مهاجران قدرش از همه بیشتر بود. از نظر قلب از همه شجاع بود، از نظر علم علمش از همه بیشتر بود، از نظر ایمان اولین نفر بود و از نظر ارزش شریفترین بود. مصاحبتش با پیامبر (ص) از همه قدیمیتر بود. پسرعموی رسول خدا (ص)، دامادش، برادرش، همسر دختر رسول خدا (ص) كه رسول خدا (ص) با اختیارش او را برای دخترش برگزید. پدر دو سید بزرگوار اهل بهشت. پدرم به خاطر كارهای بدش و اسراف بر نفسش متخلق به اخلاق امت رسول خدا (ص) نبود. او تابع هوای نفس بود. خطاهایش را نیك میدید و اقدامی كرد كه آن اقدام جرأت بر خداوند متعال بود.
بله ببینید تنها وراثت نیست که سرنوشت افراد رو میسازد.بلکه محیط و خودش هم ماثر است.
ما در تاریخ مثل معاویه بن یزید زیاد داریم.
نه زنا زاده هم میتواند خوب وپاک باشد و اینکه معاویه بن زید زنا زاده باشه جای تامل است و ظاهرا اینطور نبوده و مادر پاکی داشته.
و برای علت دگرگونی و تغییرش هم دو نقل گفتند که معلم یا کنیزانش باعث شدند که او عوض شود.
یا علی