چه كنم تا ازدواجی مطابق با اصول اسلام داشته باشيم؟

پرسش:

چه كنم تا يك ازدواج سالم و مطابق با اصول اسلام داشته باشيم در دوران كه خيلي مشكلات اجتماعي زياد شده است.

پاسخ:

با سلام و ادب

در مورد مسئله ازدواج توجه به نكات زير ضروري و بايسته است:
1. به منظور دست يافتن به يك ازدواج موفق، ابتدا بايد معيارهاي همسر مناسب خود را بشناسيد و به آنها آگاهي يابيد. از اين رو قبل از هر اقدامي، بايد با توجه به سليقه شخصي و مقتضاي ايمان خود و بهره گيري از كتاب‏هاي مربوطه، اوصاف و ويژگي‏هاي يك همسر ايده‏آل را بنويسيد (شرفي، خانواده متعادل)
در قدم بعدي، لازم است به ويژگي‏هاي استخراج شده ضريب و امتياز بدهيد، چرا كه يكي از ويژگي ها ايمان است و ويژگي ديگر شغل مي‏باشد و بي‏ترديد اين دو ويژگي از اهميت و امتياز يكسان برخوردار نيستند. لذا در مرحله دوم به ويژگي‏هاي به دست آمده ضريب بدهيد.
3. با اعلام آمادگي خواستگار، بايد وارد مرحله تحقيق شويد و از وجود ويژگي‏هاي مورد نظر در فرد خواستگار خود آگاه شويد كه آيا شرايط شما را واجد است يا نه؟ در اين مرحله بايد از همكاري برادران و پدر و ديگر افراد مورد اطمينان، برخوردار شويد و به تحقيق درباره فرد مورد نظر بپردازيد. دقت كنيد كه اطلاعات دقيق و صحيح به شما بدهند تا بتوانيد براساس آن اطلاعات دقيق، تصميم گيري كنيد. پس دقت در كسب اطلاعات نبايد مورد غفلت قرار گيرد. بهترين شكل آشنايي، شناخت خانواده خواستگار و اطلاع از ميزان پايبندي وي به آداب اخلاقي و احكام شريعت است.
5. بعد از به دست آوردن اوصاف و ميزان برخورداري خواستگارتان از اين اوصاف، به وي امتياز بدهيد در صورتي كه از مجموعه مثلاً 100 امتياز، وي حداكثر امتياز را به دست آورد، اقدام كنيد. توجه داشته باشيد كه هرگز شخصي كه صد در صد مطابق خواسته و معيارهاي شما باشد يافت نخواهد شد. البته بعضي از اوصاف را نمي توان ناديده گرفت و احراز آنها لازم است؛ هر چند وي امتياز بالا را داشته باشد (مانند خوش اخلاقي و ايماني و صحت مزاج و عدم ابتلا به بيماري‏هاي ارثي و ژنتيكي).
توصيه‏هاي ضروري‏
در پايان به چند توصيه مهم اشاره مي‏كنيم:
الف. حساسيت وسواس گونه نداشته باشيد؛ بلكه دقت لازم است.
ب. در تمام مراحل زندگي - به خصوص ازدواج كه از حساسيت لازم برخوردار است - از توكل به خداوند و استعانت از ائمه هدي(ع) غفلت نورزيد. لذا رعايت آداب شرعي نوشته شده در كتاب‏هاي روايي (مانند كتاب مكارم الاخلاق) ضروري است.
ج. به هنگام تحير و ترديد، از مشورت با افراد آگاه و خيرخواه و مورد اعتماد محروم نباشيد.
د. بدون جهت و به انگيزه‏هاي واهي و يا ويژگي‏هاي دنيوي و يا احتمالات بي پايه، خواستگار خود را رد نكنيد.
ه. نسبت به ازدواج نبايد حساسيت افراطي نشان داد و همان گونه كه گذشت بايد نسبت به معيارهاي اساسي پاي فشرد، ولي بر معيارهاي غير اساسي نبايد اصرار كرد؛ چه بسا آنها را بعداً بايد خود محقق سازيد و يا بايد از آنها چشم پوشي كنيد؛ چرا كه فردي كه صد در صد مطابق خواست شما باشد، هرگز پيدا نخواهد شد و انسان ها بايد با يكديگر تفاوت داشته باشند تا بتوانند خود به كمالي ره يابند و فرزندان از هر يك از والدين - متناسب با ويژگي‏هاي شخصيتي او - بهرمند شوند. از غضب يكي بترسند و از مهرباني ديگر خشنود گردند. حساسيت بيش از حد سخت آسيب مي رساند و چه بسا موجب خسته شدن شما و فراموش شدن ويژگي‏هاي حياتي و اساسي مي‏گردد.
و. حتماً از كتاب‏هاي معرفي شده بهره بگيريد و صفات و خصوصيات همسر ايده آل؛ همانند ايمان، هم تراز بودن در طبقه اجتماعي و سطح فرهنگي و عدم زمينه ابتلا به بيماري‏هاي ارثي و ژنتيكي را فراموش نكنيد تا ازدواج موجب سعادت شما و خوشبختي گردد.
ازدواج موفق ازدواجي است كه دو نفر كه كفو يكديگر هستند, يعني از جهت اعتقادي , ايمان , خانوادگي , فرهنگي , تحصيلي , اقتصادي , اجتماعي , سني و قيافه ي ظاهري نزديك بهم باشند اگر با هم ازدواج كنند حتما" زندگي مناسبي خواهند داشت البته زندگي مناسب و خوب به اين معنا نيست كه هيچگونه مشكلي در زندگي ندارند بله همه مشكل دارند منتهي افرادي كه كفو يكديگرند با همفكري و همكاري و همدلي مشكلات را حل مي كنند و يا اگر حل شدني نيست هر دو با آن كنار مي آيند ولي افرادي كه كفو يكديگر نيستند به جاي مقابله با مشكلات به تخريب و متهم كردن يكديگر مي پردازند و به جاي مقابله كردن با ريشه مشكلات , ريشه ي خود را مي كنند و درخت زندگي خود را نابهنگام با تبر جهل مي شكنند و به جاي محكم كردن پيوند زندگي رشته هاي پيوند را يكي پس از ديگري پاره مي كنند و بالاخره زندگي را به كام يكديگر تلخ مي كنند.
براي آگاهي بيشتر ر . ك: «جوانان و انتخاب همسر»، علي اكبر مظاهري.
ازدواج از نظر اسلام يك مستحب مؤكد است و شخصي كه شرايط آن را داشته باشد، بهتر است زودتر ازدواج كند. در روايت آمده است: «بدترين مردم عزب‏ها هستند» و نيز: رِذال موتاكم العزّاب ؛ پايين‏ترين مرده‏هاي شما آنهايي هستند كه با وجود شرايط، ازدواج نكرده‏اند تا مرده‏اند».

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت