پرسش:
چرا تعصبات مذهبي در كشور بقدري است كه با ديدن شخصي از مذهب ديگر مثل دشمن با او رفتار مي كنند.
پاسخ:
با سلام و احترام
قبل از پرداختن به پاسخ ذكر اين نكته لازم است كه الحمدلله به بركت وجود انقلاب اسلامي و وحدت و همدلي ايجاد شده بين ساير گروههاي مذهبي و قومي كشور اختلافات مذهبي نسبت به ساير كشورهايي كه وضعيت مشابهيبا ما دارند. مانند هند، پاكستان و... و چه نسبت به زمانهاي قبل از انقلاب، بسيار نادر و به صورت استثنايي وجوددارد. البته اين مقدار كم هم، زيبنده جامعه اسلامي ما نميباشد و وجود آن يكي از خطرات بسيار مهم و اساسي برايامنيت، وحدت و يكپارچگي كشور اسلاميمان ميباشد و توجه دشمنان را نيز براي بهرهبرداري از آن به خود جلبكرده است. اما در مورد عوامل اين تعصبات به صورت مختصر ميتوان به دو دسته از آنها اشاره كرد:
الف) بررسي عوامل داخلي تعصبات: 1- مسائلي كه ريشه در تاريخ گذشته مذاهب گوناگون دارد و پيروان آنتعلق شديدي به آن داشته و با هرگونه اهانت و تعرض به شدت برخورد مينمايند.
2- دخالت هواي نفس: از قبيل، خودبيني و برتريجويي، حب جاه و مقام و...
ب ) بررسي عوامل خارجي اختلافات مذهبي: از زمانهاي بسيار گذشته، درگيريها و تعارضات و جنگهايمذهبي بين مسلمين به وسيله قدرتمندان جهاني هدايت شده است در زمان حال كه كشور ما به اتحاد داخلي بين تمامگروهها و مذاهب و همچنين اتحاد با ساير ملتهاي مسلمان به شدت نياز دارد، فاجعهآميزترين مانع در راه حاكميت وسيادت اسلام، اوجگيري اختلافات و تعصبات مذهبي ميباشد و براي مقابله با آن راهي جز دستبرداشتن ازتعصبات مذهبي و اهانت به مقدسات ديگر مذاهب و تكيه بر نقاط مشترك بين مذاهب نميباشد.
البته چه خوب بود در سؤال به صورت جزيي مورد دقيق اين مسأله ذكر ميشد تا بتوان، مسأله را بهتر مورد بررسيقرار داد.
نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها