ریشه های بی عفتی

فقر اقتصادی  :

فقر انسان را به كفر مى‏كشد. آدم را دين فروش مى‏كند. چه بسيار افرادى كه به خاطر يك لقمه نان شخصيت، وجدان، وطن و ايمانشان را مى‏فروشند .نزديك است كه فقر تبديل به كفر شود. فقر به كفر خيلى نزديك است.( برنامه درسهايى از قرآن سال 62، زمينه‏هاى‏اقتصادى‏گناه، ص: 4)

این سخن عبارتی دیگرازجملاتی است که ازدل خسته مردم سطوح پایین جامعه به خاطرخم شدن کمرشان زیربارمشکلات اقتصادی برمی آید :

شکم گرسنه دین وایمان نمی شناسد.

ویا :فقرکه ازدری واردشد،دین وایمان ازدردیگری بیرون می رود.

و... : خداهیچ پدرومادری روتو روی اولادش خجالت زده نکند.

ایمان به مبدا ومعاد،ایمان به ناظربرعالم هستی، مانع ازبی عفتی است؛که اگرآن بافقربخواهدبه کفرتبدیل شود،نیروی شیطان دراشاعه بی عفتی مضاعف خواهدشدولشکریان شیطان به صورت تصاعدی  روزبه روزروبه افزایش خواهدبودوجامعه ای شکل خواهدگرفت که نه رنگ عفت دارد،نه بوی آن رامی دهد.

شما خيال مى‏كنيد آن دزدى كه شبها از ديوار، با آن همه مخاطرات، بالا مى‏رود و يا زنى كه عفت خود را مى‏فروشد، تقصير دارد؟ وضع معيشتْ بد است كه اين همه جنايات و مفاسد، كه شب و روز در روزنامه‏ها مى‏خوانيد، به وجود مى‏آورد.( صحيفه امام    ج‏1    270    اسلام  تمامش سياست است .....  ص : 270)

مضمون اين حرف، آن است كه ما آمده‏ايم به مردم ايمان بدهيم؛ اگر نتوانى نانشان را به‏راحتى به دستشان برسانى، ايمانشان از آن‏ها گرفته خواهد شد. واقع قضيه هم همين است‏.( بيانات در خطبه‏هاى نماز جمعه‏ى تهران‏28/ 02/ 1380)

 با فقر، بايد مبارزه شود؛ هم با فقر شخصى افراد و با كمبود مناشى درآمد و هم با فقر عمومى. انسانى كه امكان زندگى در حدّ نياز و ضرورى را ندارد، مصداق حديثى است كه از قول پيامبر نقل شده است كه «كاد الفقر ان‏ يكون‏ كفرا»! فقر، انسان را به فساد، به خيانت و به بسيارى از راه‏ها مى‏كشاند. البته انسانهاى مؤمن، هميشه مقاومت مى‏كنند؛ اين مجوّزى نيست براى اينكه افرادى بخواهند به اين بهانه از مسير صحيح، منحرف شوند. اما فقر، اين خطر را دارد.( بيانات در جمع مردم استان اردبيل(‏03/ 05/ 1379)

برای مبارزه با فقربایدآنچه راکه فقررابه  عرصه وجودفراخوانده ،ازمیان برداشت.جامعه ای روی امنیت حاصل ازعفت رابه خودخواهددیدکه مولدین فقرراازبین برده باشدوازطراوت ورایحه خوش عفت کام یاب گردیده باشد.فقررادوگروه ازعوامل ایجادمی کنند؛برخی ازعوامل راخودفردایجاد میکندوبرخی دیگرتوسط جامعه ایجاد می شود.دراین نوشتاربه جهت اهمیت بحث به گوشه ای ازاین عوامل اشاره می کنیم :

http://neg.iran.sc/cat/3

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

آپ کے سوالات

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

آخرین ارسال سایت