با سلام خدمت شما دوست عزیز و تشکر از حضور و نظرتون.
دوست عزیز شما بیشتر روی وظایف و اختیارات ولی فقیه مطالعه بفرمایید و کتاب ولایت فقیه ( حدود اختیارات و وظایف) کانون اندیشه جوان را مطالعه بفرمایید. ببنید ما در دین مبین اسلام دو نوع ولایت داریم. ولایت تشریعی و ولایت تکوینی. ولایت امام معصوم هم از نوع ولایت تشریعی است یعنی حق دخالت در امور دینی و صدور فتوا و اجتهاد ، و وظایفی که شرع بر عهده یشان گذاشته را دارد.و هم ولایت تکوینی دارد ، یعنی حق تصرف در عالم را به اذن خداوند و با علم غیبش دارد.
ولایت ولی فقیه از نوع ولایت تشریعی است . ولی فقیه در حوزه امور سیاسی ، حکومتی ، اجتماعی و مذهبی مردم ولایت دارد. یعنی ولی فقیه تمامی اختیاراتی که امام معصوم در زمینه ی ولایت تشریعی را دارد ، دارا میباشد. ولایت تشریعی ولی فقیه یعنی ولی فقیه در مسائل و امور حکومتی ، سیاسی ، اجتماعی ، قضایی و دینی مردم ولایت دارد. ولی فقیه اجازه ی دخالت مثلا در زندگی خصوصی مردم را ندارد. ولی امام معصوم به سبب ولایت تکوینی و علم غیبش میتواند در زندگی خصوصی افراد دخالت کند. پس تفاوت ولایت ولی فقیه و ولایت امام معصوم این شد که امام معصوم دو نوع ولایت دارد و ولی فقیه یک نوع ولایت دارد.پس در تمامی شئون زندگی حق دخالت ندارد.
مسلما رهبری پر کارترین فرد نظام است . شما اگر بخواهید اثبات کنید که معظم له پرکارترین فرد نیستند باید دلیل و سند ارائه نمایید. ضمنا ایشون در حیطه ی وظایفشون پاسخگو هستند. جلسات پرسش و پاسخی که صمیمانه با دانشجویان و قشر های مختلف برگزار میکنند میبینیم معظم له پاسخگو هستند. شما بروید متن جلسات پرسش و پاسخ دانشجویان در مقاطع مختلف با رهبری را مطالعه بفرمایید که بعضا سخنانی تند و نقدهای صریحی به معظم له وارد کردند که حضرت آقا صمیمانه پاسخ دادند و ندیدیم تا به حال کسی در حضور رهبری بر ایشان نقدی کارشناسانه وارد کنند و ایشان با آن شخص نقاد برخورد تند یا سلبی داشته باشند.
بله نظام باید فضای باز ایجاد کند . خود حضرت آقا چقدر تاکید کردند بر روی جلسات کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها. معظم له فرمودند بنده بیش از صد بار گفتم این کرسی های آزاد اندیشی را در دانشگاه ها برگزار کنند. ولی هنوز کار خوبی و گسترده ای در این زمینه ندیدیم. حضرت آقا فرمودند مسولین و سران سه قوه و فرماندهان نظامی به داشنگاه ها بروند با دانشجویان ارتباط داشته باشند و پاسخگوی آنها باشند. در عمل دیدیم تا چند وقت بعد از این فرمایش امام خامنه ای ، مسولین به دانشگاه ها رفت آمد کردند و خیلی هم خوب بود ولی بعدا کمتر شد. الان هم طوری نیست که جلسات برگزار نشود. برگزار میشود ولی کم شده است. بحث دیگری که در ایجاد فضای باز مطرح میشود که بسیار مهم هم است اینست که اولا نقد از طرف کارشناس و کارشناسی شده باشد ، دوما متعهدانه باشد ، یعنی سیاه نمایی و دروغ گفتن و ندیدن واقعیات نباشد. هم خوبی ها را ببینند و هم بدی ها را. سوما این فضای باز به خطوط قرمز نظام و امنیت کشور خدشه وارد نکند.از هرگونه فحاشی و درگیری دور باشد. مثلا در زمان آقای خاتمی در دولت اصلاحات ، به بهانه ی اطلاع رسانی و آزادی بیان روزنامه های زنجیره ای دایر شد که آقایان عملا خدا را انکار میکردند. دین و قرآن و پیامبر و ائمه را به سخره میگرفتند و تکذیب میکردند.
خب مسلما اینها خط قرمز نظام است و اگر منظور شما از ایجاد فضای باز این است ، باید بگویم هرگز نظام اجازه نخواهد داد.فتنه ی سال 78 از همین روزنامه های زنجیره ای آغاز شد.شما در کشورهای اروپایی و آمریکا هم میبینید که تا جایی فضا برای مردم باز است که منجر به ایجاد اختلال در امنیت حکومت و مردم نشود واگر احساس کنند مثلا یک راهپیمایی برای امنیت حکومتشان مشکل ایجاد میکند ، با تمام امکانات مقابله خواهند کرد.پس بهتر است بگوییم که فضای باز برای بیان باید در چهار چوب قانون اساسی و اسلام باشد. در مورد کارآمدی نظام اسلامی باید عرض کنم خدمتتان که شما وضع اکنون را با وضع زمان حکومت پهلوی ها مقایسه کنید تفاوت ها را متوجه خواهید شد. ما منکر ضعف ها نبوده و نیستیم و امام خامنه ای هم بیان کردند که ضعف هایی وجود دارد و باید اصلاح شود.مسئله اینست که بیش از حد دیدن ضعف ها یا فقط دیدن ضعف ها ، میشود سیاه نمایی. باید خوبی ها و بدی ها را در کنار هم دید.اینکه حکومت محکوم به شکست خواهد بود بسیار جای حرف دارد. از شما دوست عزیز میپرسم ، آیا حکومت فقط یک پایه و اساس دارد و آن هم اثبات کارآمدی اش است.؟؟ اثبات کار آمدی ، پشتوانه ی مردمی ایجاد میکند که الحمدلله پشتوانه ی مردمی نظام را در راهپیمایی ها و انتخابات و 9 دی سال 88 دیدیم.دوما در همه ی حکومت ها ضعف هایی وجود داردو شما برای بنده اگر توانستید حکومت و کشوری را مثال بزنید که همه اش خوبی باشد و هیچ ضعفی نداشته باشد..موید باشید.