پرسش:
آيا در زمان انسانهاي اوليه مثلا در زمان حضرت آدم(ع)، خط و زبان مشخصي وجود داشت؟ آيا آنها مانند ما صحبت ميكردند؟
پاسخ:
با سلام و ادب و سلامتي، از ارتباط شما با سایت طلبه پاسخگو سپاسگزاریم
دوران زندگي بشر را به دو دوره "ما قبل و ما بعد تاريخ" تقسيم ميكنند. مراد از "تاريخ" كه محور تقسيم زندگي انسان به ما قبل و ما بعد گشته، قلم و خط و آن چيزي است كه به وسيله آن نوشته شده است. خط و قدرت نوشتن انسان سرچشمه پيدايش تمدنهاي مختلف و پيشرفت و تكامل علوم، بيداري انديشهها و افكار و شكل گرفتن مذهبها گشته، كه از مشخصات دوران ما بعد تاريخ است.
اولين كسي كه با قلم نوشت، حضرت ادريس بود كه به زبان عبري نامش در توران "اخنوخ" است. آن چه كه از تاريخ مدون و روايات اسلامي ميتوان فهميد، ادريس اولين كسي بود كه با ابتكار و خلاقيت خويش، قلم را براي نوشتن برگزيند. اين مطلب اثبات نميكند كه پيش از او خط و نوشتن با ابزاري غير از قلم وجود نداشته است. بنابر اين زمان پيدايش خط دقيقا مشخص نيست. آن چه را به حضرت ادريس نسبت ميدهند، نوشتن با قلم است. چنان كه پيش از ادريس(ع) زبان مفاهمه و گفتگو ميان مردم بوده است. پيامبراني پيش از او آمده بودند. كتب آسماني داشتند و پيام وحي الهي را براي مردم بيان ميكردند و به انذارو تبشير ميپرداختند. حتي حضرت آدم كتاب آسماني داشت.
ابوذر ميگويد: از پيامبر اكرم(ص) سؤال كردم: خداوند چند كتاب آسماني نازل كرد؟ فرمود: يك صد چهار كتاب كه ده كتاب و كتابچه بر حضرت آدم نازل شده بود!
حال اگر سوال شود كه صحيفههاي ده گانه و زبان مفاهمه و گفتگوي آدم و فرزندانش به چه زباني بوده، نميتوان به طور قطع به آن پاسخ داد، اگ چه در برخي كتب تاريخي و روايات آمده كه زبان حضرت آدم(ع) و كتاب او "سرياني" بوده است. چون تحقيق بيشتر در اين باره ثمره علمي وعملي در زندگي ندارد، به همين مقدار بسنده ميكنيم