آیا امام هم امکان پیشرفت و تکامل دارد یا ثابت است؟

پرسش:

یوسف: سلام حاج آقا
خواستم بدونم که در امامان ما هم تکامل وجود داره؟شهيد مطهري در كتاب ولاءها و ولايت ها زير عنوان ولاء تصرف _ آن را اينگونه تعريف مي كنند:«انسان در اثر پيمودن صراط عبوديت به مقام قرب الهي نائل مي گردد و اثر وصول به مقام قرب (البته در مراحل عالي آن) اين است كه معنويت انساني در وي متمركز مي شود و با داشتن آن معنويت قافله سالار معنويات و ... و حجب زمان مي شود».

سوال آن است كه در مورد بعضي ائمه مانند امام هادي يا امام زمان(س) كه در سنين بسيار كم به امامت رسيده اند ايئ «پيمودن صراط عبوديت» چگونه محقق شده است؟

با تشکر از زحمات شما.

پاسخ:
سلام و احترام خدمت شما آقا یوسف.

عرض کنم که انبيا و اولياي الهي به خاطر نقش محوري و رهبري جامعه داراي امتيازات ويژه و منحصر به فرد مي باشند. آنها با عنايت الهي داراي امتيازي ذاتي مي باشند كه از همان آغاز تولد با آنها همراه است و آن پاك بودن فطرت و حجاب نداشتن آن است كه اين خود سرچشمه همه كمالات و فضيلت هاي الهي و انساني است. البته تلاش و كوشش و مجاهده و رنج بردن در راه بندگي خداوند و عبادت او و هدايت انسان ها، كمالاتي اكتسابي نيز به كمالات ذاتي آنها مي افزايد، يعني كمال آغازين و نخستين و خداداد آنها با كمالاتي كه در اثر مبارزه با نفس و دشمن و زحماتي كه در راه بندگي خدا تحمل مي كنند آميخته مي گردد و كمالي بر كمال اوليه آنها مي افزايد چون انسان قدرت رسيدن به كمالات بي نهايت را دارد و دايما مي تواند در حال تكامل باشد و نهايت تكامل بشري به آن اندازه كه براي انسان تصور مي گردد از آن اولياي الهي و چهارده نور پاك يعني محمد و آل محمد(ص) مي باشد، چنانچه روايات و زيارات مختلفي بر اين نكته شاهد و گواه مي باشد.

ولي ساير بندگان كه فطرتشان محجوب و مستور گرديده همه تلاش و مجاهدت آنها براي كنار زدن و يا كم رنگ كردن حجاب فطرت مي باشد تا آن فطرت پاك الهي كه سرچشمه همه كمالات است دوباره رخ بنمايد و صفات خداوند در آن متجلي گردد. يعني چيزي كه در ابتدا براي انبيا و اوليا حاصل است كه همان فطرت بي حجاب و بي غبار است كه عصمت آنان نيز ناشي از آن است، ساير بندگان بايد پس از سال ها رنج و مرارت و مجاهدت به آن دست يابند البته در مرحله اي پايين تر و مرتبه اي ضعيف تر.
موفق باشید.

 

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت