طلبه پاسخگو
ارديبهشت 18,1392-9:45 ق ظ
بازدید: 5051
پرسش:
با سلام و عرض ادب و احترام
بدلیل محدودیت مکانی و عدم دسترسی به دفاتر مراجع تقلید ، محاسبه خمس و زکات پدرم به تاخیر افتاده و در صورت امکان و موافقت شما از شما درخواست دارم که جزئیات را به حضورتان ارسال نمایم و خمس و زکات را برای پدرم محاسبه نمایید.
و یا در صورت عدم امکان از جانب شما ، پل ارتباطی فی مابین این جانب و یکی از دفاتر آیت الله بهجت ، معرفی نمایید.
پاسخ:
سلام و عرض احترام
در ابتدا عرض کنم که ابوی محترم شما باید حتما یک مرجع زنده را که اعلم است انتخاب کنند و اگر خواستند با اجازه ایشان باقی بر میت باشند.و خمس را هم باید به مرجع زنده داد.لذا شما بعد از انتخاب مرجع زنده لیست دارایی و سرمایه ای که پدر بزرگوارتان دارند رو یک به یک بنویسید و ایمیل کنید تا خدمتتون عرض کنم.
همچنین بفرمایید سال خمسی ایشان چه تاریخی بوده و سرمایه و دارایی های بعد سال خمسی رو بفرمایید تا محاسبه کنم.
ان شالله که همه شیعیان اهل پرداخت خمس باشند و مال اهل بیت را غصب نکنند که یک لقمه حرام در هفت نسل تاثیر دارد.
قرآن مجید در بیان اهمیت آن، ایمان را با آن پیوند زده و آن را در کنار جهاد قرار داده و می فرماید:
وَ اعْلَمُوا أَنَّما غَنِمْتُمْ مِنْ شَیْءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبى وَ الْیَتامى وَ الْمَساکینِ وَ ابْنِ السَّبیلِ إِنْ کُنْتُمْ آمَنْتُمْ بِاللَّهِ وَ …
«بدانید، آنچه را که سود می برید، یک پنجم آن ،برای خدا و رسول خدا(ص) و خویشاوندان او و یتیمان و مسکینان و در راه ماندگان است، اگر به خدا ایمان دارید و …».انفال، ۴۱
حضرت باقر عليه السلام فرموده است: «براى هيچ كس جايز نيست از مالى كه خمس به آن تعلق گرفته، چيزى بخرد؛ مگر اينكه حق ما را به ما برساند».«لا يحلّ لاحد ان يشترى من الخمس شيئاً حتى يصل الينا حقّنا»: وسائل الشيعه، ج 6، باب 1، ح 4.
عمران بن موسى مى گويد: آيه خمس را بر حضرت خواندم، پس فرمود: «هر آنچه از آن خدا است، به پيامبر مى رسد و هر آنچه از آن پيامبر گردد، به ما (اهل بيت) خواهد رسيد». سپس فرمود: «خداوند ارزاق مؤمنان را به پنج قسمت به آنان ارزانى داشته است، تا يكى را در راه خدا انفاق كنند و چهار قسمت را به حلال بخورند ... اين دستورها سخت و دشوار است و كسانى به آن عمل مى كنند و سختى ها را تحمل دارند كه خداوند آنان را در راه ايمان امتحان كرده است».«ما كان للّه فهو لرسوله و ما كان لرسوله فهو لنا ثم كان و الله لقد يسّر الله على المؤمنين ارزاقهم بخمسة دراهم قبلوا لربّهم واحداً و اكلوا اربعة احلاّء ثم قال هذا من حديثنا صعب مستصعب لايعمل به و لايصبر على الاّ ممتحن قلبه للايمان»: همان، ابواب ما يجب فيه الخمس، باب 1، ح 6.
ان شالله لیست اموال رو ایمیل( این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید) کنید تا محاسبه کنم .