منظور از روزی مقدر است چیست؟

 

پرسش:
منظور از اینکه در آیه 6 سوره هود که می فرمایند:"و فی السما رزقکم و ما توعدون" رزق و روزی ریشه آسمانی دارد چیست ؟ و منظور از اینکه روزی مقدر نه کمتر و نه بیشتر چیست؟

پاسخ:
سلام علیکم
بله، منظور از اینکه می فرمایند رزق و روزی شما ریشه آسمانی دارد.در عالم بالا کما و کیفا تقدیر شده است و شما بی از این جریان ،پیش خود فکر میکنید این شمایید که باید رزق خود را بدست آورید و لذا خیال می کنید هر چه بیشتر دوندگی کنید بیشتر بدست می آورید و هر چه بیشتر بدست آورید بیشتر می خورید.
در صورتی که چنین نیست و رزق شما را حضرت خلاق رزاق حکیم مقرر و معین فرموده است.کم و زیاد پذیر هم نیست.البته ممکن است بیشتر بدوید و بیشتر بدست آورید،ولب بیش از رزق خود نخواهید خورد و انباردار دیگران خواهید شد.
بله،شما مهمانهای دعوت شده ی بر سر سفره ی خدا هستید،احترام صاحبخانه را رعایت کنید و به حقوق دیگر مهمانان نیز تعدی ننماید.هر یک از مقدار دسترس خود از سفره،غذا بردارید.
درسته کسب و کار و کوشش که در دین مقدس داده شده است در معنا همان لقمه برداشتن از مقدار دسترس از سفره است.کسب و کار و کوشش برای هر فرد مسلمانی در حد اقتضاء طبیعت و اذت شریعتش لازم و واجب است،تنبلی و بیکاری و بی عاری در دین و شریعت ما مذموم است و حتی فرموده اند" ان الله یبغض الشاب الفارغ" خداوند آدم جوان بیکار را دشمن می دارد.
ولی لزوم و وجوب کسب و کار ربطی به مساله رزق مقدر حضرت پرودگار ندارد.کار را برای امتثال امر خدا باید انجام داد و روزی را هم به عهده ی خدای رزاق علیم قدیر باید واگذاشت که فرموده است:"و ما من دابه فی الارض الا علی الله رزقها..."
در روی زمین هیچ جنبنده ای نیست مگر اینکه رزقش به عهده خداست....
از ما جنبشی خواسته و روزی را هم خود به عهده گرفته است و گفته تو در کنار سفره ی من تنها به لقمه ی در دسترس خویش اکتفا کن و هرگز تعدی به لقمه های دیگران ننما.
فرضا که تعدی کردی و لقمه از دهان دیگران بیرون آوردی ،لقمه ی حلال خودت را از دست داده ای و مبتلا به گناه حرام خواری گشته ای و گرنه بیش از رزق مقدرت نخورده ای.

موفق باشید.
منبع:عطر گل محمدی8 ،ص 86تا 87

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت