دختری هستم که بخاطر نداشتن چهره زیبا...!

پرسش:

بسمه تعالی من یک سوال از شما داشتم:

من اصلا از عملکردم راضی نیستم چون هر وقت خواستم یک فعالیتی تو جامعه انجام بدم گفتم گناه داره بهتره زن دختر تو خونه بنشینه

راستش یکم خسته شدم از طرزتفکرم که هههههههههههههههههههههههههی گناه داره.فک کنم کسانی که رابطه محرم و نامحرم را توضیح دادند شاید خوب منو توجیه نکردن اگد غیر از این بود چرا هروت من می خوام تو یک محیطی که پسرها هستن یا دارن فعالیت می کنن بنده باید از اون محیط فرار کنم و هرچه زودتر خلاص بشم. شاید هم به اعتماد به نفس کم من برمیگرده که همیشه فکر می کنم زیبا نسیتم و الان بقیه دارن چه فکرهایی در مورد قیافه من می کنن.شاید هم به هر دو لطفا من رو هم در مورد اینکه از قیافه خودم ایراد نگیرم(جداچندین ساله که گریبانمو گرفتهو داره خفم می کنه) و هم در مورد اینکه نمی خوام راکد باشم و همیشه ازجنس مخالف فرار نکنم و این که اون ها هم آدم هستن لولو خرخوره نیستن راهنمایی کنید. راستی اگه می تونید چندتا کتاب خ خوب هم در رابطه با محرم و نامحرم معرفی کنید.ازون کتاب های متعادل باسپاس فراوان

پاسخ:

با سلام  و عرض ادب

در مورد قسمت اول سوال شما که فرمودید از نامحرم فراری هستید باید عرض کنم کار خوبی است چرا که این دستور خداست که مراقب نامحرمان باشیم و از آنها فاصله بگیریم.در این زمینه احتیاط کنیم ضرر نکردیم. در روایت است که امیرالمؤمنین(ع) به همه سلام می کرده اند، به جز زنان جوان؛ و می فرموده اند که از خطرش می ترسم.(نقل به مضمون) در حالی که ایشان قطعا معصوم هستند. لذا روشن است که این سنت علوی، به خاطر آن است که اهمیت و لزوم احتیاط در این مسئله را نشان دهد.

اگر اين حداقل رعايت نشود، كم‏كم رابطه با نامحرم براي شما عادي مي‏شود و نعوذبالله يك سنخ محرمات اصلاً قباحتش از بين مي‏رود.اما این مسئله دلیل نمی شود شما فعالیتی انجام ندهید و کنار بکشید بلکه در جامعه و فضای اجتماعی باشید اما این مسئله را رعایت کنید.

مثلا وقتی در دانشگاه هستید و فعالیتی انجام می دهید مراقب حجاب خود باشید و وقتی نامحرمی هست در نگاه و حرف زدن و شوخی و ... کاملا مراقب باشید و اصلا  هم به این اهمیتی ندهید که آنها چکار می کنند و چه فکر می کنند و شما به وظیفه خودتان کامل عمل کنید که حفظ عفت و حیاست.

اما در مورد قیافه که فکر می کنید زیبا نیست عرض کنم شما لازم است بدونید قیافه درصدی از جذابیت شما را به دیگران نشان می دهد و مهمتر از قیافه رفتار و عمل و حجاب و حیای شماست و بنده دختران زیادی می شناسم که شاید قیافه متوسط و حتی پایینی داشته باشند اما حجاب و دین و ایمانشان باعث شده بود که خیلی ها شیفته شان شوند و مطمئن باشید شما اگر در درس و زندگی و ایمان قوی باشید زیبایی شما به چشم میاید و قیافه متوسط شما هم در آن زیبایی باطنی گم می شود.

نکته دیگر اینکه مشکل اصلي قيافه زشت و نازيبا نيست. آنچه مهم است ،تمرکز بيش از اندازه شما بر اين مسأله است . اينکه تمام زندگي خودتان را در ارتباط با اين مسأله قرار دادید. روشن است که متمرکز شدن بر يک بعد ناخوشايند زندگي منجر به وخامت حال فرد خواهد شد و اعتماد به نفس را از دست خواهید داد.شما بنشین و محاسن و خوبی های خودتان را بشمارید و ببینید چه چیز های خوبی دارید که خیلی ها ندارند که مطمئنا هم همینطور است ولی باید به آنها توجه داشت.

لذا خواهر بزرگوار گرچه شما به تصور خودتان از زيبايى ظاهرى بهره‏ كمترى نسبت به ديگران داريد، ولى مگر همه چيز در زيبايى خلاصه مى‏ شود. آيا بهتر نيست به آن نعمت‏هايى كه خداوند در اختيارتان گذاشته فكر كنيد و به جاى افسردگى شكرگذار باشيد.

در روايتى از امامان(ع) رسيده كه در مسائل مادى هميشه به كمتر از خودتان بنگريد تا حالت رضايت و شكرگذارى شما بيشتر شود. شما هم هميشه به افرادى فكر كنيد كه داراى نقص عضوهايى چون نابينايى، فلج و مانند آن هستند ولى بعضاً با روحيه‏اى بسيار بالا زندگى مى‏كنند. درباره لقمان گفته‏اند بسيار زشت و بدشكل بود، ولى بر اثر كسب علم و معرفت به درجه‏اى رسيد كه بخشى از قرآن از سخنان ارزشمند اوست و سوره‏اى نيز به نام اوست.

پس شما به جاي اين که به کمبودها، عيب ها و ناکامي هاي خود فکر کنيد، به موفقيتها و آن امکاناتي که در زندگي از آن بهره مند بوده و هستيد فکر کنيد. به عبارت ديگر امکانات و شرايط ما مانند يک ليواني است که بخشي از آن پر است و بخشي خالي؛ همه افراد اينچنين هستند. بنابراين سعي کنيد به آن بخش پر فکر کنيد و از آن بهره ببريد و غصه آن نيم خالي را نخوريد زيرا در اين صورت از آنچه در اختيار داريد نمي توانيد بهره مند شويد و دائما حسرت ديگران را مي خوريد.

با عمل به نکات عرض شده مشکل حل خواهد شد ان شالله.

در مورد محرم و نامحرم این کتاب هایی که عرض میکنم خوب هستند:

کتاب محرم و نامحرم آیت الله مجتهدی تهرانی.

احكام روابط زن و مرد و مسائل اجتماعى آنان"؛ نويسنده: سيدمسعود معصومى. ناشر: انتشارات‌دفتر تبليغات‌اسلامي‌حوزه‌علميه‌قم

شناخت محرمان و نامحرمان: به انضمام برخي احكام و استفتائات- موسسه فرهنگي قدر ولايت.

"عشق و روابط پسر و دختر: نکاتی آموزنده و خواندنی برای جوانان"؛ نویسنده: علی اسماعیلی

روابط بین دختر و پسر از نظر شرع اسلام"؛ نویسنده: سیدرحمان شفیعی.

"روابط دختر و پسر"؛ نويسنده: محمدرضا احمدي با همكاري جمعي از محققان. ناشر: دفتر نشر معارف

موفق باشید.

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت