مهمترین سفارش امام صادق(ع) به شاگردان

امام صادق(ع) در سال ۸۳ هجری مصادف با سالروز ولادت رسول خدا (ص) به دنیا آمدند.

امام صادق (ع) چهار هزار شاگرد در دوران خلفای اموی و مروانی پرورش دادند و با دو خلیفه عباسی نیز دست و پنجه نرم کردند، ایشان در این شرایط سخت علوم اهل بیت و احکام الهی را به خوبی منتشر کرده و شاگردان برجسته‌ای به جهان اسلام تقدیم کردند.

سیره عملی زندگی ایشان در ادامه خط انبیاء و اولیاء الهی بود، ایشان به لحاظ اخلاقی، رفتاری، علمی و پرورش انسان‌های شایسته به جایی رسیدند که از برکت وجود ایشان شاگردانشان به مقام مخبتین رسیدند. مخبتین کسانی هستند که درجه‌شان از اسلام، ایمان، تقوا و احسان بالاتر از بقیه بوده و از محسنین نیز والاتر هستند و شاگردان امام صادق (ع) نظیر عبدالله بن جندب به این مقام رسیدند.

بنابراین مخبتین عظمت، بلندی و اوج مقام تربیتی امام صادق (ع) را گرفتند و شاگردانی نمونه برای امام صادق (ع) شدند در هر صورت امام در شرایط سخت خلفای مروانی، اموی و عباسی خط انبیاء را ادامه داده و در نهایت نیز انقلاب‌هایی که در این دوره شد نشانه هدایت و راهنمایی‌های ایشان بود چرا که ایشان جامعه را به نقد کشیده و انحرافات را تذکر می‌دادند و در نهایت مؤمنین را از خطر سهمگین گناه و اشتباه نجات می‌دادند.

ایشان به ویژه شیعیان و اسلام ناب را مورد پوشش خود قرار داده بودند تا جایی که سرانجام توسط منصور دوانیقی مسموم شده و به شهادت رسیدند.

در کتاب شریف تحف العقول وصیت و سفارش مفصل امام صادق (ع) به شاگرد برجسته‌شان عبدالله بن جندب آمده است و نخستین نکته‌ای که امام متذکر شدند نیز مسئله آخرت و قرار گرفتن آن روبه روی دارالغرور است. ایشان دنیا را خانه فریب دانستند و گفتند که ابلیس دراین خانه دام پهن کرده و مثل صیادی که به دنبال شاگرد پرندگان است، انسان‌ها را فریب می‌دهد.

بنابراین اولیاء ما کسانی هستند که آخرت در چشمشان بزرگ شده است و اگر بخواهیم به نگاه معرفتی دنیای آخرت برسیم به تعبیر امام صادق (ع) باید آخرت در چشم‌هایمان بزرگ شود.

نظرات (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

اون پاراگراف اول درباره ی امام باقر نیست؟

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
بله اما ظاهرا منظورش امام باقر هست که پیامبر توضیح می دهند.

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت