1. مهدی
  2. اعتقادات و کلام
  3. یکشنبه, 19 آبان 1392
  4.  مشترک ایمیل شوید
سلام علیکم
خداقوت/پایدار باشید
میخواستم بدونم آیا امامان و یا حتی علمای عظام ما شاگردان خود را به علت اشتباهات مکرر(مثلا) کتک هم زدن!؟
آیا برخورد فیزیکی در بحث تربیتی جایی دارد!؟
این مطالب رو با احادیث و روایات معتبره پاسخگو باشید.ممنون
راستی این اولین باری هستش که به سایت تون اومده باشد این راهی برای دوستی انشاءالله...
نظر
There are no comments made yet.
بهترین پاسخ Pending Moderation
0
Votes
Undo
سلام و ادب
خوش آمدید و ان شالله جواب ها براتون مفید باشه.
خدمت شما عرض کنم بنده تا حال جایی ندیدم که امامی و یا عالمی شاگرد خود رو تنبیه فزیکی کرده باشد و اینطور چیزی وجود ندارد.
اما در مورد تنبیه کودکان بنده مقاله ای در سایتم دارم ابتدا این مقاله رو که در لینک زیر هست بخونید جواب رو خواهید گرفتت:
http://www.t-pasokhgoo.ir/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%AD%D8%AB/%D8%A2%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/867-%D8%AA%D9%86%D8%A8%D9%8A%D9%87-%D9%88-%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%A2%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D8%AA.html
اللهم عجل لولیک الفرج
نظر
There are no comments made yet.
  1. بیش از یک ماه پیش
  2. اعتقادات و کلام
  3. لینک جواب
بهترین پاسخ Pending Moderation
0
Votes
Undo
اما به سوال شما مختصر که بخواهم جواب بدم از دو طریق می توان پاسخ داد:
1- از طریق یافته های عملی که بر چه چیزی دلالت می کنند،
2- با استناد به متون اسلامی ـ یعنی کتاب و سنت (آیات و روایات).
بر اساس یافته های علمی به نظر می رسد که هر گونه برخورد منفی و خشونت در دوران کودکی چنان بر شخصیت کودک تأثیر منفی می گذارد که گاهی تا آخر عمر انسان همراه او است و موجب می شود که انسان دچار عقده حقارت و عدم اعتماد به نفس شود. از آنجا که این یافته ها، مبتنی بر اصول علمی و عقلانی است و دستورات اسلامی مبتنی بر عقل و علم است، آموزه های اسلام نیز با آنها مطابق است در نتیجه کتک زدن تاثیر منفی بر شکل گیری شخصیت کودک می گذارد.
اما روایات اسلامی هم که از جانب معصومین (ع) آمده است به صراحت بر تأثیر منفی هر گونه برخورد ناروا (از جمله کتک زدن) بر شخصیت کودکان تاکید می کند و والدین را به برخورد مثبت با کودکان خود و تکریم آنها فرا می­خواند. توصیه های اسلامی را در این زمینه در سه محور می توان طبقه بندی کرد:
1- برخورد محبت آمیز: پیامبر (ص) در این زمینه می فرمایند: به فرزندان خود احترام کنید و با آداب و روش پسندیده با آنها معاشرت کنید.
2- تربیت نیکو: امام سجاد (ع) در این زمینه می فرمایند: با فرزندت آنچنان رفتار کن که اثر نیکوی تربیت تو مایه زیبایی و جمال اجتماعی او شود. او را چنان بار بیاور که بتواند در شئون مختلف دنیای خود با عزت و آبرومندی زندگی کند و مایه زیبایی و جمال تو باشد.
3- تربیت اخلاقی و معنوی: امام سجاد (ع) در این زمینه می فرماید: پدر در حکومتی که نسبت به فرزند دارد، مسوول است که طفل را مودب و با اخلاق پسندیده پرورش دهد، او را به خداوند بزرگ راهنمایی کند.
با توجه به مطالب فوق لازمه تربیت کودک با مشخصات فوق پرهیز از هر گونه خشونت برای باروری شخصیت وی است، کما اینکه در همین روایات توصیه می شود که از تحقیر کودکان به شدت اجتناب کنید و یکی از مهمترین عوامل احساس حقارت کودکان، ضرب و شتم و کتک زدن آنان است.

حرت علی (ع) می فرمایند: زیاده روی در ملامت و سرزنش، آتش لجاجت را شعله ور می کند. امام هادی (ع) درباره تربیت کودک می فرمایند: او را مزن، از او قهر کن، ولی طول مده.
اللهم عجل لولیک الفرج
نظر
There are no comments made yet.
  1. بیش از یک ماه پیش
  2. اعتقادات و کلام
  3. لینک جواب
  • صفحه :
  • 1


هنوز پاسخی برای این پرسش ارسال نشده است.

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت