1. قدر امام
  2. حدیث شناسی
  3. پنج شنبه, 14 آذر 1392
  4.  مشترک ایمیل شوید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام...و طاعات قبول...
جناب چند وقت پیش بین مطالبی که میخوندم متوجه شدم برای انتظار اولین قدم شناخت حضرت حجت(علیه السلام) است بعد از اون بازم گشتمو مطالب زیادی رو در مورد ایشون پیدا کردمو تا حدی خوندم ولی الان یه سوال دیگه برام ایجاد شد که اصلا منظور از شناخت حضرت چیه؟من چیو باید بدونم از ایشون...و بعد هم چطور بشناسمشون؟
کجا باید دنبال ندونسته هام بگردم که با دونستنشون خیالم راحت بشه که حالا قدم اول اتظار رو برداشتم؟
نظر
There are no comments made yet.
بهترین پاسخ Pending Moderation
0
Votes
Undo
سلام
طاعات شما هم قبول.
منظور از شناخت حضرت یعنی معرفت وآشنایی عمیق و واقعی نسبت به شخصی یا چیزی و شناخت امام زمان به معنای علم ومعرفت نسبت به شخصیت ومقام ومنزلت آن حضرت و آشنایی با سیره و هدف وبرنامه های ایشان . شناخت، زمینه ساز اعتقاد و ایمان و در نتیجه عمل و تعهّد است
و مقصود شناخت دو جریان حق و باطل زمانه است، جریانی که از مشی و منش و مکتب امام(ع) پیروی کند حق و جریانی که تابع مشی و منش یزیدی و شمری است باطل.
شناخت بهتر امامان از سه راه - که مکمل یکدیگر میباشند - حاصل میشود:
1. مطالعه تاریخ زندگانی آنان:
مطالعه سرگذشت و سیره آنان؛ خصوصاً در باب فضایل، مناقب و خصوصیات آنان - از قبیل: شجاعت، مردانگی، ایثار، تواضع، صبر، فرزانگی و... - انسان را متوجه مقام والای آن بزرگواران میکند و جذبه و کشش خاصی نسبت به آن فرزانگان در روح انسان، حاکم میشود.

2. مطالعه و تفکّر در سخنان ایشان:
اسلام تفکر را موجب بصیرت،دعوت کننده به عمل نیک، پدید آورنده نور ، نشانه حیات و زنده بودن قلب بصیر میداند .
مطالعه و تفکّر در آثار فکری امامان، هر چند کار مشکلی به نظر میرسد؛ ولی بسیار سودمند است. این امر علاوه بر آن که باعث شناخت شخصیت آن بزرگواران و ایجاد محبت آنان در دل میشود؛ سرمایه بزرگی برای روح بشر به شمار میرود. همان طور که فراگیری فصول یک کتاب، باید با تحقیق و دقت کامل و رجوع به استاد و... قرین باشد؛ مطالعه و اندیشه و تفکر در آثار ائمه(ع) نیز، باید با استفاده از استادان فن و مراجعه به کتاب‏هایی که در شرح سخنان آنان به رشته تحریر درآمده، همراه باشد.

3. شناخت خدا:
اگر ما خداوند و صفات و اسمای او را به طور حقیقی بشناسیم، میتوانیم انسان‏های کامل راستین (امامان) را نیز بشناسیم؛ زیرا آنان آینه تمام‏نمای صفات جمال و جلال حضرت حق‏اند و در تسمیه به اسمای الهی، از تمامی موجودات عالم امکان برترند. بر این اساس، با شناخت خدا و صفات او، میتوانیم به اوصاف و ویژگیهای امامان نیز واقف گردیم.
همچنین در رابطه با شناخت و انس با امام زمان مهمترین چیز آن است كه وظایف خودرا در برابر آن حضرت بشناسیم و به آن جامه عمل بپوشانیم دراین صورت است كه آن حضرت نیز دوستدار ما خواهند بود و لطف و عنایت افزون تری نسبت به ما خواهند داشت. آن‏چه بیش از همه آن وجود شریف و مقدس از ما انتظار دارند این است كه در همه امور رضای حق تعالی را در نظر بگیریم و كوچك ترین قدمی برخلاف فرامین قرآن و اسلام برنداریم. ازطرف دیگر خود را همواره سرباز فداكار آن حضرت بدانیم و در همه جا برای حفظ دین و آرمان مقدس آن حضرت تلاش و جانفشانی كنیم و در حد توان محیط خانه مدرسه، دانشگاه، اداره و... را به فضایی دینی و معنوی تبدیل نموده و كشور درون نفس و جامعه برون را مركز حاكمیت تقوا كنیم. دعا برای فرج آن حضرت و آماده سازی خود و جامعه در این راستا نیز از وظایف است.
خواندن دعاهایی مثل دعای عهد، زیارت آل یاسین و ... نیز خوب است.
اللهم عجل لولیک الفرج
نظر
There are no comments made yet.
  1. بیش از یک ماه پیش
  2. حدیث شناسی
  3. لینک جواب
بهترین پاسخ Pending Moderation
0
Votes
Undo
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
با تشکر از این که همیشه خیلی زود جواب می دید خدا به وقتتون و عمرتون برکت عنایت کند انشاالله...
جناب به مشکلی بر خوردم مفهوم این جمله توصیفی در مورد حضرت حجت رو نمی فهمم :
"میثاق اللّه الّذى أخذه: پیمان بندگى خدا كه از بندگان گرفته شده. "
اگر توضیحی حتی اگه شده کوتاه برای حقیر بنوسید ممنون میشم.
نظر
There are no comments made yet.
  1. بیش از یک ماه پیش
  2. حدیث شناسی
  3. لینک جواب
بهترین پاسخ Pending Moderation
0
Votes
Undo
با سلام
در جواب سوالتون عرض کنم که در حدیث حضرت باقر، علیه السلام، است که خداوند از شیعیان ما در حالى که ذرّاتى بودند در روز عالم ذرّ میثاق و پیمان ولایت ما را گرفته است.
توضیح مطلب این که در آن روز ارواح به اجساد کوچکى چون مور تعلّق پیدا کرد و از آنها اقرار خواست؛ جمعى اعتراف نمودند و عدّه اى منکر شدند.
در این جمله به امام زمان، علیه السلام، به عنوان میثاق اللّه عرض سلام داریم؛ آن هم میثاقى که گرفته و محکم بسته شده است.
اللهم عجل لولیک الفرج
نظر
There are no comments made yet.
  1. بیش از یک ماه پیش
  2. حدیث شناسی
  3. لینک جواب
  • صفحه :
  • 1


هنوز پاسخی برای این پرسش ارسال نشده است.

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت