سلام وخسته نباشید.در پاسخ به یکی از کاربرانتون فرمودید که: شرایط انعقاد نطفه در زیبا شدن
فرزندی که قراره به دنیا بیاد تاثیر داره.میشه خواهش کنم بیشتر توضیح بدین.وآیا در سلامت بدنی
و روحیات آینده ی او هم تاثیر داره؟
سلام و احترام
در ابتدا عرض کنم که کتاب ریحانه بهشتی توصیه های غذایی و معنوی برای قبل و بعد از بارداری رو داره که خیلی گران قیمت هم نیست و حتما تهیه کنید خوب و کامل اونجا نوشته.
و منظورم از انعقاد نطفه دوران حاملگی زن و استفاده از خوراک و سبزیجات است و خود انعقاد نطفه در دختر و پسر شدن تاثیر دارد.
طبق احادیث اسلام در زمان بارداری برای زیبا شدن کودک سیب و به مصرف کنید.
دکتر جزایری نیز معتقد است خوردن شنبلیله موجب پرمو شدن نوزاد می شود.
به طور کلی باید در طول بارداری تغذیه ی صحیح داشته باشید تا نوزادی سالم و زیبا داشته باشید. بهترین الگو برای تغذیه صحیح هرم غذایی است:
هرم غذایی در دوران بارداری
مصرف غذای سالم و پرهیز از غذاهای ناسالم، یکی از مهم ترین مسائل در تغذیه مادران باردار می باشد، زیرا که جنین از غذاهای مادر استفاده می کند. پس در این دوران هر چه مادر غذاهای سالم مصرف کند، موجب رشد کامل جنین می گردد.
در زیر غذاهای مفید در این دوران و مقدار مورد نیاز تعریف شده است:
غلات
غلات منبع غنی کربوهیدرات و یکی از منابع انرژی بدن می باشند. همچنین غلات دارای فیبر، آهن، ویتامین B، عناصر معدنی و پروتئین هستند. غلات غنی شده نیز(مانند ماکارونی غنی شده و برشتوک صبحانه) منبع خوب اسید فولیک می باشد.
6 تا 9 واحد را به غلات اختصاص دهید.
هر واحد غلات شامل:
* نیم تا یک لیوان سریال یا غلات صبحانه آماده
* نیم لیوان برنج یا ماکارونی پخته شده
* 1 برش نان
* 6 عدد بیسکویت (بهتر است با آرد گندم درست شده باشد)
میوه ها و سبزیجات
میوه ها و سبزیجات محتوی ویتامین و املاح لازم برای بدن می باشند. فیبر درون آنها به هضم مواد غذایی کمک می کند. ویتامین C در بسیاری از میوه جات و سبزیجات یافت می شود که به جذب آهن کمک می کند و همچنین باعث سلامت بافت های بدن مادر و جنین می گردد. سبزیجات برگ سبز حاوی ویتامین A ، آهن و فولات می باشند.
گروه سبزیجات ( تازه، یخ زده، کنسرو و خشک شده)
هویج، سیب زمینی شیرین، اسفناج، کدو، نارنج، کلم، شلغم، چغندر ، گوجه فرنگی ، فلفل.
گروه میوه جات ( تازه، یخ زده، کنسرو و خشک شده)
طالبی و گرمک، انبه، موز، آلو، پرتقال ، زردآلو ، گریپ فروت، آواکادو.
3 تا 4 واحد را به میوه ها و 4 واحد یا بیشتر را به سبزیجات اختصاص دهید.
هر واحد شامل:
* 1 عدد میوه
* نصف لیوان میوه تازه، کنسرو شده و یخ زده
* یک چهارم لیوان میوه خشک شده
* 1 لیوان سبزیجات تازه
* نیم تا یک لیوان سبزیجات پخته شده
* نیم لیوان آب میوه یا سبزی
* 1 عدد کوچک سیب زمینی پخته شده
گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و لوبیا
غذاهای این گروه دارای مقدار زیادی پروتئین، ویتامین B و آهن می باشند. پروتئین برای رشد جنین به خصوص در سه ماهه دوم و سوم بارداری لازم و ضروری می باشد.
منابع بسیار خوب پروتئین: گوشت قرمز بدون چربی، مرغ، ماهی، تن ماهی و تخم مرغ هستند. دیگر منابع آن حبوبات پخته (مانند نخود، سویا، لوبیای سفید و قرمز، عدس و نخود فرنگی) و آجیل و دانه ها (مانند تخمه آفتاب گردان، بادام، فندوق، بادام زمینی و کره بادام زمینی) می باشند.
از این گروه 2 واحد یا بیشتر استفاده کنید.
هر واحد شامل:
* 84-60 گرم گوشت قرمز بدون چربی، مرغ و ماهی
* نصف لیوان لوبیای پخته شده
* 1 عدد تخم مرغ
* یک سوم لیوان آجیل
* 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
در طی دوران بارداری به علت تغییر در سوخت و ساز بدن و گردش خون، ممکن است خطر مسمومیت های غذایی زیاد شود. این مسمومیت بر جنین نیز اثر می گذارد.
برای جلوگیری از این مسمومیت، گوشت و مرغ را کاملا بپزید و از مصرف برگرها و سوسیس هایی که کاملا پخته نشده، پرهیز کنید.
غذا مقدار مصرف مقدار پروتئین
مرغ 84 گرم سینه 27.57 گرم
ماهی 84 گرم سالمون 21.62 گرم
پنیر 1 لیوان 28 گرم
شیر 1 لیوان 8.26 گرم
کره بادام زمینی 2 قاشق غذاخوری 8.03 گرم
تخم مرغ 1 عدد پخته 6.29 گرم غذاهای دریایی
این غذاها منبع غنی از پروتئین، آهن و همین طور اسیدهای چرب امگا 3 می باشند. غذاهای دریایی برای رشد مغز جنین بسیار مفید هستند. محققان انگلیسی به این نتیجه رسیده اند، مادرانی که غذاهای دریایی مصرف نمی کنند، بعدها کودکشان توانایی کمتری در صحبت کردن دارد و دچار مشکلاتی در رفتار و ... خواهد شد.
البته همیشه باید مواد غذایی را(هر چند مفید باشد) در حد متعادل مصرف کرد. لذا مصرف زیاد غذاهای دریایی نیز می تواند بر روی سیستم اعصاب جنین اثر بدی داشته باشد، زیرا برخی از ماهی ها و سخت پوستان آبزی، دارای مقداری جیوه می باشند. یکی از این ماهی ها، کوسه ماهی می باشد. جیوه باعث نقایص مادرزادی می شود.
اما غذاهای دریایی که دارای مقدار کمتری جیوه می باشند، عبارتند از: میگو، ماهی سالمون و ماهی تن(ماهی تن بهتر است به مقدار 168 گرم مصرف شود.)
FDA( انجمن غذا و دارو ) پیشنهاد کرده است مادران باردار می توانند هفته ای 335 گرم ماهی مصرف کنند.
برای جلوگیری از ورود باکتری یا ویروس به بدن، باید از خوردن ماهی خام پرهیز کنید و همچنین ماهی دودی را بسیار کم مصرف کنید.
روغن ماهی
دریافت روغن ماهی توسط مادر باردار، برای هماهنگی و عملکرد صحیح چشم کودک بسیار مهم است.
گروه لبنیات
مادران باردار و جنین برای محکم شدن استخوان ها و دندان ها به کلسیم نیاز دارند. همچنین کلسیم به شکل گیری صحیح عضلات و سیستم عصبی کمک می کند. لازم به ذکر است، اگر کلسیم به مقدار کافی در بدن مادر موجود نباشد، جنین کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان های مادر بر می دارد.
منابع کلسیم: لبنیات، کلم پیچ، دانه ها، سالمون قوطی شده، ساردین، دانه های خردل، بروکلی، انجیر، آب تره فرنگی، جوی دو سر، آلو بخارا، مارچوبه، دانه کنجد، دانه سویا و جعفری.
4 واحد یا بیشتر از این محصولات مصرف کنید.
هر واحد شامل:
* 1 لیوان شیر بدون چربی
* 1 لیوان ماست
* 56 گرم پنیر
غذا مقدار مصرف مقدار کلسیم
ماست 5/1 لیوان 415 میلی گرم
شیر 1 لیوان 306 میلی گرم
پنیر 42 گرم 275 میلی گرم
آب پرتقال دو سوم لیوان 260-200 میلی گرم
سالمون 84 گرم 181 میلی گرم
اسفناج نصف لیوان پخته شده 120 میلی گرم
غلات آماده صبحانه 1 لیوان 1000-100 میلی گرم
کلسیم موجود در محصولات لبنی و شیر سویا به استخوان سازی در جنین کمک می کند. لبنیات همچنین دارای ویتامین های A، D و پروتئین می باشند.
لبنیات یکی از غذاهایی است که حتما باید در برنامه غذایی زنان باردار موجود باشد. باید توجه کنید که محصولات لبنی غیر پاستوریزه را مصرف نکنید. بعضی از پنیرها با وجودی که پاستوریزه هستند، توصیه می شود که خانم های باردار مصرف نکنند، مانند: پنیر فتا.
رسول اکرم(ص) مى فرماید: « بانوان را در ماهی که وضع حمل می کنند «خرما» بخورانید تا فرزاندانشان حلیم و پرهیزگار گردند» 1
خرما مبنع انرژى است. با پیشرفت دوران باردارى نیاز به مواد انرژى زا افزایش مى یابد. بطور معمول در سه ماهه اول باردارى صدوپنجاه گرم ماده انرژى زا در روز مورد نیاز است؛ ولى این مقدار در ماههاى آخر باردارى، بخصوص بعد از ماه پنجم، به حدود دویست و بیست و پنج گرم در روز افزایش مى یابد. 2
امام صادق(ع) نیز مى فرماید: «به زنان باردار «به» بخورانید، اطفال شما را زیبا مى کند.»3
رسول اکرم(ص) مى فرماید: هر زن آبستن که «خربزه» بخورد بچهاش زیبا و خوش اخلاق مى گردد.4
همچنین فرمودند : به زنان آبستن سفارش کنید «به» بخورند تا فرزاندانشان خوش اخلاق شوند . 5
امام رضا(ع) فرمودند: خوردن «به» عقل و هوش را زیاد می کند .6
و همچنین آن حضرت می فرمایند: « به زنان حامله «کندر» بخورانید تا فرزندی که در بطن دارند اگر پسر است با هوش و دانا و شجاع و اگر دختر است خوش قیافه و خوش اخلاق و ... گردد.»7
البته پرهیز از غذاهای حرام و شبهه ناک از جمله مسائل بسیار مهمی است که پدر و مادر ها باید دقت بیشتری نسبت به آن داشته باشند.
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «کسی که یک لقمه حرام بخورد تا چهل شب نماز او قبول نمی شود و تا چهل روز دعایش مستجاب نمی گردد و هر گوشتی که از حرام بروید سزاوار آتش جهنم است و از یک لقمه نیز گوشت روییده می شود». 8
1. مکارم اخلاق، ج 1 ص 169. «اطعموا المراة فى شهرها الذى تلد فیه التمر فان ولدها یکون حلیما، تقیا».
2. رشد در دوران قبل از تولد، دکتر مهرناز شهرآراى، ص49.
3. مکارم الاخلاق، ج 1، ص 372، ح 1230:«و اطعموه حبالاکم فانه یحسن اولادکم.»
4. مستدرک، ج 2، ص 635.
5. مستدرک ، ج 3 ، ص 113 و ص 116.
6. مکارم اخلاق، ج 1 ، ص 196.
7. مکارم اخلاق ، ج 1 ص 192 ، 193 ، 196 ، 222
8. الْفرْدَوْس، عَنِ النَّبِیِّ ص قَالَ مَنْ أَکَلَ لُقْمَةَ حَرَامٍ لَمْ تُقْبَلْ لَهُ صَلَاةٌ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً وَ لَمْ تُسْتَجَبْ لَهُ دَعْوَةٌ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً وَ کُلُّ لَحْمٍ یُنْبِتُهُ الْحَرَامُ فَالنَّارُ أَوْلَى بِهِ وَ إِنَّ اللُّقْمَةَ الْوَاحِدَةَ تُنْبِتُ اللَّحْم. (بحار، ج63، ص314.)
دستور امام صادق (ع) برای زیبا شدن صورت، قلب و فرزندتان
امام صادق (علیهالسلام) فرمودند: «به» صورت را زیبا و قلب را تقویت و فرزند را زیبا میکند.
و نیز فرمودند: خوردن «بِه» باعث قوت قلب و ذکاوت باطن میشود.
این چنین امام صادق (علیهالسلام) «به» را توصیف میکند و به جان خودم سوگند که سخنان پزشکان درباره به که پس از تحقیق علمی و عملی گفتهاند، از اینها فراتر نمیرود.
پزشکان گفتهاند: به چهره را زیبا میکند و سبب تقویت قلب و دماغ و معده میشود و نیز برای روح حیوانی و نفسانی نشاط آور است و باعث کمک به بسیاری از اعضاء بدن مانند کلیه و مثانه میشود و لذا ادرار آور و ملین معده است و درد آن را تسکین میدهد.
میگویند: هر صد گرم به دارای ۱۰ واحد ویتامین آ ۸ واحد ویتامین ب ۱ و ۲۱ واحد ویتامین ب۲ و ۴۸ واحد ویتامین ث میباشد. و مقدار زیادی از املاح معدنی مانند آهن و منگنز و کمی کلر دارد.
امام صادق علیهالسلام: (کافى، ج ۶، ص ۳۵۷، ح ۳)
مَنْ اَکَلَ سَفَرجَلَةً عَلَى الرِّیقِ طابَ ماؤُهُ وَ حَسُنَ وَلَدُهُ / هر کس ناشتا یک «بِهْ» بخورد، نطفهاش پاکیزه مى شود و فرزندش نیکو مى گردد
امام على علیه السلام: (تحف العقول، ص ۱۰۱)
أَکلُ السَّفَر جَلِ قُوَّةٌ لِلقَلبِ الضَّعیفِ وَهُوَ یُطَیِّبُ المِعدَةَ وَیُذَکِّى الفُؤادَ وَیُشَجَّعُ الجَبانَ وَیُحَسِّنُ الوَلَدَ؛ / خوردن به، قلب ضعیف را قوى، معده را پاک، ترسو را شجاع و فرزند را زیبا مى کند.
چه عواملي در رنگ مو ، پوست و چشم نوزاد اثر دارد؟
بسیاری از صفات جسمی و روحی کودک وراثتی می باشد اما استفاده بعضی از میوه ها ، سبزی ها و غذاها می تواند در بعضی از صفات کودک اثر گذارد .
به گزارش ایونا ، رنگ پوست نوزاد ، بهترین معرف کبد و غدد داخلی مادر است .
بنابراین برای این که فرزندانتان رنگ و روی خوبی داشته باشد و کبدش هم سلامت باشد در هنگام آبستنی به سراغ دوستان کبد بروید بهترین دوست کبد ، روغن زیتون است .
غیر از روغن زیتون ، روغن ماهی ، کره ، روغنهای نباتی ، خیار ، کاهو ، کاسنی ، هویج زرشک ، عناب و نعنای دم کرده برای خوش آب و رنگ شدن نوزاد فوق العاده موثر است .
خوردن میوه و سبزی هایی که ویتامین ث دارند در رنگ طفل موثر است و آنان را زیبا می کند . رنگ خفه و تیره
خوردن غذاهای مانده و فاسد ، مخصوصا گوشتی که تولید مسمومیت می نماید ، رنگ نوزاد را تیره و مایل به زرد می کند .
پر خوری و علاقه به خوردن غذاهای یکنواخت رنگ کودک را تیره و خفه و مایل به زردی می نماید .
استنشاق دود زغال ، سیگار کشیدن و حتی در اتاقهای پر جمعیت نیز در تیرگی رنگ نوزاد دخالت دارد . رنگ مو
1)برای آن که نوزاد موی مشکی داشته باشد :
برای مشکی شدن موی سر نوزاد ویتامین د لازم است .
بنابراین استفاده از حرارت آفتاب در حد متعادل و خوراکی های که ویتامین های آن را دارند می تواند در مشکی شدن موی اثر بگذارد و نیز استفاده از غذاهایی که دارای مواد گوگردی هستند .
خوشبختانه گوگرد در اغلب غذاها مخصوصا پیاز ، سفیده تخم مرغ ، کلم ، خیار ، ترب به مقدار کافی موجود است ، افراط در خوردن شنبلیله نیز مو را مشکی می کند
1) برای خرمایی شدن موی نوزاد :
وقتی مادر ویتامین به قدر زیاد داشته باشد و از ویتامین آ به مقدار زیاد استفاده کند موی نوزادش خرمایی می شود .
خوردن روغن ماهی هنگام حاملگی به این موضوع کمک می کند .
3)برای این که نوزاد سرخ مو شود :
وقتی آفتاب به سر و بدن مادر نرسد و مصرف ویتامین ها علی الخصوص ویتامین د کم باشد موی نوزاد سرخ خواهد شد پوست این اطفال چربی کمتری دارد .
2) بور شدن موی سر نوزاد : وقتی به علل زیر ویتامین د به جنین نرسد موی او بور می شود
- مادر زیاد استحمام نماید
- مادر به قدر کافی از نور آفتاب استفاده نکند
- نطفه کمی علیل بوده یا متعلق به یک مرد الکلی باشد و یا آمیزش به هنگام مستی پدر باشد و یا مادر الکلی باشد .
- نطفه متعلق به یک مرد پیر بوده یا اساسا نیروی جنسی کافی نباشد .
سلام
پدر چینی ، مادر ژاپنی وای به حال چشمای نی نی، برادر طلبه بنده که ژنتیک خوندم البته جسارت به طلبه ی بزرگوار نشه . در تشکیل زیگوت (سلول تخم) نیمه حفاظتی هست نیمی از الل ها از پدر و نیمی از مادر به سلول زیگوت به ارث میرسند حتی فرزندان خیلی از خو و خصلت ها را از پدر و مادر در ژن های خود به ارث می برند حالا مادر هر چه قدر هم به و خربزه بخورند فرزند انها اکثرا شبیه خودشان است . ببخشید که جسارت شد . حتی گروه خونی فرزندان RH و ... شبیه پدر و مادر یا جد پدر و مادریست...
سلام و ادب
بزرگوار درسته نقش عمده شکل گیری نطفه در پدر و مادر است اما خوردنی ها هم بی تاثیر نیستند.
اولا روایات مسلم و صحیح چنین نکته ای رو فرمودند.
ثانیا علم روز هم ثابت کرده چنین چیزی رو و ظاهرا شما حرف دکترا رو هم قبول ندارید که بالا عشق رهبر بزرگوار ذکر کردند؟
ثالثا بنده شخصا زن و شوهر های زیادی رو سراغ دارم که به این نکته عمل کردند و نتیجه رو دیدند.
سلام
ببخشید چرا علم پزشکی رو قبول نداریم اولا اینکه علم ژنتیک جزء علم های پزشکی هست.
ثانیا ما که منکر تغذیه و نقش آن در سلامتی رو نیستیم. علم ژنتیک بیان میکنه اکثر مسایل گروه خونی ، RH حتی الل های معیوب از پدر و مادر به ارث میرسند. حتی بعضی بیماری اکثرا تو یه گروه خونی خاص دیده میشه. به طور مثال عرض کنم مثلا اگر گروه خونی پدری A باشه و گروه خونی مادری AB دیگه محال گروه خونی فرزند o بشه گروه خونی فرزند یا A هست یا AB یا B و این گروه خونی هم ویژگی های مخصوص به خودشونو دارند.
ثالثا چرا با عرض معذرت ازدواج محارم در اسلام نهی شده ؟؟؟؟ چون اکثر مسایل ژنتیکی هست..
سلام مجدد
بله بزرگوار ما هم قبول داریم شکل گیری مهم فرزند از پدر و مادر می باشد و در این شکی نیست و اتفاقا در این زمینه هم روایات فراوانی وجود دارد.
نکته اینجا بود که علاوه بر این مسائل چیزهای دیگری هم موثر می تونند باشند.
موفق باشید
سلام
بنده هم در پست اول که شما دقت نکردید و ظاهرا نخوندید نوشته بودم که:
و منظورم از انعقاد نطفه دوران حاملگی زن و استفاده از خوراک و سبزیجات است و خود انعقاد نطفه در دختر و پسر شدن تاثیر دارد.
نگاه کنید بالا هست.
متاسفانه امکان برداشتنش نیست یعنی در تنظیمات برداشتن ایمیل وجود نداره و الا بر میداشتم.
اما میشه به جای ایمل عدد یا هر چیزی وارد کرد که هویت افراد مشخص نباشه.
موفق باشید.
سلام
بله با این نام چون قبلا یه ایمیل مشخص وارد کردید بخاطر همین این اخطار رو میگه
اما با یک نام جدید و ایمیل به شکل عدد مطلبی بنویسید بعیده خطا پیش بیاد.من خودم همین الان تست کردم مشکلی نبود.
البته بهتره با یه ایمیل وارد سایت بشید تا دیگه ازتون تو ارسال ایمیل نخواد اینطوری همه امکانات انجمن هم براتون قابل مشاهده است.
بعد از مدتی شرط ارسال سوال رو ورود کردن خواهم گذاشت.
چشم. موفق باشید