چرا میگوییم صاحب الزمان ؟

پرسش:

با سلام.

چرا میگوییم صاحب الزمان ؟ مگر جز خداوند متعال کسی هم میتواند صاحب الزمان باشد؟
پاسخ:

با سلام و عرض ادب

حضرت ولي الله الاعظم صاحب الزمان (عج ) است به اين معني كه امام زمانه خويش است . از آنجا كه هيچ گاه زمين از حجت خالي نيست , (اصول كافي , ج 1, ص 179) در هر زمان يك نفر از اوليا الهي امام زمان خود و حجت الهي و خليفه الهي در روي زمين است .
بنابراين صاحب الزمان به معناي امام زمانه و حجت خدا در روي زمين است و اين امام صاحب الامر به معناي پيشوايي است كه اطاعتش بر همگان واجب است و او اولوا الامري است كه در قرآن اطاعتش همانند اطاعت خدا و رسول خدا واجب شده است : »يا ايها الذين امنوا اطيعوا الله و اطيعوا الرسول واولي الامر منكم ; اي اهل ايمان از خدا و از پيامبر و صاحبان امرتان اطاعت نماييد«, (نسائ, آيه 59). طبيعي است كه امام زمان و صاحب زمان و صاحب امر به اين معني كه حجت خدا بر روي زمين است , بر زمان و مكان و تمام موجودات امكاني نيز احاطه دارد و احاطه و فرمان روايي او به اذن و اجازه الهي است و اين ولايت به اذن حق تعالي كامل است .

برای توضیح بیشتر باید عرض کنم رهبری و سرپرستی مخصوص خداوند است و خداوند این قسم از رهبری را برای پیامبران و ائمه و جانشینان آنها جعل کرده است خداوند در هر زمان، ولایت، رهبری و هدایت جامعه به سوی شریعت و سعادت را بر عهده انسانهای برتر و کامل در آن زمان گذاشته است. این انسانها از هر گونه خطا و اشتباه محفوظ و مصون می باشند. آنان در مقام ولایت و امامت، از ناحیه خداوند، انسانها و جوامع زمان خویش را مدیریت می کنند.بنابراین معنای "صاحب الزمان" صاحب و دارای اختیار برای مدیریت و تدبیر امور جامعه اسلامی می باشد و این مقام مخصوص پیامبر و امامان معصوم(علیهه السلام) پس از آن حضرت خواهد بود و پس از یازدهمین امام، این مقام مخصوص حضرت مهدی(علیه السلام) خواهد بود و این همان ولایت تشریعی و مقام امامت در هر زمان است که در مذهب شیعه اثبات شده است.

امام مهدی علاوه براینكه صاحب الزمان به معنای تشریعی می باشد به معنای تكوینی نیز صاحب الزمان می باشد . ومنظور از تكوین  بعد مادی موجودات و امور مربوط به ماده است و از آنجا که زمان عبارت از حرکت ماده و مقدار حرکت ماده است، لذا این بعد مادی موجودات نیز مانند سایر ابعاد آنها، تحت تصرف و اراده امام و واسطه فیض الهی خواهد بود. پس به این معنا امام دارای قدرت تصرف بر ابعاد موجودات(از جمله بعد زمان)می باشد و معنای صاحب الزمان روشن می گردد. البته این هدایت و ولایت، بر اساس نظم بسیار دقیق در نظام آفرینش صورت می گیرد.و این یكی از فواید امام غائب می باشد . كه در روایات و زیارات و دعاها به آن اشاره شده است . در حدیثی آمده است :از امام صادق ـ علیه السّلام ـ نقل شده است كه قال قلت لابی عبدالله ـ علیه السّلام ـ اتبقی الارض بغیر امام قال لو بقیت الارض بغیر امام لساخت؛ كه راوی از امام ـ علیه السّلام ـ سؤال می كند كه آیا زمین بدون حجت باقی می ماند و حضرت در جواب می فرمایند: اگر زمین خالی حجت شود، اهل خود را فرو می برد.[كلینی، اصول الكافی، ج1، ص 179]

برای مطالعه بیشتر به كتاب عصاره خلقت آیت الله جوادی آملی وهدایت در قرآن ربانی گلپایگانی مراجعه شود"10"

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما

وبگــــــــــردی طلبۀ پاسخگو

دانــــــلود های مفیـــــــــــــــــــد

حمایت از سایت

برای حمایت از سایت لوگوی زیر را در سایت خود درج نمایید.

بیشترین دانلود ها

جدیدترین مطالب سایت