پرسش:
با توجه به آيه 68 سوره مائده که خداوند به اهل کتاب مي فرمايد تا وقتي به دستورات تورات و انجيل عمل نکنيد، ارزشي نداريد، مگر تا زمان پيامبر تورات و انجيل تحريف شده نبودند؟ اگر تحريف شده بودند چرا خداوند اهل کتاب را به تبعيت از تورات و انجيل فرا مي خواند؟تورات و انجيل واقعي که در آن به رسالت پيامبر اسلام بشارت داده شده بود، وجود داشت؟
پاسخ:
با سلام تشکر به خاطر ارتباطتان
اگر گفته مي شود کتابهاي آسماني پيشين مانند تورات و انجيل تحريف شدهاند، منظور اين نيست که تمامي مطالب و مفاد کتابهاي موجود در عصر ظهور پيامبر اسلام تحريف شده و غير واقعي و باطل ميباشد، بلکه قسمتي از تورات و انجيل واقعي در لابلاي همين کتابها وجود داشته و دارد، از جمله نشانههاي پيامبر اسلام(ص) چه در اين کتابها و چه در ساير کتابهاي مذهبي که در دست يهوديان و مسيحيان وجود داشته، الآن نيز بشارتهايي در آن ها موجود است.
به اين ترتيب با ظهور پيامبر اسلام و کتا ب او قرآن عملاً تمامي آن نشانهها را تصديق نموده، زيرا با آن مطابقت داشته، اين مطلب در آيات متعدد بيان شده است که قرآن مفاد و مطالب کتابهاي پيشين را تصديق ميکند، مانند اين آيات که ميفرمايد:
«مصدّقاً لما معکم» (بقره: 89) در آيه ديگر ميفرمايد: «مصدّقاً لما معهم» (بقره : 101) و نيز در آيه ديگر ميفرمايد: «وأنزلنا إليک الکتاب بالحقّ مصدّقاً لما بين يديه من الکتاب؛ ما اين کتاب را به حق بر تو نازل کرديم در حالي که اين کتاب،کتابهاي آسماني پيشين را تصديق ميکند». (مائده: 48)
معناي تصديق در قرآن نسبت به تورات و انجيل اين است که صفات و ويژگيهاي پيامبر اسلام و قرآن با نشانههايي که در تورات و انجيل آمده مطابقت دارد.(1)
بنابر اين آنچه دربين مردم شايع است، تمامي مطالب اين کتابها تحريف شده نيست، بلکه بعضي از آن تحريف شده است. اگر در آيه فوق خدا به اهل کتاب هشدار ميدهد که هيچ موقعيتي نداريد مگر اينکه تورات و انجيل و آنچه بر شما از طرف خدا نازل شده است، برپا داريد و طبق آن رفتار نماييد و از آن سرکشي و طغيان و کفر نورزيد، منظور مطالب تحريف نشده است، مثل مواردي که ذکر شد.(2)
پينوشتها:
1. تفسير نمونه، ج 1، ص 210.
2. همان، ج 5، ص 24.