با عرض سلام و آرزوی توفیقات الهی
از ارتباط با سایت سپاس گزاریم.
جواب : نگاه به فیلم ها و عکس های مبتذل و سکسی که نوعا تحریک کننده جنسی است ، حرام است و فتوای فقها در این مسئله به صراحت بیان شده که تعدادی از آنها را ذکر می کنیم.
1- استفاده از فيلم هاى مستهجن و ماهوره اى چگونه است ؟
جواب ) استفاده از فيلم هاى فوق كه به منظور انحراف تدارك ديده شده , جايز نيست (1).
2 - خريد و فروش و نگه دارى عكس هاى مبتذل حرام است و بايد آن ها را از بين برد(2).
اسلام , دين تسليم شدن در مقابل او امر پروردگار و گردن كشيدن در برابر هواى نفس است و ديدن تصاوير و فيلم هايى كه با شئون انسانى مغايرت دارد, نتيجه اى جز تعلق خاطرى كه آسايش برانداز و اضطراب آور باشد, ندارد. زيرا نفس امّاره اشتهايى سيرى ناپذير دارد و اگر افسارش رها شود, قابل كنترل نخواهد بود. چشم هايى كه به ديدن تصاوير غير شرعى واخلاقى عادت كند, هميشه باز و طمع كارانه و جسارت مند خواهد شد, چشمى كه دل بسته به شهوات شود , به حريم شكنى رو مى آورد.
در روایات معصومان نیز به این مسئله بسیار اشاره شده است.
امام امیرالمومنین (ع) فرمود : نگاه زاینده فتنه ها است (3)
باز فرمود : چشم ها تیر و کمان شیطان است یعنی شیطان با چشم انسان ، انسان را به هلاکت می رساند .(4)
پیامبر اعظم (ص) فرمود : من ملاء عینه من حرام ملاء الله عینه یوم القیامه من النار الا ان یتوب و یرجع . (5)
هر کس چشمانش را از حرام و گناه پر کند خداوند در روز قیامت چشمانش را از آتش پر خواهد کرد مگر این که توبه کند .
ديدن عكس و فيلم هاى مبتذل و شوهای شهوت برانگیز براى نوع انسان ها موجب آسيب هاى فراوان روحى و روانى است و سلامت فرد و جامعه را به خطرى مى اندازد. گرچه شاید برخی افراد از خود با اطمینان سخن گویند که تحت تأثیر آنها قرار نمی گیرند.
نوع انسان ها به داشتن زندگى به دور از اضطراب , هيجان و سوء استفاده هاى احتمالى نيازمند هستند. اگرپرده هاى اخلاق به كنار رود, تندبادهاى گناه و ابتذال , سرمايه هاى انسان را به تاراج خواهد برد. كدام انسان اخلاق گرا و آبرومند حاضر مى شود با ديدن عكس فيلم هاى مهيج و هوس برانگيز سلامت خود را به خطر انداخته و شهوت هاى خفته را بيدار كند؟ و از طرفی چون ارضاى شهوت از راه صحيح در کار نباشد, به اضطراب و دل بستگى هاى كاذب تبديل مى شود و از آن پس چنين آدمى كه اينك دل در گرو سكس بسته است , نمى تواند آرامش روحی و روانی و سلامت اخلاقی خود را به نحو کامل حفظ نماید. چنین تصاویر و فیلم ها به صورت تدریج و گاهی ناخودآگاه درون انسان را تحت تأثیر قرار داده و شفافیت دل و صفای درون را از انسان باز می ستاند ، اگرچه به جهت تدریجی بودن ، انسان از حالت درون خود آگاه نگردد.
پـاورقى ها :
1- آية الله فاضل لنكرانى , استفتاءات , ج 1 ص 485 سوال 1729
2- احكام روابط زن و مرد, ص 57 برگرفته از فتاواى امام خمينى (س ) وحضرت آيةالله العظمى گلپايگانى و حضرت آيه الله العظمى اراكى
3 – میزان الحکمه، حدیث 20240
4 – همان حدیث، 20244
5 – همان ، حدیث 20280