Islam and Its Social System

Islam and Its Social System

15-08-2019 Hits:184940 Ethics in Society طلبه پاسخگو

Duties of Man Towards the People

Duties of Man Towards the People

15-08-2019 Hits:175653 Ethics in Family طلبه پاسخگو

Attributes of The Real Follower of Imams in Their Teachings

Attributes of The Real Follower of Imams in Their Teachings

15-08-2019 Hits:180459 Imamology طلبه پاسخگو

Sheikh Zakzaky to be released on bail

Sheikh Zakzaky to be released on bail

09-08-2019 Hits:175956 Shia News طلبه پاسخگو

URGENT MEDICAL TREATMENT FOR SHEIKH ZAKZAKY

URGENT MEDICAL TREATMENT FOR SHEIKH ZAKZAKY

02-08-2019 Hits:175764 Shia News طلبه پاسخگو

In the Name of Allah


I express my greeting to you, the youngsters, seeking the right. I hope that you are well.

This is a website on the basis of which principles of pure Islam are presented.

I can answer your questions regarding Islam religion and Shiite sect. Islam religion means Shiite. Good Luck

.

آیا جن ها به برزخ می روند؟

پرسش:

آیا جن ها به برزخ می روند؟

پاسخ:

با عرض سلام و سپاس از مکاتبه و ارتباط شما با این سایت
در موضوع مرود جنیان به برزخ دلیل قطعی نیافتیم ، در عین حال بعضي از آياتي که به مسأله برزخ اشاره مي کند ظاهراً مطلق و عام است، مانند آيه 100 سوره مؤمنون که ظاهراً درباره همه است، مي گويد «وَمِنْ وَرائِهِمْ بَرْزَخٌ إلي يَوْمٍ يُبْعَثُونَ» [و در پيش روي آنها برزخي است تا روز رستاخيز].
  که در این آیه از نظر جن یا انس بودن عام است و هر دو را شامل می شود در روايات نيز کرارً به اين معني اشاره شده كه سؤال قبر تنها از دو گروه است کساني که داراي ايمان خالص و يا کفر خالص اند، اما بقيه به حال خود رها مي شوند.وچون چن جنیان نیز واجد این دو گروه هستند ، امکان برای یرزخ برای آنان نیز هست.
از نظر مباحث عقلی نیز امکان برزخ برای جنیان وجود دارد.
اساتيد و كارشناسان علوم اسلامي و معارف قرآني براي برزخ دو نوع قايل شده اند:
 برزخ  نزولی و برزخ صعودی
به اين معنا كه اگر فرض دوري را بپذيريم و بر پايه قاعده انا لله و انا اليه راجعون بگوييم كه از خدا آمده و به سوي او مي رويم . يك نزول و هبوط براي همه موجودات از جمله انسان است كه از عرش به فرش تداوم دارد .
 اين برزخي است كه ميان عالم امر و خلق است و هر چيزي كه بخواهد از آن عالم به عالم خلق درآيد بايد از ميان برزخ هبوطي بگذرد.
 در گذشته بنا به نقل قرآن شياطن براي گرفتن اخباري و حوادثي كه به سوي عالم خلق مي آمد به آسمان فرا مي رفتند و اطلاعات و اخباري را كسب و به كاهنان مي گفتند. اين همان چيزي است كه از آن به آينده گويي و پيشگويي معروف و مشهور شده است.
بنابراين مي توان با آگاهي از عا لم برزخ نزول و آگاهي از آن عالم به اخبار و اطلاعاتي درباره آينده دست يافت.اين مساله اي نامكشوف و غريب نيست چون بسياري از انسان ها در هنگام خواب به جهت اين كه خداوند آنان را به عالم بالا  مي برد هر كس در اين سير شبانه خود به آطلاعاتي دست مي يابد كه به شكل خواب نما و رويا بروز و ظهور مي كند . اين اخبار به اشكال مختلفي تجسم مثالي و برزخي مي يابد. هر كس روزش درست باشد شكار شبش بهتر و پاكيزه تر و كامل تر است يعني هر كس  با توجه به ظرفيت و تواني كه دارد از اين شبش بهره مي برد.
بزخ ديگر برزخ صعود است . يعني هر چيزي یا کسی از اين عالم خلق به سوي عالم امر مي رود بايد از اين عالم بگذرد . در عالم برزخ صعود ما با انسان ها و اخبار آنان و اين كه چه شكل و شمايلي در آخرت و قيامت خواهند داشت آگاه مي شويم .
اكنون نيز در عالم برزخ موجوداتي چون جن و شيطان به سر مي برند . البته نوع عالم برزخ آنان با عالم برزخ صعودي و نزولي فرق دارد.
واگر ترتیب این سه چهان(عالم مادی و مثالی و عقلی)  به دقت مورد برسی قرار گیرد  متوجه خواهیم شد که رابطه این سه عالم ، رابطه علی ومعلولی است  ونمی توان فرض کرد که موجودی از عالم دنیا و مادی به صورت جهشی وارد عالم آخرت و قیامت شود و حتما در سیر صعودی باید از عالم برزخ عبور کند تا به عالم آخرت برسد هم چنان که در سیر نزولی نیز از عالم برزخ گذشته و به عالم مادی رسیده است و در این جهت بین جن و انس تفاوتی نمی کند، زیرا جن نیز مانند انسان ، مکلف است ،موجودی است انتخابگر وبر سر دوراهی قرار می گیرد وباید یکی را انتخاب کند ،اگر حق را پذیرفت به پاداش نیک می رسد و اگر باطل را به عذاب گرفتار خواهند شد.
و این عذاب یا ثواب اعم از برخی و اخروی است و دلیلی بر انحصار عذاب یا ثواب جنیان به اخروی وجود ندارد .

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location