شب ليلة‌ الرغائب چه شبی است؟

پرسش:

شب ليلة‌ الرغائب چگونه شبی می باشد و چه اهمیتی داره؟

 پاسخ:
با سلام و ادب

ليلة ‌الرغائب شبي ا‌ست كه مي‌گويند هر آرزويي داشته باشي برآورده مي‌شودنخستين شب جمعه ماه مبارك رجب، ليلة الرغائب يا به عبارتي «شب آرزوها» است كه فضيلت بسياري دارد. رغائب جمع رغيبه و به معني چيزي كه مورد رغبت و ميل است اين لغت همچنين معناي عطا و بخشش فراوان را نيز داراست. «ليلة ‌الرغائب» شبي است كه عطا و بخشش پروردگار بسيار است و بندگان با روي آوردن به بارگاه احديت و خشوع، شايسته دريافت و عطا و كرم بي‌حساب مي‌شوند. ماه رجب هفتمين ماه از ماه‌هاي قمري است، ماهي بسيار شريف و از ماه‌هاي حرام محسوب مي‌شود، رجب نام نهري است در بهشت كه گفته شده از عسل شيرين‌تر و از شير سفيدتر است و هركس در اين ماه روزه بگيرد، از آن نهر آب مي‌نوشد. به فرموده پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم ‌ماه رجب براي امت من «ماه استغفار» است. رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است. كسي كه يك روز از ماه رجب را روزه گيرد، مستوجب خشنودي خداوند گردد، غضب الهي از او دور مي‌شود و دري از درهاي جهنم به روي او بسته مي‌شود. به فرموده پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم ‌ماه رجب براي امت من «ماه استغفار» است. رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است. كسي كه يك روز از ماه رجب را روزه گيرد، مستوجب خشنودي خداوند گردد، غضب الهي از او دور مي‌شود و دري از درهاي جهنم به روي او بسته مي‌شود.

به منظور كسب هرچه بيشتر رحمت الهي و رسيدن به حوائج معنوي اعمالي براي ليلة‌ الرغائب ذكر شده است.
روز پنج‌شنبه اول ماه رجب در صورت امكان و بلامانع بودن روزه گرفته شود.
چون شب جمعه شد بين نماز مغرب و عشا دوازده ركعت نماز اقامه شود كه هر دو ركعت به يك سلام ختم مي‌شود و در هر ركعت يك مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحيد خوانده شود پس از اينكه دوازده ركعت به اتمام رسيد، هفتاد بار ذكر «اللّهم صلّ علي محمّد النبي الامّي و علي آله» گفته شود.
پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر «سبّوح قدّوس ربّ الملائكة والروح» گفته شود.
پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر «ربّ اغفر وارحم و تجاوز عمّا تعلم انك انت العلي الاعظم» گفته شود.
دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذكر «سبّوح قدّوس ربّ الملائكة والروح» گفته شود و در اينجا مي‌توان حاجت خود را از خداي متعال درخواست كرد.


چھاپیے   ای میل

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location