Islam and Its Social System

Islam and Its Social System

15-08-2019 Hits:184492 Ethics in Society طلبه پاسخگو

Duties of Man Towards the People

Duties of Man Towards the People

15-08-2019 Hits:175232 Ethics in Family طلبه پاسخگو

Attributes of The Real Follower of Imams in Their Teachings

Attributes of The Real Follower of Imams in Their Teachings

15-08-2019 Hits:179951 Imamology طلبه پاسخگو

Sheikh Zakzaky to be released on bail

Sheikh Zakzaky to be released on bail

09-08-2019 Hits:175497 Shia News طلبه پاسخگو

URGENT MEDICAL TREATMENT FOR SHEIKH ZAKZAKY

URGENT MEDICAL TREATMENT FOR SHEIKH ZAKZAKY

02-08-2019 Hits:175326 Shia News طلبه پاسخگو

In the Name of Allah


I express my greeting to you, the youngsters, seeking the right. I hope that you are well.

This is a website on the basis of which principles of pure Islam are presented.

I can answer your questions regarding Islam religion and Shiite sect. Islam religion means Shiite. Good Luck

.

در روایات گناهان کبیره کدام ها هستند؟

 پرسش:

سلام

ان تجتنبوا کبائر ما تنهون عند نکفرعنکم سیائکم
اگر از گناه بزرگی که از آن نهی می شوید پرهیز کنید گناهان کوچک شما را می پوشانیم نسا 31)گناهان کبیره کدامین گناهان هستند ؟

پاسخ:
سلام
در پاسخ گناهان كبیره توجه به چند نكتة اساسی اشاره میکنم:
1
ـ گناه به معنی خلاف است و در اسلام هر كاری كه بر خلاف فرمان خدا باشد، گناه است، مخالفت امر خدا، هر اندازه كوچك باشد، چون در پیشگاه عظمت الهی واقع می شود، بزرگ است. اما اینكه برخی گناهان كوچك و صغیره شمرده شده، نسبت به گناهان دیگری است كه كبیره دانسته شده اند. اما از این منظر كه گناه نافرمانی حق تعالی است، نمی توان هیچ گناهی را كوچك شمرد، چه این كه كوچك شمردن گناه، از گناهان كبیره است (كه در صورت عدم توبه) بخشیده نمی شود.(اصول كافی، ترجمه و شرح سید جواد مصطفوی، ج 3، ص 394.)
از پیامبر اكرم(ص) روایت شده كه "به كوچكی گناه منگرید، بلكه به بزرگی كسی بنگرید كه نسبت به او گستاخی كرده اید".(بحار الانوار،ج77، ص 168.)
2
ـ علمای اسلام با استفاده از آیات و روایات، گناهان را در مقایسة با خود آن‌ها و آثار و نتایج آن، به دو دسته صغیره و كبیره تقسیم كرده اند. این كه ملاك و معیار در شناخت گناه صغیره از كبیره چیست، میان علما اختلاف نظر وجود دارد. امور زیر را به عنوان ملاك گناه كبیره ذكر كرده اند:
الف) هر گناهی كه در قرآن بر آن وعدة عذاب داده شده است.
ب) هر گناهی كه در اسلام برای آن "حدّ" تعیین شده است، مثل شرابخواری، زنا و....
پ) هر گناهی كه بیانگر بی اعتنایی و بی حرمتی به  است.
ت) هر گناهی كه از طرف شرع مقدّس، با شدت و تهدید از آن نهی شده باشد.
ث) هر گناهی كه در قرآن یا سنّت پیامبر اكرم و ائمه اطهار(ع) به كبیره بودن آن تصریح شده است.
3
ـ در روایات، شمار گناهان كبیره متفاوت ذكر شده است. در بعضی روایات هفت گناه و در برخی نوزده گناه.
همین طور علمای اسلام آن را هفت و برخی ده و برخی بیست و بعضی سی و چهار و بعضی چهل و برخی بیشتر ذكر كرده اند. از مجموعة روایات و كلمات بزرگان دین می توان فهمید آن چه ذكر شده، به عنوان نمونه‌ها و مصادیقی از گناهان كبیره است.
جهت آگاهی بیشتر به كتاب "گناه شناسی" اثر استاد محسن قرائتی كه توسط آقای محمد محمدی اشتهاردی تنظیم و نگارش یافته، یا كتاب كیفر گناه و آثار و عواقب خطرناك آن "تألیف سید هاشم رسولی محلاتی و كتاب گناهان كبیره" آیت الله دستغیب مراجعه شود.
امام خمینی گناهان زیر را به عنوان گناهان كبیره مطرح كرده است:
1
ـ نومیدی از رحمت خدا 2ـ ایمنی از مكر الهی 3ـ دروغ بستن به خدا و پیامبر 4ـ قتل 5ـ عاق پدر و مادر 6ـ خوردن مال یتیم7ـ نسبت زنا دادن 8ـ فرار از جنگ و جهاد 9ـ قطع رحم 10ـ سحر و جادو 11ـ زنا 12ـ لواط 3ـ سرقت 14ـ قسم دروغ 15ـ كتمان شهادت 16ـ شهادت به ناحق دادن 17ـ عهد شكستن 18ـ بیش از ثلث وصیت كردن 19ـ شراب نوشیدن 20ـ ربا خوردن 21ـ برای كار حرام مزد گرفتن 21ـ قمار بازی 22ـ خوردن گوشت مردار و خوك و خون و میته 24ـ در وزن خیانت كردن 25ـ هجرت به جایی كه انجام وظیفه دینی ممكن نیست 26ـ كمك به ظالم 27ـ اعتماد به ظالم 28ـ حبس حقوق مردم 29ـ دروغ 30ـ تكبّر 31ـ اسراف 32ـ خیانت به امانت 33ـ غیبت 34ـ سخن چینی 35ـ سرگرمی به لهو و لعب 36ـ سبك شمردن حج 37ـ ترك نماز 38ـ ندادن زكات 39ـ اصرار بر گناهان كوچك.(تحریرالوسیله، ج 1، ص 274.)
از آیاتی استفاده می شود همة گناهان صغیره و كبیره با توبه بخشیده می شود: مثلاً می فرماید: بگو ای بندگان من كه بر خود اسراف ستم و ستم كرده اید، از رحمت خداوند نومید نشوید كه خدا همه گناهان را می آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است".( زمر (39) آیة 53.)
آیه با كلمه "جمیعاً" تصریح دارد بر این كه توبه عمومیت دارد و همة گناهان را شامل می شود.
در آیة دیگر آمده است: "هر كس از شما كار بدی از روی نادانی كند، سپس توبه و اصلاح نماید، مشمول رحمت خدا می شود كه خدا آمرزنده و مهربان است".
در این آیه هر گونه عمل سوء كه تمام گناهان را فرا می گیرد، قابل توبه و بازگشت ذكر شده است.
در آیه دیگر همة مؤمنان را مخاطب قرار داده و می فرماید: "ای مؤمنان، همگی به سوی خدا باز گردید تا رستگار شوید" واژة "جمیعاً" دلیل بر این است كه هر گناهكاری دعوت به توبه شده است. اگر توبه دارای شمول و عموم نباشد، چنین دعوتی صحیح نیست.(مكارم شیرازی، اخلاق در قرآن، ج 1، ص 227.) پس صغیره یا كبیره بودن گناه تأثیری در قبولی یا عدم پذیرش توبه ندارد. ملاك، احراز شرایط توبه یعنی پشیمانی از گناه و عزم بر ترك آن و تدارك و جبران حق الله و حق الناس می باشد.موفق باشید.

Comments (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام میشه جواب منا ایمیل کنید،من باشوهرم همیشه مشکل دارم به هیچ عنوان طلاقم نمیده تامیخواستم جدا بشم تصمیم گرفتم پدرم نزاشتند،الانم شوهرم ازلحاظ جنسی مشکل داره منم نیازم خیلی زیاده،در حدی که تا بوی ادکلان مردی میشنوم تحریک میشم،یکی از آشناهامون...

سلام میشه جواب منا ایمیل کنید،من باشوهرم همیشه مشکل دارم به هیچ عنوان طلاقم نمیده تامیخواستم جدا بشم تصمیم گرفتم پدرم نزاشتند،الانم شوهرم ازلحاظ جنسی مشکل داره منم نیازم خیلی زیاده،در حدی که تا بوی ادکلان مردی میشنوم تحریک میشم،یکی از آشناهامون دخترم صیغهدکرده که به من محرم بشه،مشکلات منافهمیده،خودش بهم نزدیک کرده،نمیدونم چیکار کنم،از اون طرف شهوتم اونقدرزیاده که بی اختیار طرف مردها میرم،خودم خیلی عذاب میکشم،نمیخوام گناه کنم همش توبه میکنم ولی دست خودم نیست،به شوهرم نیازاما میگم ولی ارزش نمیده شما میگید باید چیکار کنم
=====================
پاسخ:
با سلام
خواهر گرامی شما باید تلاش کنید مشکل جنسی همسرتون رو حل کنید و الان علم پزشکی به راحتی چنین مواردی رو رفع می کنند.
رابطه تون با یکی از آشناهاتون هم کاملا غلطه و این کارتون اصلا درست نبوده و مطمئن باشید شیطان به بدترین نحو شما رو به فساد میکشونه.
حتما دنبال حل مشکل باشید و رابطه تون رو با نامحرم قطع کنید.
موفق باشید

Read More
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location