حاج آقا تو رو خدا ب دادم برسید پسری هستم 16 ساله...

پرسش:

سلام حاج آقا تو رو خدا ب دادم برسید پسری هستم 16 ساله تقریبا سه ساله که استمنا یا همون خود ارضایی میکنم دارم کلافه میشم از اون بد تر اینه که من ب دلیل افراط زیاد در مسئله غسل و وسواس های کذایی و زیاد از حد نمیتونم غسل کنم یعنی از بس افراط و وسواس دارم حتی فکر غسل ترتیبی هم نمیکنم و از طرفی استخر و یا رود خانه در این سرما هم نمیتونم برم هراز چند گاهی رفتم و غسل ارتماسی کردم و لی بعدش گند زدم و اگه لخوام غسل ارتماسی کنم هی باید توی این سرما برم و بیام تازه برای چند روز بعدش هم....... متاسفانه به دلیل جنابت طولانی در این سه سال ب جز نیمه ای از ماه رمصان و چندین روز اصلا نماز نخواندم و تارک و کاهل نماز هستم اثراتش رو ب وفور در تمام زمینه های زندگی ام بالاخص درس خواندن و روابط اجتماعی حس میکنم حتی شده تا یک سال هم جنب بمونم خدا بهتر میدونه ک چقدر دلم میخاد نماز بخونم ولی این جنابت نمیذاره خواهشا کمکم کنید و توی ی پست جداگانه در سایتتون جوابم رو بدید خودم میام میخونمش و جوابتون رو میبینم موفق باشید یاحق

پاسخ:

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز.

بله موقعیت شما را درک میکنم و مسلما شرایط بسیار بدی دارید که ان شالله حل خواهد شد و توکلتان به خدا باشد.

شما باید خیلی زودتر از اینها به فکر درمان می افتادید اما باز هم دیر نشده است و اگر همت کنید و اراده قوی داشته بایشید به راحتی مشکلتان به امید حضرت حق حل خواهد شد.

در مورد ترک استمنا و چگونگی و راه حل آن ما قبلا مفصل بحث کردیم و راهکارهای خوبی هم دادیم که شما هم در این لینک می توانید ببینید و مطالعه کنید :

عمل استمنا امانم رو بریده چکار کنم؟

لذا حتما به موارد گفته شده در آن پست راعمل کنید و با نفس خود مبارزه کنید و سختی بدید تا ان شالله موفق شوید.

اما در مورد مشکل وسواسی هم عرض کنم که باید جدی بگیرید و بخواید که ترک کنید و مطمئن باشید تا عمل نکنید هیچ اتفاقی نمی افتد و کسی هم  نمی تواند کاری بکند و لذا باید خودتون تلاش کنید و مثل دارویی که دکتر می دهد استفاده کنید .کسی هم نمی تواند معجزه کند الا تلاش و توکل و توسل شما.باید بدانید که این وسواسی یک نوع مرض و بیماری است که شما رو هم از کار و زندگی هم از عبادت و معنویات باز می دارد پس بهتر است به فکر نجات خود باشید.

در ابتدا توصیه میکنم که حتما با روانپزشک  واز طریق روانشانسی هم در ارتباط باشید و هیچ ایرادی ندارد چون حل این نوع وسواسی ها با یک نامه نگاری صرف قابل حل نیست  و باید زیر نظر باشید تا در جلسات متعدد ان شالله ترک کنید.

نکته دوم اینکه لازم است بدانید وسواسی کار شیطان است و تنها هدف آن دوری از خداست که با توجه به توضیحاتی هم که دادید مشخص است. امام صادق (ع) فرمود: "شيطان با وسوسه نمي‏تواند عليه آدمي اقدام كند، مگر آن كه آدمي از ياد خدا روي برگرداند و فرمان خدا را گردن ننهاده و نهي وي را بي اهميت بنگارد.(1)

در روايت ديگر از عبدالله بن سنان آمده است: به امام صادق (ع) قضيه مردي را گفتم كه در وضو وسواس دارد، آن گاه افزودم: او مردي عاقل است، امام فرمود: چگونه عاقل است، در حالي كه از شيطان پيروي مي‏كند؟! (2)

بنابراين انسان وسواسي قبل از آن كه پيرو خدا و عقل باشد، تابع شيطان و هواي نفس خود است . به جاي آن كه از حكم خدا و پيامبر تبعيت كند، از هواي نفس خود پيروي مي‏كند؛ زيرا خداوند در قرآن مي‏فرمايد : "يريد الله بكم اليسر و لا يريد بكم العسر؛ خداوند خواسته است كه بر شما آسان بگيرد و نمي‏خواهد به كسي سخت بگيرد". همان گونه كه در روايات آمده، اسلام دين سهله و سمحه است، معنايش اين است كه احكام الهي، راحت و آسان است . خداوند هيچ گاه بر انسان‏ها سخت نمي‏گيرد، به همين جهت در هيچ حكمي سخت‏گيري نكرده است. اگر روزه گرفتن براي انسان مشقت دارد، نبايد روزه بگيرد و به جاي آن بايد طعام و غذا بدهد.

دوست عزیز شما باید ابتدا از اضطراب خود بکاهید و بعد تنها طبق آنچه که شرع گفته عمل کنید و اول سر و گردن بعد سمت راست و بعد چپ را بشورید کامل.و اگر بعد از غسب هر فکری به ذهنتان آمد اصلا اهمیتی ندهید و بزارید فکر کنید غلط بوده ولی اهمیتی ندید تا باعث بشه برایتان عادی شود.

فقها و مراجع تقليد نيز همگي بر اين نظر اتفاق نظر دارند كه شخص وسواس هرگز نبايد به شك و ترديدهاي خود اعتنا كند و اگر مقلدين به همين نكته توجه كنند و بخواهند طبق نظر مرجع تقليد عمل كنند نه طبق نظر خودشان، بخش مهم بلكه تمام حالت وسواس عملي شان حل مي شود. ما در اينجا به يكي دو استفتا از حضرت آيت الله مكارم شيرازي اشاره مي كنيم و يادآور مي شويم كه ساير مراجع تقليد نيز مثل همين ديدگاه را در رساله هاي عمليه شان دارند و چه خوب است شما نيز به رساله عمليه مرجع تقليد خودتان مراجعه كنيد كه در آن صورت به همين مطلب پي خواهيد برد.
 
ايشان (مسأله 47 ، استفتاآت جديد، ج 2) در پاسخ به يك استفتا در مورد طهارت و نجاست شخص وسواس فرموده اند: «به يقين اعتنا كردن شما به مواردي كه برخواسته از وسواس است حرام مي باشد و بايد آن را ترك كنيد و ما مسؤوليت آن را به گردن مي گيريم»
 
در مسأله 48 نيز در استفتا ديگري به شخص دچار وسواس مي گويند: «وظيفه شما اين است كه به ساير مردم نگاه كنيد و ببينيد در چه حد به اين امور اعتنا مي كنند و علم به نجاست پيدا مي كنند (منظور قشر متدين است) آن مقدار كه آنها يقين پيدا مي كنند و آب مي كشند شما هم آب بكشيد و نسبت به بقيه تكليفي نداريد. هر چند فكر شما به شما بگويد نجس است زيرا در اين گونه موارد افراد متدين عادي علم و يقين به نجاست پيدا نمي كنند»
 
و در مسأله 88 نيز خطاب به شخص دچار وسواس مي فرمايند: «بهترين راه ترك وسواس بي اعتنايي به آن است؛ يعني ملاحظه كنيد ديگران چه مقداري مثلا براي غسل معطل مي شوند شما هم چنين كنيد مثلا 10 دقيقه يا حداكثر يك ربع، اگر شيطان گفت درست نشد اعتنا نكنيد عمل شما صحيح است و نگران نباشيد و ما مسؤوليت آن را بر عهده مي گيريم»»
      
بنابراين با توجه به مقدمات گفته شده و بيان نظرات مراجع تقليد روشن مي شود که هرگز نبايد در وظايف عملي تان کوتاهي کنيد و مثل ساير افراد غسل انجام داده و نماز بخوانيد و هرگز به احتمال غلط بودن غسل ی نجس بودن بدن توجهي نکنيد
.

سعی کنید مدام با روانشناس و یا طلبه ای برای حل کامل این مشکل در ارتباط باشید که هم کمکتان کند و هم امیدوار و روحیه دهد.


1. بحارالانوار، ج 72، ص 124، ح 2.
2. اصول كافي، ج 1، ص 12، ح 10.

موفق باشید.