جوشاندن انگور جهت تهیه مربا چه حکمی دارد؟

پرسش:

در یک مجله ی آشپزی برای تهیه ی مربای انگور نوشته بود: انگور را بجوشانید،سپس آنرا صاف کرده،مجددا با شکر خوب بجوشانید تا قوام بیاید.
آیا این انگور مشکل پیدا نمیکند؟ آیا نجس میشود؟

پاسخ:

با سلام .

آیت الله خامنه ای: اگر فقط مقداری از انگور تبخیر شود خوردن آن حرام است مگر اینکه دو سوم آن تبخیر شود و شیره شود.

 آیت الله مکارم شیرازی:‌ خوردن چنین مربای انگوری اشکال دارد.

 آیت الله وحید خراسانی: اگر انگور يا آب انگور به واسطه پختن جوش بيايد ، پاك ولى خوردن آن حرام است ، و اگر به غير آتش جوش بيايد خوردن آن حرام و بنابر احتياط نجس است.آب انگورى كه به آتش جوش بيايد ، حرام مى شود ، و اگر آن قدر به آتش بجوشد كه دو قسمت آن كم شود و يك قسمت آن بماند ، حلال مى شود ، و در بالا گذشت كه به جوش آمدن به آتش نجس نمى شود ، و اگر به غير آتش جوش بيايد حرام و بنابر احتياط واجب ،نجس مى شود ، و احتياط واجب آن است كه به غير از سركه شدن پاك و حلال نمى شود.

 آیت الله شبیری زنجانی:‌ اگر انگور و آب انگور به خودى خود يا به سبب پختن جوش بيايد، خوردن آن حرام و بنابر احتياط نجس مى‌باشد. مگر دو سوم آن به سبب جوشیدن کم شود

 آیت الله فاضل لنکرانی: اگر آب انگور به وسیله پختن یا خود به خود جوش بیاید خوردن آن حرام می شود، ولی نجس نیست، لیکن اگر بعد از جوش آمدن به مقداری جوشانده شود که در اثر جوشاندن دوسوم آب انگوراز بین برود و تبخیر شود، خوردن آن حلال می شود.

منبع :

استفتاء‌ از سایت مراجع عظام