Islam and Its Social System

Islam and Its Social System

15-08-2019 Hits:213024 Ethics in Society طلبه پاسخگو

Duties of Man Towards the People

Duties of Man Towards the People

15-08-2019 Hits:202131 Ethics in Family طلبه پاسخگو

Attributes of The Real Follower of Imams in Their Teachings

Attributes of The Real Follower of Imams in Their Teachings

15-08-2019 Hits:207851 Imamology طلبه پاسخگو

Sheikh Zakzaky to be released on bail

Sheikh Zakzaky to be released on bail

09-08-2019 Hits:202451 Shia News طلبه پاسخگو

URGENT MEDICAL TREATMENT FOR SHEIKH ZAKZAKY

URGENT MEDICAL TREATMENT FOR SHEIKH ZAKZAKY

02-08-2019 Hits:202566 Shia News طلبه پاسخگو

In the Name of Allah


I express my greeting to you, the youngsters, seeking the right. I hope that you are well.

This is a website on the basis of which principles of pure Islam are presented.

I can answer your questions regarding Islam religion and Shiite sect. Islam religion means Shiite. Good Luck

.

معنی و مفهوم امامزاده چیست؟ امامزاده به چه کسانی اطلاق می‌شود؟

پرسش:

میخوام بپرسم معنی و مفهوم امامزاده یعنی چی؟ امامزاده دقیقا به چه کسانی اطلاق می‌شود ؟ و تا چند نسل پس از امام را امامزاده میگویند؟

پاسخ :

با سلام .

الف – امامزاده، همان گونه که از لفظش پیداست، به مقوله‌ی معرفی "نسل" ارتباط دارد. مردم اجداد خود را [کم یا زیاد] می‌شناسند و اگر از آنها سؤال شود که از کدام نسل هستی، می‌گویند: از نسل فلانی یا فلانی – و اگر این اشخاص شناخته شده‌تر باشند، معرفی بهتر انجام می‌گیرد. چنان چه پرسیده می‌شود: از کدام کشور، از کدام شهر، از کدام قوم، از کدام قبیله هستی؟
پس اگر نسل کسی به "امامان" علیهم السلام رسید، به او می‌گویند: "امامزاده" – یا – "سید" و در این معنا دیگر تعداد نسل شرط نیست. از فرزند بلافصل امام معصوم امامزاده است تا کسی که از آن نسل امروز به دنیا آمده و یا صد سال دیگر به دنیا بیاید.

ب – پس "سید" یا "امامزاده" می‌تواند مثل سایرین، انسان خوب، مؤمن، متقی، متعهد، عالم، با اخلاق و ... باشد؛ و یا کافر، مشرک، ملحد، منافق، جاهل، فاسق، فاجر، ظالم و ... باشد. به شخصیت‌های مشهور عصر خودمان بنگرید؛ آیت الله علامه طباطبایی، آیت‌الله بهشتی، آیت‌الله مدنی، آیت‌الله دستغیب، امام خمینی و ... (رحمت خدا بر آنان باد)، همه "سید" یا به تعبیر دیگری "امامزاده" بودند. عالم، متقی، عاقل، فقیه، فیلسوف و عارف بودند و به غیر از حضرت امام (ره)، مابقی به درجه شهادت به خون نیز نایل آمدند. متقابلاً بنی‌صدر و انور سادات نیز "سید" یا به تعبیر دیگری "امامزاده" بودند، یعنی نسل‌شان به امامان علیهم‌السلام می‌رسد.

ج – اما، آنان که در اصطلاح رایج در افواه به آنان "امامزاده" می‌گوییم و برایمان قابل احترام و تکریم هستند، آن دسته از اولاد بلافصل یا با واسطه چند نسل از ائمه اطهار علیهم‌السلام می‌باشند که به علم، ورع، تقوا، مجاهدت، اخلاق و ...، نزد مردم مشهور بودند.
خدا را عبادت و به مردم خدمت می‌کردند و مردم از آنها خوبی و کرامت دیده‌اند. خواه در زمان حیات‌شان و خواه بعد از ممات‌شان. لذا دیگر به هر کس که نسلش به امامان علیهم‌السلام برسد، "امامزاده" اطلاق نمی‌گردد، هر چند که "سید" اطلاق می‌گردد.

البته امامزاده‌هایی که قبل از عصر ما رحلت نموده و یا به شهادت رسیده‌اند، قبه، حرم یا بارگاهی دارند، همه "شجره" دارند. یعنی انتساب آنها مستند می‌باشد.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location